Diari Més

Calafell i Vendrell es juguen molt més que un derbi al Joan Ortoll aquest diumenge

Els dos equips volen evitar el descens i un triomf els ajudaria a allunyar-se de la zona perillosa

Els jugadors del Vendrell en un partit aquesta temporada.

El CE Vendrell lidera l'OK Lliga Plata amb l'objectiu de l'ascensCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pavelló Joan Ortoll. Diumenge, vuit del vespre, dos equips i un destí. Club Patí Calafell i CE Vendrell es veuran les cares en un partit que tindrà més que un bon al·licient. Primer, serà un derbi, que sempre ajuden a fer afició. Segon, serà un partit entre dos equips que s'hi juguen molt, ja que la permanència a l'OK Lliga està en joc. I, tercer, perquè part de l'afició podrà viure en directe un partit que sempre ha aixecat passions i que enguany, amb les ganes d'hoquei patins que ha deixat el coronavirus, tindrà encara un gran afegit a les graderies.

El pla de competició de l'OK Lliga de la temporada 2020-21 perjudica molt als equips de la zona baixa de la màxima categoria de l'hoquei patins a nivell nacional. I és que els quatre últims equips, els que van de les posicions 13 a la 16 de la taula classificatòria, baixen directament a OK Lliga Plata. A més, l'onzè i el dotzè classificat han de disputar una eliminatòria contra dos equips de l'OK Lliga Plata per determinar si poden continuar a la màxima categoria o baixen a la segona.

Tant calafellencs com vendrellencs estan quallant una bona temporada. Tenint en compte la dificultat que té viure a la part alta d'una competició tan exigent i amb tants bons equips com ho és l'OK Lliga, la meta, almenys, era la de no baixar. Ara mateix, tots dos equips estan fora de les posicions de descens directe, però és molt possible que un dels dos conjunts hagi de jugar aquestes eliminatòries per a intentar salvar la categoria.

El CE Vendrell és onzè, amb 28 punts, quatre per sobre d'un Igualada HC que és tretzè i està en descens directe. La salvació la té a dos punts i és, precisament, el CP Calafell, amb 30, qui la marca. És per aquest motiu perquè els tres punts de diumenge són tan importants. Tots dos equips han disputat 26 enfrontaments i, per tant, els resten tres a cadascun per dir adéu a la temporada. El CH Palafrugell és el novè, amb 34 punts i 26 partits jugats, mentre que el Girona CH és vuitè (34 i 27), posicions que també atorgarien la salvació. Calafell i Vendrell volen estar fora de perill i salvar-se sense haver de jugar cap tipus d'eliminatòria addicional i, per tant, aniran a per totes en la «final d'aquest diumenge».

tracking