Diari Més

Llençats cap al 'play-off' (1-2)

El Nàstic suma el primer triomf a la segona fase gràcies a les dianes de Fullana i de Pedro Martín

Un jugador del Nàstic intentant superar el defensor del Villarreal B.

Llençats cap al 'play-off' (1-2)Twitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Victòria, i el play-off és cada dia més a prop. El Gimnàstic de Tarragona va aconseguir, al Mini Estadi de la Ciutat Esportiva de Villarreal, el primer triomf de la segona fase de la Segona Divisió B. Per tant, els de Toni Seligrat deixen enrere els fantasmes i segueixen ferms cap a l'objectiu de l'ascens a la categoria de plata del futbol espanyol.

En un partit que es va solucionar gràcies a les dianes de Fullana, en el 21', i de Pedro, en el minut 72, els tarragonins van estar a punt de deixar la porteria a zero, que era la primera premissa per tornar al bon camí. No va ser així per culpa d'una diana de Millán en l'última acció de l'enfrontament, una centrada lateral que va acabar amb remat del punta local.

Fins a tres canvis va introduir Toni Seligrat a l'onze. Un a cada línia, exceptuant la porteria, on José Aurelio Suárez s'ha fet amb el lloc des del seu aterratge. Jesús Rueda, que havia caigut en les darreres convocatòries per lesió, tornava a la titularitat, al costat de Pol Domingo. Marc Trilles es va convertir en el gran sacrificat i Carlos Albarrán i Joan Oriol van ocupar els laterals.

Per davant, en el centre del camp, la batalla particular que porten Javi Bonilla i Francesc Fullana la va guanyar l'illenc, el qual va estar acompanyat dels habituals Fran Miranda i Fausto Tienza, mentre que la major de les novetats era la de la davantera. Pedro Martín li va guanyar la partida a Gerard Oliva i va completar una tripleta on es van mantenir Brugui i Fran Carbia.

Les ordres dels homes de dalt eren clares: pressionar a la defensa grogueta i intentar evitar, en la mesura del possible, una neta sortida de pilota. Amb Pedro com a primer guerrer, el Nàstic va trobar en aquesta la seva manera de començar els atacs. Era la millor forma davant d'un equip que, d'entrada, ja es va auto-proclamar el posseïdor de la pilota.

Li va costar, però, al Nàstic entrar al partit. De fet, mai es va acabar de trobar còmode davant d'un equip que basava les seves accions ofensives en pilota aturada, sobretot serveis de cantonada, una circumstància similar a la dels tarragonins, que també van intentar ser efectius des del punt de córner.

Massa accidentat va començar el duel. Als tres minuts, el jutge de línia que dirigia des de l'esquerra de José Aurelio Suárez va caure a terra després que li caigués una tanca del camp. Tres minuts el van estar atenent, fins que es va recuperar completament.

La primera dels locals la va tenir Pedro Martín als onze minuts de joc. Molt actiu i mòbil durant tot l'enfrontament, va ajudar que Brugui i Carbia poguessin trobar més i millors espais. Cinc minuts després, ensurt majúscul dels de Seligrat. Centrada lateral del rival i, ni en primera ni en segona instància la va poder aturar José Aurelio Suárez, amb la sort que el xut final va acabar als núvols.

Però el Nàstic va saber ser pacient i, amb molt de treball, va trobar el premi de gol. Bona pressió de la davantera grana, que va forçar una pèrdua de pilota rival, amb l'afegit que Carbia la va recuperar, la va servir a un forat on no hi havia ningú, però al qual hi va arribar ràpidament després d'una gran cursa Francesc Fullana. Amb la punta del peu empènyer-la cap a l'interior de l'àrea, des d'on va rematar la feina guanyant l'u contra u davant de Filip Jorgensen.

La diana va acompanyar de comoditat al partit del Nàstic. La insistència castellonenca va minvar i els visitants van entendre que, gràcies a la paciència, els punts podien marxar cap a Tarragona. En una acció innecessària, Carlos Albarrán va veure una groga que li suposarà sanció per acumulació i, sense gaire més, tret de l'expulsió d'un integrant de la banqueta local per protestar un córner de Brugui, els dos equips van marxar després d'haver disputat tres minuts més del compte, a causa de la lesió del jutge de línia.

