Diari Més

El Nàstic haurà de refer la columna vertebral de cara a la 2021-22

Les prioritats del club són solucionar la porteria, fitxar un defensa, un centrecampista, un mitja punta i un davanter centre

Jugadors del Nàstic celebren un gol  aquesta temporada, en un partit disputat al Nou Estadi.

El Nàstic haurà de refer la columna vertebral de cara a la 2021-22Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona continua endavant amb la confecció de la plantilla 2021-22. Després de confirmar que Raúl Agné serà l'entrenador de la pròxima temporada (més una segona opcional), aquests dies els despatxos de la Budellera treuen fum per decidir quins jugadors són els que componen la plantilla que ha de buscar el retorn a la categoria professional.

En el capítol d'incorporacions, tot i que, finalment, se n'acabarà fent alguna més, les prioritats passen per quatre figures: el porter, el central, el mig centre, el mitja punta i el davanter centre. Aquí és on no pot fallar el conjunt grana si vol tenir més possibilitats de ser competitiu i de poder lluitar per l'anhelada meta de l'ascens a la Segona Divisió A.

Per començar, s'ha de definir el problema de la porteria. El club grana està pendent d'un parell de propostes que ha realitzat i, paral·lelament, entra José Aurelio Suárez. El que ha estat meta del Nàstic en la segona part d'aquesta temporada té molts números de ser l'escollit sempre que el club tarragoní no pugui signar una altra opció que té en ment. Rubén Miño, del Logroñés, és una vella aspiració del Nàstic i, en aquest sentit, podria ser l'escollit sota pals. Tant en el mercat d'estiu de fa dues temporades com en el d'hivern de la recentment finalitzada, Rubén Miño ha estat una de les prioritats. La lesió que va patir a Logroño li va impedir marxar en l'últim mercat d'hivern, però el Nàstic estaria molt atent a la seva possible incorporació.

El central també serà un jugador que haurà d'encaixar al Nàstic. Amb Marc Trilles, Pol Domingo i Alex Quintanilla amb contracte, el club grana està pendent de contractar un altre futbolista en aquesta demarcació. No és necessari que sigui el fitxatge espectacular del mercat d'estiu, però sí haurà de ser un futbolista que pugui liderar la rereguarda i fer-se càrrec de la gran responsabilitat que suposa, per a aquest equip, intentar l'ascens a Segona A.

El centrecampista

Una peça fonamental en els esquemes de Raúl Agné serà la del centrecampista. Ara mateix, el conjunt grana compta amb Fran Miranda en aquesta demarcació. Agné reclama un jugador de més de pes, en el sentit d'incidència en el joc, per a aquesta demarcació. Javier Ribelles marxarà cap a un equip madrileny i Fausto Tienza ha signat amb el Racing de Santander.

Així les coses, el Nàstic necessita un futbolista de perfil defensiu i que també pugui aportar en atac i l'haurà d'anar a buscar al mercat.

Una altra de les peces a reforçar és la de mitja punta. Tant si Agné juga amb el 4-4-2 com si aposta pel 4-2-3-1, és necessari un centrecampista amb bon tracte de pilota, un futbolista que sigui capaç de jugar al costat del mig centre i ajudar en tasques defensives com, en el 4-2-3-1, poder actuar amb solvència per darrere del davanter.

Aquí apareix el nom de Pedro Del Campo, futbolista de l'Olot que està molt a prop del Nàstic, però que també té propostes d'altres conjunts. És necessari un jugador que faci les funcions de centrecampista organitzador i de mitja punta, una demarcació que el Nàstic, fins ara no tenia coberta.

La baixa de Fausto Tienza, que va decidir trencar el contracte amb el Nàstic per marxar al Racing de Santander, serà molt sensible. Ell era el migcampista que havia de portar el pes del joc i de pressionar cada segon del partit. Ara, sense ell, s'haurà de buscar una alternativa.

El punta

Per acabar, arriba la davantera. El Nàstic està a la cerca i captura d'un davanter centre. Actualment, amb contracte, hi són Pedro Martín, Fran Carbia i Lupu. Gerard Oliva va finalitzar la seva vinculació i no ha rebut cap proposta de renovació. Així les coses, i si el tarragoní no continua al Nàstic, serà necessari buscar un davanter. El somni seria Dioni, de la Cultural y Deportiva Leonesa, encara que aquest futbolista encara té contracte en vigor amb els lleonesos.

tracking