Diari Més

Pep Garcia: «Jugar el Campionat d'Espanya cadet és espectacular»

L'entrenador del CBT es mostra molt orgullós del que han aconseguit els seus jugadors

Pep Garcia, abans de l'entrenament d'ahir al pavelló del Serrallo

Pep Garcia: «Jugar el Campionat d'Espanya cadet és espectacular»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'equip cadet del Club Bàsquet Tarragona estarà present en el Campionat d'Espanya que es disputarà entre els dies 18 i 24 de juny a San Fernando, a Cadis. És la primera vegada en la història del bàsquet tarragoní que, en aquest mateix format, un equip cadet de la província aconsegueix arribar tan lluny.

L'entrenador de l'equip cebetista, Pep Garcia, posa en valor el que han aconseguit els seus. Destaca la complicada temporada que ha suposat per al CBT cadet, situació que s'ha fet extensiva a gairebé tots els equips, per culpa del coronavirus. «L'any ha estat molt especial pel tema del covid i han estat tres mesos de competició molt intensos», apunta l'entrenador, que recorda que després de la fase inicial, es va disputar un play-off i, més endavant, una nova fase abans de la Final a Vuit que va donar a l'equip el bitllet per a poder competir en la màxima cita a nivell nacional.

«Qualsevol partit perdut ens podia deixar fora», argumenta Pep Garcia, qui recorda que «aquests nois tenen un mèrit molt gran». De fet, per a ell, «eren partits a cara o creu».

«La cirereta»

Per al tècnic dels cadets, assolir aquesta meta «és només la cirereta del pastís», ja que, segons el seu criteri, «el Club Bàsquet Tarragona està realitzant una gran tasca, està treballant molt bé a nivell de base». De fet, per al tècnic del cadet, aconseguir el pas al Campionat d'Espanya significa tan sols «la cirereta» a «tota la feina que està fent l'entitat».

Aquesta gran tasca, segons el seu criteri, és extensible a d'altres equips de la província, com un CB Salou o un CB Valls que enguany han estat competint per a intentar l'ascens, a nivell de primer equip, a una categoria tan competitiva com la LEB Plata.

El primer equip

Per a Pep Garcia, la feina que està portant a terme Berni Álvarez com a entrenador del primer equip és fonamental. «Ell demostra que a dalt hi ha sortida per alls joves», destaca Pep Garcia, qui remarca que, «sense aquesta premissa, el treball no serveix per a res».

Pel que fa a les metes que s'han fixat en el Campionat d'Espanya, Garcia deixa ben clar que «hem de competir al màxim possible» i, «si ho fem i ho donem tot, el podem donar per bo».

El màxim responsable de la banqueta cebetista també deixa ben clar que són «conscients dels equips que ens trobarem en el Campionat d'Espanya, els millors del país». Sense renunciar a res, «anirem a competir, però també a gaudir, no és per a nosaltres un torneig de final de temporada».

Els jugadors que es desplaçaran a terres andaluses són ben conscients que, en pocs anys, poden tenir l'oportunitat de jugar al primer equip del CBT, «un al·licient que no poden deixar escapar», segons el tècnic.

tracking