Groga a Tienza

Elèctric va començar el duel a la segona meitat. Primer, amb un intent de Carbia de xilena que va acabar a les mans de Jorgensen i, tres minuts després, en el 48', amb una acció claríssima en la qual els locals van poder empatar, tot i que Arana es va empatxar de pilota i va disparar tot i tenir poc angle i companys al costat. Les males notícies arribaven un minut després amb la cartolina groga a Tienza, que també li suposava sanció de cara al duel contra l'Alcoyano.

El Nàstic no es va quedar de braços plegats i, conscient que el segon gol els donaria tranquil·litat, els grana van canviar de terç i van aproximar-se més i més al marc rival. Va tenir una ocasió claríssima Carbia, en el 62', després de rematar una gran centrada rasa de Joan Oril des de la banda esquerra. Semblava que era córner, però el col·legiat va determinar que era el tarragoní l'últim que la va tocar.

Dos canvis va realitzar el Villarreal B en el 66', amb el qual ja en sumaven quatre. A la primera meitat havia entrat Ros, Pacheco al descans i Ahn i Arana en l'esmentat minut. El Nàstic, però, mantenia els mateixos onze, amb un Bonilla escalfant pràcticament des de l'inici de l'enfrontament i un equip que s'estava defensant bé de les escomeses rivals. El mateix Ahn, en entrar al camp, va rematar alta una centrada des de l'esquerra. Els locals volien esgotar totes les opcions d'atrapar als tres primers, però els minuts passaven. I això continuava anant a favor dels interessos visitants.

Gol i lesió

I va aparèixer Brugui. Des del seu retorn després de sancions i lesions, l'esquerrà no havia tingut transcendència directa en cap gol, i va treure la vareta màgica per rematar de mort al Villarreal B. Va ser en una doble paret amb Pedro Martín, l'última passada de la qual va deixar a l'andalús completament sol davant de Jorgensen, situació que no va desaprofitar el punta qui, en el seu retorn a la titularitat, va aconseguir retrobar-se amb el gol. Gran definició, acompanyada d'una desgraciada acció ja que, després de la diana, va acabar lesionat. Era el moment d'Oliva, que va entrar a quinze minuts del final del duel.

Amb un triple canvi va buscar Seligrat donar aire als seus jugadors. Javier Ribelles, Javi Bonilla i Guillem Jaime van entrar per Fran Miranda, Fausto Tienza i Guillem Jaime. A banda de refrescar l'equip, també va ser un bon punt de partida de cara a començar a confeccionar l'onze de la setmana vinent, en el qual no hi seran ni Albarrán ni Tienza, i en el que Guillem Jaime apunta al lateral dret i Bonilla i Ribelles es disputaran el lloc de Tienza a la medul·lar.

Carbia també va poder descansar tres minuts més el descompte, que són els que va disputar Joel en un partit que va servir al Nàstic per tornar a creure en ell mateix i per a continuar un camí que, en el millor dels casos, encara té quatre capítols per endavant.

FITXA TÈCNICA

VILLARREAL B Filip Jorgensen, Lanchi, Copete (Ros, 27'), Vadik Murria, Tasende, Víctor Narro (Jack, 78'), Sergio Lozano, Carlos Beitia (Pacheco, 46'), Haissem Hassan (Ahn, 66'), Álex Millán i Arana (Collado, 66'). NÀSTIC José Aurelio Suárez, Carlos Albarrán (Guillem Jaime, 81'), Jesús Rueda, Pol Domingo, Fran Miranda (Javier Ribelles, 81'), Francesc Fullana, Fausto Tienza (Javi Bonilla, 81'), Brugui, Pedro Martín (Gerard Oliva, 75') i Fran Carbia (Joel, 87'). GOLS 0-1, Francesc Fullana (21'); 0-2, Pedro Martín (72'); 1-2, Carlos Millán (94'). ÀRBITRE Salvador Lax Franco (Murcià). Va mostrar la targeta groga als visitants Carlos Albarrán i Fausto Tienza. INCIDÈNCIES El Mini Estadi de la Ciutat Esportiva del Villarreal va acollir a uns 300 espectadors

tracking