El Nàstic es manté segon gràcies als bons resultats de la primera fase

Es troba empatat a punts amb el FC Barcelona B i l'Andorra, però els supera amb el 'goal average' a favor

Els jugadors del Nàstic i l'Alcoyano pugnant a la sortida d'un córner.

El Nàstic es manté segon gràcies als bons resultats de la primera faseNàstic

El Club Gimnàstic de Tarragona no ha començat de la millor manera la segona fase de la lliga regular de Segona Divisió B, la que dona dret a accedir als play-off d'ascens a Segona Divisió A. Malgrat arrencar amb dos empats, el conjunt de Toni Seligrat es manté com a segon classificat gràcies als bons resultats que va aconseguir en la primera fase i que els permeten tenir el goal average guanyat amb els perseguidors més pròxims, com són FC Barcelona B i Andorra.

Els grana van començar la segona fase com a segons classificats, només per darrere de l'Ibiza, que es va mostrar intractable en el primer tram de la lliga. Amb tot, el conjunt tarragoní no tenia tant de marge com els balears i en la primera jornada van ser sobrepassats pel Barça B, després que els grana empatessin a 2 contra el Villarreal B, amb un gol a l'últim minut del meta José Aurelio Suárez, i que els blaugrana derrotessin a l'Alcoyano 2-1. Això va provocar que els barcelonins se situessin un punt per davant dels tarragonins.

En la jornada disputada aquest cap de setmana passat, els de Toni Seligrat van tornar a empatar (1-1) contra l'Alcoyano, mentre que el Barça B va perdre contra l'Ibiza (2-1). Això va fer que els grana i el filial blaugrana empatessin a la classificació amb 37 punts i que l'Andorra amb dues victòries en aquestes dues jornades, també empatés amb aquests dos conjunts amb 37 punts.

Això ha provocat que hi hagi un triple empat a la segona plaça entre Nàstic, Barça B i Andorra i aquí és on encara es valora més tot allò aconseguit en la primera fase de la lliga. Els tarragonins van finalitzar com a líders del seu grup i van decantar a favor seu el goal average amb el Barça B, amb un 3-2 total, i també contra l'Andorra amb un 5-3 en el global dels partits disputats entre tots dos conjunts en la primera part de la lliga.

Malgrat això, el conjunt de Toni Seligrat, pràcticament ja ha gastat tot l'avantatge que li han donat els resultats de la primera fase de la lliga i haurà de començar a guanyar en aquesta segona fase si vol accedir als play-off d'ascens, on cal recordar que només hi entren els tres primers classificats de cada grup i el millor quart de tots ells. Si només es miressin els punts obtinguts en aquesta segona fase, els tarragonins serien els quarts classificats amb només dos punts, quatre menys que l'Andorra, que en sumaria sis, i un menys que Barça B i Ibiza, que en tindrien tres. Així doncs, la renda pràcticament s'ha acabat pels tarragonins que hauran de millorar els últims dos partits per intentar derrotar a l'Ibiza, líder del grup, que només ha perdut tres partits, igual que el Nàstic, però que n'ha guanyat 13 i n'ha empatat 4.