Diari Més

El Nàstic tanca l'acord amb Jannick Buyla i espera l''ok' del Zaragoza

El club tarragoní confia que els aragonesos acceptin la cessió amb opció a compra aquesta setmana

Buyla en un entrenament amb el Real Zaragoza.

El Nàstic tanca l'acord amb Jannick Buyla i espera l''ok' del ZaragozaReal Zaragoza

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nàstic ha arribat a un acord amb Jannick Buyla, migcampista sub23 del Real Zaragoza i que aquesta temporada no entrava en els plans de l'entrenador del conjunt aragonès, Juan Ignacio Martínez, JIM. Amb tot, l'entitat tarragonina encara no pot anunciar el fitxatge, ja que es troba pendent que el Zaragoza doni el vistiplau al fixatge, una situació que, des de Tarragona, confien que es doni dilluns i que Buyla pugui estar en el primer entrenament de la pretemporada amb la resta dels nous companys.

Jannick Buyla arribarà al Nàstic en forma de cessió, però amb una opció de compra per part dels grana, malgrat que el migcampista té contracte amb el Zaragoza fins al 2024. El migcampista, de 22 anys, és internacional amb Guinea Equatorial i s'ha format a les categories inferiors del Zaragoza.

La temporada 2017-18 va anar cedit al CD Tudelano el gener del 2018, amb qui va disputar sis partits, pels 13 que va jugar amb el Deportivo Aragón en la primera volta de la lliga en el grup tercera de Segona Divisió B. L'any següent va pujar amb el primer equip a Segona Divisió A, però només va jugar quatre minuts en tota la temporada. La temporada passada, la 2019-20 va seguir al primer equip del Zaragoza, a Segona Divisió A, on va jugar en dos partits, sumant 107 minuts, i un tercer a Copa del Rei, contra el Socuéllamos.

La campanya que Buyla ha comptat amb més protagonisme ha estat la recentment finalitzada, la 2020-21, i en concret, en el segon tram de la lliga. En la primera volta va romandre a les files saragossistes, amb qui va prendre part en sis partits de lliga, jugant 265 minuts, i en dos de Copa del Rei, acumulant 43 minuts de joc. Al gener d'enguany, Buyla va anar cedit a l'UCAM Murcia, del grup IV de Segona Divisió B. Amb els murcians va convertir-se en una peça clau per a l'entrenador José María Salmerón i va jugar 823 minuts anotant dos gols.

El migcampista va jugar sis partits en la primera fase del grup IV de Segona B, sis més en la segona fase, on els murcians es jugaven una plaça al play-off d'ascens a Segona A, i en la qual va anotar les dues dianes. Precisament, aquests gols van servir perquè l'UCAM sumés els tres punts contra el San Fernando (3-1) i contra el Sanluqueño (3-2). Buyla va participar en els dos partits del play-off d'ascens a Segona Divisió A amb l'UCAM, en el primer els murcians van eliminar el Barça B als penals (7-6), mentre que en el segon van caure derrotats contra l'Ibiza (1-0).

S'anticipa a l'UCAM Murcia

El bon rendiment de Buyla amb els murcians va fer que el conjunt contactés amb el Zaragoza per comptar amb ell una temporada més, però la bona temporada tampoc ha passat desapercebuda a l'entitat tarragonina que ha aconseguit avançar-se a l'UCAM, rival dels grana a la lliga, i comptar amb els serveis d'un migcampista amb bona projecció i que no ocupa fitxa sènior, les quals estan molt limitades. Amb Buyla, el mig del camp del Nàstic queda tancat, ja que aquest seria el migcampista que arriba per cobrir el gran buit que ha deixat la marxa de Fausto Tienza. En aquesta zona, com a molt, es podria produir una sortida, la de Fran Miranda, però no es reemplaçaria.

tracking