Diari Més

Raúl Agné o Ivan Ania: un dels dos comandarà la banqueta del Nàstic

L'ex del Córdoba i el del Racing competeixen per intentar portar l'equip a Segona A

Raúl Agné, quan entrenava al Tenerife.

Raúl Agné o Ivan Ania: un dels dos comandarà la banqueta del NàsticEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ivan Ania o Raúl Agné. No hi ha més. Entre aquests dos noms sortirà l'entrenador que seurà a la banqueta del Gimnàstic de Tarragona la temporada vinent. Els grana tenen clares les seves preferències, motiu pel qual han quedat enrere molts noms que sonaven, però que mai van tenir les opcions amb les quals compten tant l'ex del Racing de Santander com l'antic entrenador del Córdoba.

Ivan Ania ja era un nom que va apuntar aquest diari i hi havia un altre que s'estava portant en secret. Aquest és el de Raúl Agné, un tècnic que ja havia sonat en anteriors èpoques per dirigir el primer equip grana, però que mai havia quedat en la part final de la tria.

Agné, de 51 anys, es trobava la temporada passada sense equip i l'últim club que va dirigir va ser el Córdoba. Va romandre a la banqueta andalusa durant vint enfrontaments, però els mals resultats a Segona Divisió B van precipitar la seva marxa. Abans, va tenir una aventura al futbol xinès, que tampoc va ser gaire fructífera. A la banqueta del NMG Zhongyou va disputar divuit partits: quatre triomfs, un empat i tretze derrotes, pel que també va ser convidat a marxar.

A Espanya, ha entrenat conjunts de la talla del Zaragoza, el Tenerife, el Cádiz, el Girona en dues ocasions, el Recreativo de Huelva, el Palamós o el Peralada. Va ser al Girona on va competir en més enfrontaments. En un total de 39 en la seva primera etapa i en 64 en la segona.

Va pujar amb els gironins a Segona Divisió A la temporada 2007-08, club que l'ha acomiadat fins en dues ocasions. En la seva segona etapa a Girona, fins i tot, va tenir com a ajudant Antonio Rodríguez Saravia, Rodri, que també va ser primer tècnic del Nàstic després de la destitució de Lluís Carreras.

Una de les premisses que ha de tenir la persona que rellevi a Toni Seligrat en el càrrec és que hagi aconseguit algun ascens a la categoria de plata del futbol espanyol. Agné ho ha aconseguit, igual que també ho ha fet l'altre candidat a ocupar la banqueta, l'home que s'ha fet fort des del principi i que, a més, té un afegit respecte a Agné.

Va jugar a Tarragona

I és que Ivan Ania, a banda d'haver assolit també aquest necessari ascens a Segona A que demana el Nàstic per ocupar la banqueta grana, també compta amb la virtut d'haver estat jugador del conjunt tarragoní en algun moment de la seva carrera. Va ser fa molt de temps, concretament durant la temporada 2004-05, però és suficient per conèixer com es treballa a Tarragona, què demana l'afició i, sobretot, què reclama una ciutat que vol tornar a viure el futbol professional a la seva pell.

Ania, de 43 anys, té una carrera més breu com a entrenador, fet completament normal tenint en compte que té vuit anys menys que el seu competidor per la banqueta grana. El seu últim equip va ser el Racing de Santander, amb el qual va ascendir de Segona B a Segona A, abans de ser destituït, en el mes de novembre, a causa dels mals resultats. L'equip jugava bé, però aquesta situació mai es va acabar de traduir en victòries.

Abans de passar pel club càntabre, va dirigir el Covadonga, l'Oviedo Vetusta, el Caudal i el Villanovense i, com a futbolista, va militar en grans clubs. Va realitzar la major part de la seva carrera a l'Oviedo, però també va vestir les samarretes del Tenerife, el Rayo Vallecano, el mateix Nàstic, el Cádiz i el Lorca Deportiva. Va combinar majoritàriament la Primera i la Segona Divisió, pel que compta amb experiència, tot i que més vestint de curt que no pas com a tècnic, a les categories professionals del futbol espanyol.

tracking