Diari Més

Quatre punts són suficients perquè el Nàstic jugui el 'play-off' d'ascens

Una victòria aquest diumenge contra l'Alcoyano també podria servir depenent del resultat de l'Andorra contra el Villarreal B

Francesc Fullana lluita una pilota contra un rival durant el partit disputat aquest diumenge a Villarreal.

Quatre punts són suficients perquè el Nàstic jugui el 'play-off' d'ascensNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona té a les seves mans jugar el play-off d'ascens a Segona Divisió A. El gran partit realitzat pels tarragonins aquest passat diumenge al Mini Estadi de la Ciutat Esportiva de Villarreal, on els tarragonins van guanyar 1-2, va atorgar a l'equip de Toni Seligrat la possibilitat de tornar a dependre d'ell mateix per disputar la fase final. Ara, la pilota és a la teulada del Nàstic.

Quatre punts són suficients perquè el conjunt tarragoní jugui l'última fase per pujar a la segona categoria en importància al futbol nacional. Són els necessaris si el Nàstic no vol mirar el que facin els altres, concretament l'Andorra. Ara mateix, el conjunt de Seligrat compta amb 40 punts i, si derrota a l'Alcoyano, en tindrà 43.

Com que l'Andorra en té 38, l'única possibilitat que tindrien els andorrans d'atrapar al Nàstic seria sumant tres punts més que els tarragonins fins que acabi la temporada, ja que els de Seligrat li tenen guanyat el goal average i, en cas d'empat, sempre en sortiria beneficiat el Nàstic.

Aquest diumenge, jugaran a la mateixa hora (un quart de vuit del vespre) el Nàstic-Alcoyano i l'Andorra-Villarreal B, els dos partits on més hi ha en joc, ja que el Barcelona B-Ibiza que es disputarà a partir de dos quarts de set, servirà per conèixer si els blaugrana es classifiquen de forma definitiva o no. El Barça B, amb 43 punts, necessita una victòria, amb la qual el seu pas al play-off estaria sentenciat.

Ara bé, si els eivissencs derrotessin al filial del Barça i el Nàstic guanyés el seu partit, els de Toni Seligrat dependrien d'ells mateixos no tan sols per classificar-se pel play-off, sinó per ser segons del subgrup C, amb el qual podrien tenir, teòricament, un millor emparellament en l'última fase de la temporada.

Números

Ara mateix, tot són números, càbales i suposicions, però el que està clar és que el fet que el Nàstic pugui complir els objectius depenent del que faci en els seus partits és un avantatge que no existia la passada jornada i, per tant, una circumstància que omple de moral a un equip que ha hagut de veure passar quatre partits fins a proclamar-se victoriós en un duel de la segona fase del campionat.

El que sí està clar és que al Nàstic, en el millor dels casos, li queden quatre partits. Si els guanyés tots, es proclamaria equip de Segona Divisió A, pel que l'objectiu està molt a prop i ara no serveixen les excuses.

tracking