Diari Més

Ivan Ania se situa com a principal candidat a la banqueta del Nàstic

L'últim equip de l'asturià, de 43 anys, va ser el Racing de Santander, al qual va ascendir a Segona A fa dues temporades

Ivan Ania, a la banqueta del Racing de Santander, l'últim equip en el qual va treballar.

Ivan Ania se situa com a principal candidat a la banqueta del NàsticRacing de Santander

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Passen els dies i el Gimnàstic de Tarragona continua sense inquilí a la banqueta. Segons ha pogut saber aquest mitjà, ara mateix l'home que està més a prop de dirigir el primer equip grana és Ivan Ania.

Molts el recordaran, entre d'altres, pel seu pas pel Nou Estadi, però com a futbolista. Va ser durant la temporada 2004-05 quan va vestir la samarreta grana, després de passar per l'Oviedo, el Tenerife i el Rayo Vallecano i abans de jugar al Cádiz, al Lorca Deportiva, al Covadonga i, novament, a l'Oviedo.

Tot i que ara només té 43 anys, ja ha passat per cinc banquetes. Va començar a la del Covadonga, l'any 2011, i hi va estar dues temporades, igual que a l'Oviedo Veusta i al Caudal Deportivo. La temporada 2017-18 va entrenar al Villanovense i, la següent al Racing de Santander, amb el qual va ascendir a Segona Divisió A. Va ser cessat durant aquesta segona campanya per culpa dels mals resultats i, des de llavors, no ha tingut equip.

Ania té moltes de les característiques que el Gimnàstic de Tarragona busca en un entrenador. Una d'elles, bàsica, que hagi aconseguit un ascens prèviament a la Segona Divisió A, que és la meta que s'ha marcat el Nàstic de cara a la pròxima campanya. També es tracta d'una persona que ha militat a l'elit del futbol espanyol. El Nàstic vol que l'entrenador que vingui sigui capaç de mirar a la cara als seus futbolistes i explicar-los què és això de tenir la possibilitat de competir en categories professionals.

Ania arribaria per substituir a Toni Seligrat, al qual no se li va renovar el contracte després de no haver assolit el play-off d'ascens a Segona A. Fins no fa gaire, les dues opcions amb més números de fitxar pel Nàstic eren David Movilla, amb contracte amb el Zamora, i Pablo Alfaro, que va començar la temporada amb el Córdoba de Segona Divisió B i que no la va finalitzar en ser acomiadat després de no aconseguir passar a la fase d'ascens a la categoria de plata del futbol espanyol.

Ara mateix, no hi ha pressa ni per signar cap entrenador ni per anunciar-lo. El president del Nàstic va assegurar que, fins al juny, hi havia temps. Per tant, encara manquen alguns dies perquè els socis i aficionats del Nàstic puguin conèixer qui serà el seu capità en l'ambiciós objectiu de tornar al futbol professional.

La setmana vinent serà clau i Ivan Ania, si no es torcen els esdeveniments, seria l'home escollit. És jove, però té experiència i, no tan sols com a entrenador, sinó sobretot com a futbolista. L'asturià té ganes de venir i el Nàstic que ell vingui.

tracking