Diari Més

La porteria, patata calenta per a la direcció esportiva del Nàstic

Decidir si hi ha oferta a José Aurelio Suárez, buscar un altre porter i escollir entre Gonzi i Cheikh Sarr, decisions sobre la taula

Gonzi, durant el Nàstic-Olot d'aquesta temporada, que va finalitzar amb 2-0 i, per tant, sense que el meta encaixés cap diana.

La porteria, patata calenta per a la direcció esportiva del NàsticGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels molts fronts oberts que té la direcció esportiva del Gimnàstic de Tarragona és la porteria. Pendents de l'operació més important, la de l'entrenador, els responsables esportius de l'entitat grana han d'anar prenent decisions i tancant carpetes, encara que estem a 25 de maig i, fins i tot, queda més d'un mes per a tancar el curs 2020-21.

El fet d'haver acabat la campanya abans de l'esperat, en no haver pogut disputar el play-off d'ascens, ha provocat que les operacions de cara a la campanya 2021-22 també es podran accelerar. Primer, toca contractar l'entrenador. Després, anunciar-lo i, més endavant, tractar temes importants relacionats amb la plantilla. Un d'aquests, és el que hi ha sota els pals.

De cara a la pròxima temporada, el Nàstic té a dos porters amb contracte en vigor. Un és Gonzi, que va arribar la passada campanya procedent del filial de l'Alavés i, l'altre, Cheikh Sarr, que torna de la seva cessió al filial de l'Oviedo, amb més experiència i minuts a les seves botes.

Gonzi té un any més de contracte i, tot i que sempre ha estat a l'ombra de José Aurelio Suárez, ha completat actuacions força destacades. Encara té 22 anys i la seva presència en la plantilla de la pròxima temporada, en principi, no perilla gens.

El jove navarrès va ser capaç de guanyar-li la partida a Wilfred, que va arribar com a porter titular i que va haver de marxar en el mercat d'hivern. Entre que no es va adaptar a Tarragona i que les seves actuacions sobre el verd van ser més que discutibles, l'andalús va demanar sortir i va arribar Suárez. Gonzi ha disputat un total de set enfrontaments sencers i ha convençut a una bona part de l'afició, que el veu com al meta del futur al Nàstic.

Per la seva banda, Cheikh encara té dos anys més de contracte amb els tarragonins. Aquesta passada temporada va disputar vuit enfrontaments amb el filial de l'Oviedo, a Segona Divisió B, en els quals va enccaixar catorze dianes. Té molt per aprendre, està en plena formació i, potser, l'entrenador que vingui, en conjunció amb la direcció esportiva, troben més oportú tornar a cedir-lo perquè, a Tarragona, és més que complicat que es quedi. Per dos motius: perquè no hi haurà tres porters i també perquè Gonzi no es mourà.

Falta una pota en aquesta equació: el porter més veterà. Aquí, sorgeixen dues possibilitats. El club està content amb José Aurelio Suárez, qui tenia clàusula de renovació si l'equip aconseguia l'ascens a Segona Divisió A. Ara bé, també existeix l'opció d'oferir-li la renovació a un meta que ha deixat bones sensacions i que, als seus 25 anys, ha jugat quinze partits complets amb el Nàstic.

El club grana veuria amb bons ulls la seva continuïtat, però dependrà, en gran mesura, de l'entrenador que acabi aterrant la pròxima temporada al Nou Estadi. Si no el vol, el club es llançarà a per un meta amb experiència i capaç de liderar el projecte.

tracking