Diari Més

La pandèmia trastoca els plans de la pretemporada del Gimnàstic

El primer partit de preparació que havia de tenir lloc aquest dissabte contra l'Espanyol s'ha suspès

Els futbolistes tarragonins exercitant-se el primer dia de la pretemporada d'aquest any.

La pandèmia trastoca els plans de la pretemporada del GimnàsticGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pandèmia de la covid-19, que torna a tenir una forta explosió de contagis entre la societat, també ha afectat de manera important el món del futbol. En el cas del Club Gimnàstic, la covid ha estat ben present des del primer dia de pretemporada, on no van poder assistir set jugadors en ser positius o contacte estret, i continua afectant ara amb l'ajornament del que havia de ser el primer partit de pretemporada contra l'Espanyol.

El primer dia de la nova era de Raül Agné ja va començar amb absències nombroses. En la primera sessió no van poder assistir Pedro Martín, Jannick Buyla, Óscar Sanz, Dani Parra, Kim Lorca, Òscar Romero i Marc Montalvo. D'aquests futbolistes, Parra i Sanz ja s'han reincorporat a la feina, mentre que els tres juvenils i Pedro i Buyla tenen previst fer-ho en els pròxims dies.

Amb tot, a finals de la setmana passada també es va haver de confinar Robert Simón, i Pol Ballesteros, Javi Bonilla i Joan Oriol també van perdre's un entrenament, malgrat que aquesta setmana l'han pogut començar amb normalitat. Així doncs, la pandèmia de la covid-19 està afectant de ple la pretemporada grana on Agné encara no ha pogut completar una sessió amb tot el grup sencer, ja que actualment continuen confinats fins a set jugadors: Pedro, Buyla, Romero, Lorca, Montalvo, Robert Simón i Cheikh. A més, Carlos Albarrán segueix de permís.

D'aquests, està previst que el primer en incorporar-se sigui Pedro Martín que podria fer-ho entre avui o demà, dijous, en cas que doni negatiu en el test que s'ha de sotmetre abans de tornar a la feina. En el cas de Buyla i Robert Simón podrien aparèixer sobre l'annex del Nou Estadi a principis de la setmana vinent si, com en el cas de Pedro, els resultats de covid donen negatiu. Albarrán té permís fins a la setmana vinent, i els jugadors del Juvenil A encara hauran de complir una setmana més confinats.

Un amistós contra el Girona

L'última evidència que la covid-19 ha alterat els plans de la pretemporada grana es va donar ahir quan, tal com va avançar Diari Més, el partit de pretemporada entre el Nàstic i l'Espanyol va haver de quedar suspès per diversos positius de covid-19 a la plantilla blanc-i-blava. Aquest havia de ser el primer partit del nou Nàstic de Raül Agné que havia de tenir lloc aquest dissabte a les 20 hores i havia de servir per disputar el XII Trofeu Ciutat de Tarragona. El conjunt barceloní va demanar al Nàstic ajornar el partit de dissabte per falta d'efectius i per no arriscar-se a crear més contagis entre les dues entitats barrejant els dos conjunts en un partit de preparació. Actualment, l'Espanyol té cinc infectats per coronavirus, ahir mateix, va anunciar un positiu a la plantilla a més d'un altre component que va haver-se de confinar en tractar-se d'un contracte estret. D'altra banda, ahir a la tarda, el club va anunciar que el XII Trofeu Ciutat de Tarragona finalment el vindrà a disputar el Girona, en un partit que tindrà lloc el 7 d'agost a les 20 hores. Aquest i el del Barça són els dos partits confirmats fins ara.

tracking