Diari Més

El CE Vendrell i el CP Calafell es juguen la vida aquest dissabte

Els vendrellencs volen evitar el descens directe i, els calafellencs, la promoció de descens a Plata

Els jugadors del Club Patí Calafell fan pinya durant un enfrontament.

El CE Vendrell i el CP Calafell es juguen la vida aquest dissabteCP Calafell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'OK Lliga 2020-21 abaixarà la persiana aquest dissabte. Almenys, ho farà el campionat regular, després del qual es decidiran coses importants. El títol ja no està en joc, ja que se'n va proclamar vencedor, com gairebé sempre, el Futbol Club Barcelona.

Ara bé, resten moltes coses per conèixer de la part baixa. Dos equips tarragonins, com ho són el CE Vendrell i el Club Patí Calafell, hi tenen molt en joc, i aquest dissabte coneixeran el seu futur, el qual pot ser dramàtic per a un o perillós per a l'altre o, fins i tot per als dos.

I és que el Vendrell, després de dissabte, té dues opcions. La primera, baixar directament i, la segona, classificar-se per disputar la promoció de descens a OK Lliga Plata. Pel que fa als calafellencs, les dues possibilitats que tenen són, o bé aconseguir la salvació, o haver de disputar l'esmentada promoció per evitar el descens.

El CE Vendrell visitarà, a partir de les vuit, la pista del Reus Deportiu, en el derbi tarragoní de la màxima categoria nacional de l'hoquei patins. A la mateixa hora, ja que la jornada és unificada, els calafellencs rebran la visita del Girona Club Hoquei. Aquestes són les dues cites de les quals s'haurà d'estar pendent aquest cap de setmana pel que fa a l'àmbit de la província de Tarragona.

El Pla de Competició de l'OK Lliga 2020-21 determina que els quatre últims equips, o sigui, del tretzè al setzè, baixen directament. El Club Hoquei Mataró, amb tan sols 7 punts, ja ha descendit, igual que el Club Patí Vic, amb 14 i el Club Hoquei Lloret, amb 25.

L'última plaça pel descens directe se la disputaran el CP Taradell, amb 27 punts, i el mateix CE Vendrell, que n'ha sumat 29. Tenint en compte la situació dels dos. Els osonencs rebran a la mateixa hora un CH Palafrugell que, per sort del Vendrell, s'hi juga molt. I és que els gironins, onzens amb 35 punts, necessiten guanyar per evitar l'eliminatòria de descens, que la disputen l'onzè i el dotzè classificat.

L'average entre el Vendrell i el Taradell el tenen els vendrellencs, amb què un punt els resultaria suficient per a poder evitar el descens directe a la segona categoria en importància a nivell nacional.

Un triomf, i prou

Per altra banda, apareix el CP Calafell. Ara mateix, és el novè classificat, amb els mateixos 36 punts que un Igualada HC que és desè, i amb un punt més que el Palafrugell. Una victòria contra el Girona, vuitè amb 38 punts, serviria a l'equip de Pere Varias per poder certificar la seva permanència. Ara bé, qualsevol resultat que no sigui sumar tres punts pot significar, depenent de què facin els seus perseguidors, haver de jugar la permanència de descens contra un dels dos equips de l'OK Lliga Plata que buscaran l'ascens disputant l'esmentada eliminatòria.

Pel que fa al Reus Deportiu, l'únic que hi ha en joc per a l'equip de Jordi Garcia és intentar acabar en tercera posició. Actualment, és el Caldes qui l'ocupa, amb 59 punts, un més que els reusencs, que es van quedar massa aviat lluny de la lluita pel títol i que ja es van assegurar la seva participació, la pròxima temporada, a la màxima competició europea de l'hoquei patins.

tracking