Diari Més

Batalla que acaba en taules (1-1)

El Nàstic esgarrapa un punt tot i començar perdent en un partit en el qual els de Seligrat van anar de més a menys i van acabar demanant l'hora

Moment del gol de Fran Carbia.

Batalla que acaba en taules (1-1)Nàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

D'empat en empat, al Gimnàstic de Tarragona se li està ennuegant aquesta fase d'ascens a Segona Divisió A. Els tarragonins van empatar al complicat estadi d'El Collao i, fins i tot, van aconseguir un punt tot i començar perdent. Ara bé, o les victòries comencen a arribar o el Nàstic haurà de patir fins al final per a aconseguir aquesta classificació al play-off d'ascens a la categoria de plata del futbol espanyol.

Un mes i mig després, Brugui va deixar enrere lesions i sancions per tornar a vestir-se la samarreta grana en el moment decisiu de la temporada, el que reclama als grans jugadors i en el qual els bons acostumen a treure el cap. Així va ser. El gironí, tot i la inactivitat, va estar a l'alçada de les expectatives i va tenir una notable incidència en el joc dels seus, encara que al final li va acabar pesant el partit.

La novetat de Brugui no va ser l'única a l'onze. Deixant ja per suposat que la seva entrada deixaria Pedro Martín a la banqueta, també va entrar Francesc Fullana. En aquesta rotació en la qual li acostuma a guanyar la partida Javi Bonilla, el balear va ser l'escollit per sortir d'inici, amb la resta de l'equip de gala. José Aurelio Suárez va estar sota els pals, amb una defensa formada per, de dreta a esquerra, Carlos Albarrán, Alex Quintanilla, Marc Trilles i Joan Oriol. Amb Fullana, Fran Miranda i Fausto Tienza i, a dalt, Carbia i Oliva acompanyant al ben tornat Brugui.

El Nàstic va portar el partit al seu terreny des de l'inici. Va ser el dominador absolut del duel, posant sobre la taula la immensa ambició que té aquest equip. Amb un Fran Miranda brillant, ocupant totes les esquerdes que es podien obrir a la medul·lar i un Fausto Tienza obligat a un desplegament físic brutal, el Nàstic va carburar des del minut zero. Faltava aquella connexió amb els homes de dalt, la que acaba sent determinant per guanyar els partits. Però la va trobar l'Alcoyano. Una acció aïllada en la qual es va trobar a faltar una major contundència de Trilles, l'incansable Jona va posar-la des de la dreta, trobant en José Aurelio Suárez un mur. Ara bé, un segon rebot va caure a peus de Juanan, qui no va perdonar. El futbol era injust amb el Nàstic, ja que, en el 16', ja perdia 1-0.

Però les coses es van tornar a posar a lloc ràpidament. Tres minuts va trigar Carbia a tornar a igualar l'electrònic. Si ja era un resultat injust l'empat, més encara ho era el 0-1, però el davanter tarragoní hi va posar remei. Brugui va filtrar una excel·lent passada cap al mateix Carbia, qui va sortejar el porter amb un retall que va semblar inicialment massa llarg, però que va acabar sent precís i suficient per pujar el primer dels grana a l'electrònic.

Amb l'empat es van igualar una mica més les forces, tot i que la tònica era idèntica: el Nàstic dominada i l'Alcoyano, quan podia, atacava de forma esporàdica. En una d'aquestes, Trilles, que en el gol no havia estat del tot encertat, es va transformar en l'heroi dels seus després d'interceptar un xut de Jona des del perfil dret. Era el 34' i l'ensurt va ser gros.

Pedro i Bonilla

L'Alcoyano va fer una pas endavant al mateix temps que el Nàstic va fer-ne mig enrere, una mica empès per un rival que, veient que el resultat no li era del tot advers, tenia ganes d'intentar deixar els tres punts a casa. Veient que s'havia de canviar alguna cosa, Toni Seligrat va fer un doble canvia l'hora de partit. No va canviar res el dibuix, ja que van entrar Pedro Martín per Oliva, punta per punta, i Bonilla per Fullana. Va canviar el perfil Tienza, passant a l'interior dret i deixant Bonilla a l'esquerra, com la seva cama bona.

Minuts després, en el 66', Trilles va disposar d'una d'aquelles ocasions que mai s'han de fallar. No va ser ben bé una errada, ja que José Juan va tornar a obrar un dels seus miracles, però l'acció va ser massa clara. Falta lateral botada per Bonilla des de l'esquerra, que va deixar sol Trilles. El central, enlairant-se, va intentar atacar l'escaire dret de la meta local, però un dels grans responsables de l'eliminació del Real Madrid a El Collao també va posar-se el vestit de superheroi, en aquesta ocasió, per malbaratar el remat de cap del central del Nàstic.

El partit s'estava complicant mentre passaven els minuts. A cada instant, el Nàstic es trobava més incòmode. Tota l'embranzida inicial es va convertir en ganes que el partit arribés al seu final. L'Alcoyano va acabar tancant al Nàstic a la seva pròpia àrea, una situació en la qual el Nàstic no es trobava còmode.

Toni Seligrat va tirar de Pol Ballesteros a nou minuts del final, però el partit no estava ni per al millor revulsiu del Nàstic, ni per a ningú altre. Ni tan sols per a Lupu i per a Joel, que van entrar a quatre del final del temps reglamentari. Molta gent amb vocació ofensiva, però l'únic perill del Nàstic en els darrers instants va ser a pilota aturada, on tampoc va tenir l'opció d'acabar de capgirar el marcador i es va haver de conformar amb l'empat.

FITXA TÈCNICA

ALCOYANO. José Juan, Solbes, Primi, Raúl González, Carbonell, Jony Ñíguez, Ali Diakité (Ángel, 77'), Ramón (Antón, 77'), Jona (Raillo, 66') i Juli (Omar Ramos, 57').

GIMNÀSTIC. José Aurelio Suárez, Carlos Albarrán, Alex Quintanilla, Marc Trilles, Joan Oriol, Fran Miranda, Fausto Tienza (Lupu, 86'), Francesc Fullana (Javi Bonilla, 61'), Brugui (Joel, 86'), Gerard Oliva (Pedro Martín, 61') i Fran Carbia (Pol Ballesteros, 81').

GOLS. 1-0, Juanan (16'); 1-1, Fran Carbia (19').

ÀRBITRE. Pablo Morales Moreno (Andalús). Va mostrar la targeta groga als locals Jona i Juanan; i als visitants Fausto Tienza, Pol Ballesteros i Javi Bonilla.

INCIDÈNCIES. El Collao va acollir a uns 300 espectadors.

tracking