Diari Més

Toni Seligrat realitzarà avui l'últim entrenament com a tècnic del Nàstic

El club no li renovarà el contracte i buscarà un entrenador que ajudi a l'equip en un nou intent d'ascendir a Segona Divisió A

Toni Seligrat, a la banqueta del Nàstic durant un partit d'aquesta temporada.

Toni Seligrat realitzarà avui l'últim entrenament com a tècnic del NàsticGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Toni Seligrat no continuarà al Gimnàstic de Tarragona. Sobretot, l'humiliant derrota a Eivissa d'aquest diumenge va resultar determinant perquè el club hagi pres aquesta determinació. Hores després del duel, existia un petit dubte, però després de la reunió que va mantenir ahir el Consell d'Administració, s'ha decidit no renovar el contracte de l'entrenador valencià, que va acabar primer en la primera fase del campionat, però que en la segona va finalitzar quart, amb què va quedar fora de les posicions de play-off d'ascens. Per aquest motiu, la temporada del Nàstic va finalitzar diumenge.

Està previst que aquest matí els mandataris del club grana comuniquin a l'entrenador que no el renovaran. Tenia una clàusula de renovació automàtica si l'equip ascendia a Segona A, però mai si l'equip competia a Primera RFEF. Tot i que Seligrat no serà el tècnic de la pròxima temporada, des de la cúpula grana estan molt satisfets amb el treball del tècnic, un entrenador que va arribar amb un equip mort, sense ànima i que perdia setmana rere setmana, i el va reactivar. Ajudat per bones decisions en el mercat d'hivern de la 2019-20, Seligrat i els jugadors van redreçar la situació i van aconseguir deixar l'equip fora de descens en finalitzar la lliga, de forma precipitada per la pandèmia.

Està previst demà un entrenament, que queda a l'aire després de la decisió de comunicar-li el futur a l'entrenador. El més probable és que el tècnic i els jugadors, que també estan convocats, s'acomiadin i es desitgin el millor en les seves respectives vides professionals, les quals se separaran a partir d'avui. En les hores posteriors a la conversa amb Seligrat, el club farà una valoració de la temporada, en la qual s'ha complert un dels objectius que es van fixar inicialment.

Pablo Alfaro o Movilla

De moment, el Consell d'Administració no ha mogut peça a l'hora de contractar cap entrenador. El club no vol fallar i pensarà cas a cas totes les possibilitats que puguin sorgir. El pensament en el si del club és que hi ha molt de temps per endavant per a prendre una decisió tan important i que, per tant, la precipitació no hi té cabuda.

Molts representants s'han posat en contacte amb el Nàstic per a oferir els seus tècnics, encara que no hi ha hagut cap moviment significatiu al respecte. Tot i això, hi ha tècnics que s'han col·locat en posicions capdavanteres de la llista perquè són del gust del club. Entre ells, n'hi ha dos que destaquen. Un és Pablo Alfaro i, l'altre, David Movilla. Tot i això, hi ha més tècnics que estan sonant, com poden ser Pedro Munitis o, fins i tot, encara que és una opció gairebé sense força, Raúl Garrido, destituït a l'Olot a mitjans de la temporada recentment finalitzada.

Pablo Alfaro és més conegut com a futbolista que com a tècnic, tot i que a les banquetes també té un llarg recorregut. Va ser defensa central, entre d'altres, del Sevilla, del Barça o de l'Atlético de Madrid i, com a entrenador, ha dirigit a Pontevedra, Recreativo de Huelva, Leganés, Huesca, Marbella, Mirandés, Ibiza i Córdoba. En aquest darrer equp hi va militar la campanya 2020-21, però es va quedar a un pas de complir l'objectiu de quedar entre els tres primers i va acabar cessat. Li agrada el bon futbol, és molt competitiu i fa temps que agrada a Tarragona.

L'altre nom que té molta força és el de David Movilla. Va iniciar la seva etapa com a tècnic al Leioa, va continuar passant per la banqueta del Barakaldo i, aquesta temporada, ha militat en el Zamora, en el qual ha completat la seva tercera campanya. És jove (41 anys), té ambició i vol créixer.

tracking