L'Ibiza, l'equip que frega la perfecció i que mai encaixa més d'un gol

El pròxim rival del Nàstic tan sols té set dianes en contra entre tota la primera volta i els dos partits de la fase d'ascens

Els jugadors de l'Ibiza celebren un dels gols que van anotar la setmana passada contra el Barcelona B.

L'Ibiza, l'equip que frega la perfecció i que mai encaixa més d'un golUD Ibiza-Eivissa

Badajoz i Ibiza-Eivissa són els dos conjunts que més van impressionar en la primera fase de la Segona Divisió B. Molt a prop hi apareixia un Gimnàstic de Tarragona que, per contra, sabia que havia de lluitar en el subgrup més complicat dels deu de la categoria de bronze del futbol espanyol. Pel que brillaven el Badajoz i l'Ibiza és per la seva puntuació, la qual els ha ajudat a encaminar molt la seva classificació pel play-off d'ascens. I és que, de fet, haver estat en un subgrup, a priori, més assequible que el dels grana, ha atorgat als cacerenys ja la classificació per a la tercera fase, la definitiva.

Aquest diumenge, a partir de les dotze del migdia, els balears visitaran el Nou Estadi. Serà un partit molt esperat, tant per a uns com per als altres. Pel Nàstic, perquè l'equip tarragoní provarà les seves forces contra un equip que sembla invencible i, per l'Ibiza, perquè, en cas de guanyar, faria un pas de gegant cap al play-off d'ascens. Tot i que els eivissencs són líders i el Nàstic és segon i que, la distància, és d'una posició, la diferència en el coeficient de punts és molt elevada: 2,15 i 1,68, respectivament. Per tant, l'Ibiza està comptant els dies per a convertir-se en conjunt de següent fase i, al Nàstic, li costarà una mica més.

El pròxim rival del Nàstic té moltes virtuts, però una de les més grans, si no la que més, és la seva fortalesa defensiva. Vint enfrontaments ha disputat fins ara, en els quals ha encaixat set dianes. Set gols en set partits diferents, el que significa que ningú ha aconseguit marcar-li dos gols aquesta campanya. El Nàstic vol ser el primer a fer-ho, conscient de la gran dificultat que suposarà per als grana.

L'Ibiza-Eivissa no va començar la segona fase de la millor manera, ja que va caure derrotat, 1-0, a Andorra. Ara bé, la setmana passada va aconseguir derrotar al Barcelona B, 2-1, gràcies a una diana de Castel a vuit minuts del final. Resultats molt ajustats que estan ajudant al conjunt balear a fer passes de gegant cap a la seva meta.

La pilota aturada i la defensa

Un dels punts forts dels eivissencs és la pilota aturada. De fet, contra el filial del Barça els dos gols van arribar en córners. Un d'ells el va marcar en pròpia porteria el punta blaugrana Rey Manaj i, l'altre, va ser cosa de Castel.

David Goldar s'ha convertit en el líder indiscutible de la defensa de l'Ibiza. A banda de les seves virtuts defensives, amb quatre gols l'excentral del Nàstic és el tercer màxim realitzador del rival dels grana. Un veterà de guerra com Fran Grima també és una assegurança, en el lateral dret, i Javi Lara no cal ni presentació. Als seus 35 anys, encara és perillós arribant des de la segona línia. Això, sumat als sis gols de Castel i als cinc de Davo, converteixen l'Ibiza en un conjunt molt complet i complicat de derrotar.