Diari Més

Esports

L'FCF i els Mossos engeguen una campanya per acabar amb comportaments violents als camps de futbol

La Federació podrà excloure de la competició els clubs en cas de reincidència i obligar-los a contractar seguretat privada

Imatge d'arxiu d'una pilota.

L'FCF i els Mossos engeguen una campanya per acabar amb comportaments violents als camps de futbolPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Catalana de Futbol i els Mossos d'Esquadra han engegat una campanya per acabar amb els comportaments violnets, incívics i racistes en els camps i pavellons catalans. Sota el lema #JoJugoNet es posa en marxa aquesta iniciativa a les xarxes socials.

A més a més, recorden que en aquells clubs on sigui requerida la presència policial reiterada per conductes incíviques, l'administració podrà obligar al club a contractar un servei de seguretat privada. Tanmateix, insisteixen en que en cas de reincidència l'FCF pot excloure el club de la competició.

En la mateixa línia, l'FCF i l'Oficina de l'Esport dels Mossos d'Esquadra mantenen reunions sermanals per fer un seguiment dels partits de futbol i futbol sala no profesional que es disputen a Catalunya. En el marc de la campanya s'ha elaborat material informatiu amb infografies adreçat als clubs, per tal que recordin la normativa vigent en matèria de l'esport i de la celebració d'esdeveniments esportius, especialment pel que fa a la prohibició de venda i/o consum de begudes alcohòliques, d'ampolles rígides i llaunes, l'ús de pirotècnia, prevenció de baralles i desordres públics, etc.

Reducció dels incidents

Des de l'entrada en vigor de les campanyes de l'FCF, impulsades conjuntament amb la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física des de l'any 2012 fins l'actualitat, s'ha registrat un descens dels incidents violents en camps i pavellons. Lesdisminucions d'incidents de públic han estat del 65%, mentre que les agressions als àrbitres ha estat del 25%. També s'ha reduït un 23% el nombre de targetes grogues per partit i en un 11% el de vermelles.

tracking