Diari Més

Oliva deixa el 'play-off' a un sospir (1-0)

Una diana del punta de Riudecanyes serveix al Nàstic per quedar-se a un punt d'aconseguir el següent objectiu, el previ al somiat ascens a Segona A

Gerard Oliva i Marc Trilles celebrant el gol.

Oliva avança al Nàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un punt. Això és el que necessita el Gimnàstic de Tarragona per disputar el play-off d'ascens a Segona Divisió A. El triomf dels grana contra l'Alcoyano, combinat amb la victòria de l'Andorra fan que encara quedi un pas més en el camí dels grana cap a la professionalitat. Un gol d'Oliva serveix als tarragonins per seguir somiant i per deixar clar que lluitaran fins al final l'ascens a la segona categoria del futbol espanyol.

Era un dia en el qual ToniSeligrathavia de prendre decisions. Tres dels futbolistes titulars el passat diumenge a la Ciutat Esportiva deVillarrealhavien de veure el partit des de la graderia, per motius diversos, i el tècnic havia de decidir.CarlosAlbarrániFaustoTienzaestaven sancionats per acumulació d'amonestacions, mentre que PedroMartínno podia jugar per lesió. A aquests tres, a més, se'ls sumava unAlexQuintanillaamb coronavirus i que encara no entra en la dinàmica de l'equip.

La determinació més complicada de les tres era decidir-se per un lateral dret. El recanvi natural era GuillemJaime, que encara no havia debutat com a titular, però el bon moment de Pol Domingo també convertia en complicada la seva suplència. Finalment,Seligratva apostar per donar continuïtat al de la Pobla de Montornès,pel quetornava a l'eix de la defensa Marc Trilles, al costat d'un JesúsRuedaque varealitzarun partit espectacular aVillarreali que s'havia guanyat la continuïtat. A l'esquerra, com sempre, Joan Oriol.

També era necessari saber qui acompanyava a Francesc Fullana i aFranMiranda a la medul·lar. Aquesta era més senzilla:JaviBonilla. I, per últim, la baixa de Pedro la suplia un GerardOlivaque tornava a la titularitat en punta d'atac, ambBruguiiFranCarbiaa les bandes.

Molt seriós va iniciar l'enfrontament l'equip local, amb unBruguiendollat com mai i unCarbiaque buscava connectar amb el gironí, coneixedor que tota societat amb l'esquerrà seria sempre beneficiosa. Oliva, que s'havia tornat per a quedar-s'hi, no va voler quedar-se'n fora i va estar a prop de marcarals set minutsde joc. Brillant passada deBruguicap aCarbiaa l'interior, l'esfèrica acaba a peus d'Oliva i aquest remata a l'exterior de la xarxa de JoséJuan. A partir d'aquest moment, la veu cantant la va tenir el Nàstic. Quatre minuts després de l'ocasió del de Riudecanyes va arribar el moment deBonilla. Bona recuperació del Nàstic perquè Fullana s'emportés l'esfèrica per banda esquerra i fes la passada de la mort, cap enrere, cap a unBonillaque es va trobar amb un esplèndid JoséJuan, ja que va desviar el perill a córner.

El Nàstic tenia el partit al seu terreny. No tant per la possessió de l'esfèrica, que no sempre és necessària, sinó perquè els esforços dels tarragonins es produïen en zones clau i en els moments oportuns. L'incansableCarbiava tornar bojos als defensors rivals, asfixiant-los sempre que podia. Al mateix temps,Bruguifeia metres per intentar robar la cartera als defensors i Oliva, en el seu particular duel contra tothom, també s'hi va deixar la pell. Fullana iBonillaes trobaven còmodes amb metres per córrer i els defensors patien poc. Tret d'alguna jugada a pilota aturada, el Nàstic no patia.

El gol havia d'arribar. Es trobava tan a gust el Nàstic al camp que era qüestió de temps que pugés el primer, i així va ser. El va anotar qui més el necessitava, un Oliva que la va empènyer, marcant un gol de davanter centre, d'aquells en els qualsels puntesdemostren que són al lloc que han de ser. No va ser una rematada molt plàstica, però sí molt efectiva, que és del que es tracta. Era el 31', quan Pol Domingo, intrèpid durant tot el duel, va iniciar un bon atac amb centrada a l'àrea inclosa, trobant unCarbiaque la va pentinar i va deixar sol a Oliva. 1-0 i el Nàstic continuava amb el mateix discurs.

Canvia l'Alcoyano

El tècnic visitant,VicenteParras, no va voler deixar-se res i, pocs minuts després d'iniciar-se el segon acte, va realitzar un triple canvi amb intencions molt clares: anara pel triomf per seguir vius en la lluita. Van entrarJona, Omar Ramos i Juli, que van despertar als alacantins.

Una gran acció per banda esquerra que va acabar amb centrada amb cama dreta de Joan Oriol va estar a punt de significar alguna cosa més, però Oliva era massa lluny de l'acció. També va decidir moure banqueta ToniSeligrat, en aquest cas donant entrada aLupui aJavierRibelles, perFranCarbiaiJaviBonilla, respectivament.

Era el moment de calmar el partit i, per què no, d'anara pel segon, el de la tranquil·litat. Va intentar-ho en el 79'Lupuamb una bona acció des de la banda esquerra, marxant d'un rival però sense poder fer-ho de dos.

El Nàstic ja sabia que no seria un camí senzill i va haver d'aplicar-se també en defensa. Va aparèixer Trilles, providencial, per tallar una passada que deixava sol a un davanter visitant. Els últims deu minuts eren els de patiment, però ningú deia que el camí a Segona A seria senzill.

A set minuts del final, Pol Domingo va caure lesionat iSeligratva aprofitar per fer un doble canvi. PolBallesterosperBrugui, extrem per extrem, però pel defensor va entrar Joel, amb què Fullana va passar al lateral. GuillemJaimees va quedar sense jugar. A les acaballes del duel,Amangva entrar per donar aire a Oliva i, gràcies a un final de duel molt seriós, els tres punts es van quedar a casa.

FITXA TÈCNICA

Gimnàstic. José Aurelio Suárez, Pol Domingo (Joel, 83'), Jesús Rueda, Marc Trilles, Joan Oriol, Fran Miranda, Francesc Fullana, Javi Bonilla (Javier Ribelles, 74'), Brugui (Pol Ballesteros, 83'), Gerard Oliva (Thomas Amang, 92') i Fran Carbia (Lupu, 74').

Alcoyano. José Juan, Jordán, Primi, Raúl, Pablo Carbonell, Ángel López (Jona, 54'), Jony Ñíguez, Juanan, Alberto Rubio (Omar Ramos, 54'), (Moltó, 86'), Mourat i Raillo (Juli, 54').

Gols. 1-0, Gerard Oliva (31').

Àrbitre. Alonso De Ena Wolf (aragonès). Va mostrar la targeta groga als locals Jesús Rueda, Joan Oriol i Lupu; i als visitants Primi i Mourat.

Incidències. El Nou Estadi va acollir a 1.000 espectadors.

tracking