Diari Més

Els jugadors del Nàstic estan citats el 12 de juliol per iniciar la pretemporada

La planificació dels preparatius per la Lliga va pel bon camí, però encara falta confirmar dates i també tancar amistosos

Gonzi (amb samarreta vermella) va ser l'única novetat.

El Nàstic arrenca la pretemporada amb vuit setmanes per treballarOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els jugadors del primer equip del Gimnàstic de Tarragona ja saben quan iniciaran la pretemporada. Almenys, tenen una data facilitada pel club per tornar a la feina després de les vacances d'estiu.

El dilluns dia 12 de juliol és el dia D en la nova vida del club que presideix Josep Maria Andreu. Serà llavors quan els futbolistes tornaran després d'un llarg descans i ho faran amb un clar objectiu: tornar a lluitar, com ho van fer la temporada passada, per l'ascens a la Segona Divisió A.

Enguany, serà una mica diferent que la campanya anterior. I és que el Nàstic serà un dels 40 equips que estrenarà la nova Primera RFEF, aquesta categoria que arriba per a suplir la Segona Divisió B i que converteix la divisió de bronze del futbol espanyol en una Lliga de 40 equips (separats en dos grups) pels 80 (dividits en quatre) que hi havia habitualment, o els 102 (dividits en cinc) de la campanya passada, situació extraordinària per culpa de la pandèmia del coronavirus.

Els futbolistes saben que el primer dia de la tercera setmana de juliol hauran de presentar-se a les instal·lacions de la Budellera, encara que no tenen clar si és per iniciar els entrenaments o per realitzar-se les proves pertinents abans de l'inici dels entrenaments preparatius. Habitualment, el primer dia o el segon després de les vacances es dediquen a les revisions mèdiques i a altres proves, encara que enguany, donada la situació d'excepcionalitat que encara s'està vivint a causa de la covid, és molt probable que també hi hagi proves tipus PCR o d'antígens per tal de començar sense cap cas de covid i, d'aquesta manera, no tenir problemes abans de l'esperat.

Hi ha dos possibles escenaris de cara a l'inici del campionat lliguer. El primer és que els partits arrenquin el cap de setmana del 21 i el 22 d'agost. Si aquesta circumstància acabés sent una realitat, la pretemporada del Nàstic hauria durat sis setmanes (menys el cap de setmana de joc). Ara bé, en el cas que la Lliga a Primera RFEF doni el tret de sortida el cap de setmana del 28 i el 29 d'agost, serien set setmanes de pretemporada, més que suficients perquè l'equip arribi preparat als enfrontaments.

Com sempre, hi haurà partits amistosos contra conjunts de la mateixa categoria, d'inferiors i de superiors. Aquest punt encara s'està acabant de tancar, pel que d'aquí a l'inici de la pretemporada encara es poden produir diversos canvis respecte a la idea inicial que té Raúl Agné, flamant entrenador del conjunt tarragoní.

Fins al 12 de juliol hi poden haver molts canvis, però els jugadors que actualment hi ha confirmats a la plantilla grana són els porters Gonzi, Cheikh i Manu García; els defensors Carlos Albarrán, Pol Domingo, Alex Quintanilla, Marc Trilles, Joan Oriol i Javi Bonilla; els centrecampistes Fran Miranda i Francesc Fullana, Sergio Del Campo; i els atacants Pol Ballesteros, Fran Carbia, Pedro Martín, Andrei Lupu, Robert Simón i Pol Prats. El club està a l'espera de la possible renovació de Javier Ribelles, tot i que ja han parlat del tema. Karim L'Koucha, atacant del filial, també està negociant el seu pas definitiu al primer equip, tot i que podria haver-hi d'altres casos similars.

A banda, com passa cada pretemporada, hi haurà jugadors del CF Pobla de Mafumet i del juvenil A grana entrenant amb els grans esperant la seva oportunitat.

tracking