Diari Més

Javi Bonilla tornarà a ser protagonista en el lateral esquerre del Nàstic

El canvi de sistema i la limitació amb les fitxes faran que el Nàstic no busqui cap altre defensor en aquesta demarcació del camp

Javi Bonilla, durant un moment del Prat-Nàstic disputat aquest diumenge (1-1).

Javi Bonilla val per tresNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona no té la intenció de fitxar cap lateral esquerre en aquest mercat d'estiu. De fet, l'única incorporació que té pensada a la rereguarda és la d'un central jove, sub-23, que pugui acompanyar a Marc Trilles, Pol Domingo i Alex Quintanilla a l'eix de la rereguarda. El club no gastarà una fitxa en un altre lateral.

La banda dreta està coberta amb Carlos Albarrán i, quan sigui necessari, Pol Domingo i, a l'esquerra, Joan Oriol no estarà sol. En principi, la idea de Raúl Agné és la de comptar amb Javi Bonilla novament en el lateral esquerre, posició per la qual va ser fitxat a Tarragona i en la qual va oferir un excel·lent rendiment fa dues campanyes.

Bonilla, d'aquesta manera, haurà de competir amb Joan Oriol per a un lloc a la rereguarda, fet que no significa que Agné no el pugui utilitzar tant a la medul·lar com, fins i tot, d'atacant pel cantó esquerre. La idea inicial és que actuï de lateral però, en el món del futbol, una bona pretemporada en una altra demarcació ho pot canviar tot. De fet, així es va coure la reconversió de Bonilla a interior esquerre amb Toni Seligrat. El sorià va destapar-se per davant del centrecampista defensiu demostrant gran intel·ligència i, sobretot, xut des de fora de l'àrea, una característica molt valorada entre els entrenadors.

Que la cama esquerra de Bonilla és, de llarg, una de les millors de totes les del Nàstic, és una obvietat. Seligrat va ser capaç d'utilitzar-la, sempre en benefici de l'equip, d'una forma diferent a la de Xavi Bartolo. El valencià va creure que Bonilla tenia mancances defensives i el va alliberar d'aquestes tasques. Ara, amb l'arribada d'Agné, sembla que l'esquerrà haurà de tornar a reconvertir-se per, d'aquesta manera, intentar tenir protagonisme en els onzes inicials amb el nou tècnic. A més, Seligrat jugava amb un 4-3-3 que aportava més possibilitats a un Bonilla que veurà, com la resta de companys, que la posició d'interior desapareix.

Javi Bonilla va renovar amb els tarragonins fins al 30 de juny del 2023 i la passada campanya va disputar 25 partits, 1.759 minuts, i va anotar tres dianes.

tracking