Diari Més

Fullana i Bonilla no troben el moment per coincidir en un onze del Nàstic

Els dos migcampistes més creatius no van junts en una alineació des de la derrota a Llagostera i, sense ells, l'equip perd idees

Francesc Fullana, disposat a executar una falta durant el Nàstic-Prat.

Fullana i Bonilla no troben el moment per coincidir en un onze del NàsticGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fran Miranda, Fausto Tienza i un altre futbolista. Aquest és el centre del camp tipus del Gimnàstic de Tarragona aquesta temporada. Toni Seligrat, en el seu 4-3-3, sempre aposta per un migcampista de caire defensiu, en aquest cas Miranda, un mixt, més aviat tot terreny, que sempre és Tienza, i un altre que s'encarrega de remoure l'esfèrica i de provar xuts o intentar l'última passada. Aquí és on apareixen Francesc Fullana i Javi Bonilla.

A l'inici de la temporada, els dos jugadors van coincidir en un gran nombre d'onzes però, amb el pas dels partits, Seligrat ha apostat per optar per un d'ells en cada duel, amb comptades excepcions. Situar als dos en una mateixa alineació significa, sense cap mena de dubtes, perdre fortalesa defensiva i, en conseqüència, una minva de l'equilibri d'un equip que ha estat capaç de convertir-se en un dels més golejadors i en un dels que menys dianes encaixa.

En les darreres setmanes, els partits del Nàstic han estat molt intensos, amb pocs gols i amb una gran tensió sobre el verd. Es podria dir que, des del final de la primera fase del campionat, el Nàstic està jugant partits més propis de play-off que no pas de lliguetes. En aquests enfrontaments, la presència de Miranda i de Tienza junts es fa necessària, però també castiga la creativitat de la medul·lar, ja que entre Fullana i Bonilla només pot jugar un. En la majoria dels casos, l'escollit és l'esquerrà.

Aquest passat diumenge, però, va ser el torn de Francesc Fullana. El Collao és un terreny molt complicat, sobretot pels jugadors que tenen qualitat a les botes i que basen el seu joc en la circulació de pilota. Aquest va ser un dels motius pels quals Fullana no va poder exhibir el seu joc, així com tampoc ho va poder fer Bonilla quan va entrar a la segona meitat.

En l'anterior partit, el primer de la segona fase, Toni Seligrat va apostar per Javi Bonilla a la titularitat. Igual que contra l'Alcoyano, el resultat va ser d'empat. Una setmana abans, a Cornellà, Fullana va ser el titular, ja que Bonilla estava a la graderia per sanció i, la jornada anterior, al Nou Estadi davant de l'Espanyol B, l'esquerrà va ser de la partida.

Cal remuntar-se fins al Llagostera-Nàstic de la vintena jornada per poder veure junts en acció a Bonilla i a Fullana. Ara bé, va ser en un partit en el qual el Nàstic va sortir a jugar amb un 4-4-2 i en el qual aquests dos jugadors feien la tasca d'extrems. Seligrat va intentar poblar la medul·lar, però el resultat va ser una derrota. Tirant enrere en el temps, Bonilla va ser el titular en el Nàstic-Lleida, també en l'Hospitalet-Nàstic (Fullana estava lesionat), així com a Andorra.

L'últim partit en el qual Toni Seligrat va apostar pel 4-3-3 i va sortir amb els dos jugadors d'inici va ser el de la quinzena jornada, disputat a casa contra el Prat i que va acabar amb empat a un gol. Caldrà veure quin centre del camp utilitzarà Seligrat en el partit d'aquest diumenge, quan el Nàstic rebrà la visita del Nàstic al Nou Estadi a partir de les dotze del migdia.

tracking