El CBT guanya al CB Jairis i segueixen vius a la LEB Plata (55-64)

Els de Berni Álvarez es retroben amb la victòria en un partit molt important per les aspiracions de permanència

Els jugadors del CBT després del triomf.

El CBT guanya al CB Jairis i segueixen vius a la LEB Plata (55-64)Cedida

El Club Bàsquet Tarragona segueix viu a la LEB Plata després de la seva victòria aquesta tarda a la pista de CB Jairis (55 – 64). Aquest triomf permet als blaus gaudir d'una oportunitat més per materialitzar la permanència, això sí, via play out. Els blaus comptaran, a més, amb el factor pista a favor. El conjunt de Berni Álvarez ha fet un partit molt seriós, en el que pràcticament sempre ha anat per davant, sabent controlar els tempos i ritme. David Fernández ha estat el millor jugador del partit, amb 12 punts, 11 rebots i 19 de valoració.

Sortia intens el CBT, lluitador i amb ganes de no deixar-se sorprendre. Duch encadenava un parell de bones jugades per agafar la primera diferència del partit, 5 a 10, que ho complementaria Coronel des de la línia de tres. Els blaus volien posar calma al partit i imposar el seu ritme. Ho aconseguien amb una efectiva defensa, que deixava sense anotar els locals durant uns minuts (7 – 15). S'acabaria aquesta ratxa negativa de Jairis amb dos triples consecutius que tornaven a ajustar el marcador (13 – 15), per deixcar-lo igualat a 15 al final del quart.

El CBT seguia desencertat amb l'arrencada dels següents minuts, errant cistelles relativament fàcils. Jaume Zanca trencava per fi la sequia anotadora de l'equip de Berni i tornava a posar els seus per davant. Ho aprofitava el tècnic blau per pujar la seva línia defensiva per desequilibrar l'atac local (15 – 19). Jairis necessitava quatre minuts per retrobar-se amb una cistella, i ho feia per partida doble i de forma consecutiva (19 – 20). Eren els minuts del conjunt murcià, que li donava la volta al marcador per primera vegada (21 – 20). Els blaus recuperaven el domini per mitjà de Bjelic, Barberà i el triple de Duch, que feia reaccionar els seus quan s'apropava el descans (21 – 29). David Fernández hi posaria el colofó amb un triple molt just sobre la botzina, per marxar a vestidors 21 a 32.

Els dos equips tornaven a pista amb la mateixa energia, però el CBT es mostrava més intens en el rebot, a les dues cistelles. Els de Berni ho acompanyaven amb una magnífica jugada col·lectiva i amb encert des de la pintura, per seguir comandant 23 a 36. Jairis volia córrer, però David Fernández hi posava calma. Els blaus es trobaven còmodes a pista, mantenint una renda de 10-12 punts que els permetia jugar amb cap i tranquil·litat. El joc coral dels blaus passava a ser protagonista, on qualsevol dels jugadors a pista tenir perill d'anotar. Amb aquesta filosofia, els tarragonins aconseguien un +11 al final del tercer quart (33 – 44).

Jairis no abaixava els braços i anotava dos triples consecutius quan començaven els minuts decisius per posar pressió a l'equip de Berni Álvarez (39 – 44). Apareixia Zanca amb quatre punts consecutius i un importantíssim rebot defensiu per aportar tranquil·litat als seus. David Fernández es treia un triple de la màniga en el moment en el que totes les accions ja eren clau (44 – 55). Els tarragonins controlaven el rebot, un fet que acabaria sent decisiu pel desenllaç final, mentre passaven els minuts i segons i s'apropava l'objectiu. Amb 48 a 60 i poc més d'un minut per jugar-se, el CBT es mostrava segur i sense fisures a les seves files. Amb aquesta mostra d'enteresa, el CBT s'anotava el triomf per 55 a 64.