Diari Més

Reus posa en marxa l'Oficina de l'Esport Femení

L'Ajuntament també ajudarà a preparar-se millor a les participants de la Cursa de la Dona

L'edició del 2019 de la Cursa de la Dona de Reus.

Reus posa en marxa l'Oficina de l'Esport FemeníOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reus posarà en marxa aquest mes de juny l'Oficina de l'Esport Femení, que tindrà la finalitat de donar visibilitat a la pràctica esportiva femenina a tots els nivells. Així ho va explicar aquest matí el regidor d'Esports de Reus, Pep Cuerba, qui va lamentar que «l'esport femení no té la visibilitat que es mereix, però des de reus volem engrescar a les noves generacions i també donar suport a les nostres esportistes d'elit». Entre d'altres, tal com va remarcar el regidor, «l'oficina treballa en la recopilació de totes les dades d'esportistes federades».

Per tal d'oferir el màxim suport a l'esport femení a la capital del Baix Camp, Cuerba va anunciar tres accions, la primera de les quals està centrada en la Cursa de la Dona, que es desenvoluparà el 3 d'octubre i que, com és habitual, s'encarregarà de recaptar diners per a la lluita contra el càncer. «Posarem a disposició de les participants un servei d'avaluació física i pautes d'entrenament» va dir Cuerba, de forma que, «a partir dels 16 anys,, les que ho desitgin podran avaluar al seva condició física gràcies a una unitat de Medicina Esportiva de Reus». Podran realitzar entrenaments a l'exterior del Pavelló Olímpic Municipal de Reus un dia a la setmana per tal d'arribar en el millor moment, físicament parlant.

A banda, dues accions més passen per l'ajuda en la gestió de tot el que comporti practicar esport i, en última instància, es realitzarà un cicle de conferències virtuals de temàtica variada al voltant de l'esport femení. «Volem tenir una pedrera important d'esportistes femenines», es va aventurar a dir el regidor, qui també vol «cuidar i posar en valor les esportistes d'elit que ja tenim».

A l'acte hi va fer acte de presència Irache Quintanal, atleta especialitzada en proves de llançament i una de les banderes de la ciutat. A banda, el regidor també va recordar altres esportistes d'elit com l'atleta Núria Gil; la reina del pàdel, Ari Sánchez; o una de les millors riders del món, com ho és Núria Castán.

tracking