Diari Més

Només un dels 40 clubs de Primera RFEF no coneix qui serà el seu entrenador

La UD Logroñés, acabada de descendir de Segona Divisió A, encara està meditant qui comandarà el seu nou projecte a la categoria de bronze

39 dels 40 tècnics que dirigiran els equips de la Primera RFEF ja estan escollits.

Només un dels 40 clubs de Primera RFEF no coneix qui serà el seu entrenadorDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Primera RFEF aposta per la continuïtat. Aquesta categoria de nova creació, si no hi ha més canvis de darrera hora, comptarà amb una majoria de clubs que aposten per l'entrenador que els va dirigir la passada temporada. Concretament, catorze dels 40 equips que militaran en la tercera categoria en importància del futbol a nivell nacional mantindran el seu home de confiança a la banqueta.

Un dels que no seguirà aquesta norma és el Gimnàstic de Tarragona, que va prendre la determinació de canviar l'inquilí de la seva banqueta a finals de la passada temporada i que va decidir rellevar del càrrec a Toni Seligrat. Després de moltes setmanes de pensar-s'ho, Raúl Agné va ser l'escollit i va signar fins al 30 de juny del 2022.

Pablo Alfaro

Ara mateix, no són catorze, sinó tretze els equips que estrenaran tècnic a la Primera RFEF. Però, amb total seguretat, en seran catorze. És així perquè la UD Logroñés encara està valorant quin serà el tècnic que comandarà el seu projecte. Després de baixar de Segona Divisió A, els de la Rioja estan buscant la persona idònia per a tornar a la professionalitat i en les últimes setmanes han sonat tres noms amb força per a intentar assolir aquesta fita. El primer és Pablo Alfaro. Amb un gran recorregut a Segona B, l'entrenador busca un projecte que pugui ajudar-lo també a escalar fins a la categoria de plata i la UD Logroñés és un dels conjunts que, per pressupost, estarà capacitat per a fer-ho.

Sobretot, pel fet que és un dels equips que comptarà amb l'ajuda al descens que atorga la Lliga de Futbol Professional (LaLiga) a aquells clubs que perden la Segona A i que necessiten amortir la caiguda. Diego Martínez i Carlos Terrazas també tenen opcions de dirigir la banqueta de la Rioja.

Igual en els dos grups

Cada grup de la Primera RFEF, categoria que finalment s'ha dividit geogràficament, de forma vertical, compta amb vint esquadres. Catorze clubs de cada grup han renovat al seu antic entrenador, amb què, en números rodons, dos de cada tres equips de la Primera RFEF han decidit no canviar de tècnic.

En els darrers dies s'ha produït un relleu d'última hora en una de les banquetes de la categoria de bronze. García Pimienta, que tenia contracte amb el FC Barcelona B, ha estat acomiadat i rellevat per Sergi Barjuan, un històric del Barça i un entrenador que també portava algun temps a l'atur.

La Primera RFEF comptarà amb diversos històrics a les banquetes. Per posar alguns exemples del grup 1, Cristóbal Parralo continuarà al Racing de Ferrol. Onésimo Sánchez, un entrenador més que contrastat, també seguirà a la banqueta del filial del Celta. Un altre filial, com el del Valladolid, tindrà com a capità de la banqueta Javier Baraja. El Racing de Santander ha apostat per un entrenador que ha triomfat a Catalunya, com ho és Guillermo Romo.

Stankovic

Jovan Stankovic, segons ha transcendit en diversos mitjans andalusos, estaria negociant la seva sortida del San Fernando, però encara n'és l'entrenador. I és que en el futbol els canvis són el més previsible dins de l'imprevisible que podrien semblar, sobretot a certes alçades de les pretemporades.

tracking