Els blaus van creure en el triomf a l'inici del tercer quart, però a poc a poc es van diluir i no van aprofitar la derrota del Cornellà

El partit es va començar a tòrcer pel CBT en el tercer quart.

El CBT es desinfla contra La Roda i haurà d'esperar per evitar el descens directe (67-80)Eduard Hernando

El Club Bàsquet Tarragona no va ser capaç d'aprofitar la derrota del CB Cornellà, va perdre aquest dimecres al Serrallo contra La Roda (67-80) i, com a conseqüència, haurà de lluitar fins al final per evitar el descens directe a Lliga EBA. Els barcelonins encara tenen un partit pendent, més el de l'última jornada, i si cauen derrotats en algun dels dos baixaran, però en el bàsquet tot pot succeir i els blaus saben que, per a assegurar-se el tret, hauran de buscar el triomf aquest dissabte a la pista del CB Jairis. Ara bé, el play-out serà inevitable.

Els de Berni Álvarez van començar a creure en el triomf en el mateix quart en el qual van acabar colpejant-se amb la realitat: el tercer. Va ser en els tercers deu minuts quan els blaus van aconseguir el primer avantatge en el marcador, però una desconnexió local, unida a l'encert en triples dels visitants en l'últim període, van fer marxar el triomf a terres manxegues.

Mal primer període dels blaus, que sempre van haver d'anar a remolc. La Roda va posar-se cinc punts per sobre ràpidament (0-5), un avantatge que li va servir per tenir sempre una petita renda sobre els tarragonins. Sí que van aconseguir empatar el joc als tres minuts i escaig (7-7), però dues errades d'Adrià Duch van tornar a comprometre a l'equip de Berni Álvarez. Primera, amb una falta del blau i, després, amb una pèrdua de pilota que va deixar la cistella en safata de plata als rivals. Quan la cosa es va posar seriosa va ser quan l'electrònic va assenyalar un 9-16 que, gràcies a Tugores, va poder corregir un CBT que es va posar tres per sota en el tram decisiu del quart. I, al final Ferran Torres va ser qui va posar dempeus el pavelló del Serrallo per anotar i deixar l'electrònic amb un més que igualat 20-21.

El segon període va començar d'una forma semblant al primer. Quatre punts consecutius de la Roda van posar el duel 20-25 i, quan tot feia indicar que podia obrir-se una escletxa, un triple de David Fernández va acostar als cebetistes a tres punts. Quan el seu equip havia anotat 27 punts, deu eren obra de Fernández, fet que posava de manifest la importància del jugador sobre la pista. El partit va arribar al descans amb un triple sobre la botzina de Mark Hughes i el marcador es va posar 32-37.

David Fernández i Ferran

Els de Berni Álvarez es van fer els amos i senyors del rebot ofensiu a la segona meitat. Aquesta circumstància va tenir molt a veure en la remuntada i en el fet que, en el tercer període, fossin els tarragonins els que portessin la veu cantant en el marcador. Una safata de David Fernández, que va suposar el 41-39, va significar el primer avantatge local. David Fernández i Ferran Torres, els dos bucs insígnia d'aquest equip, van posar-se al CBT a l'esquena conscients dels moments decisius que travessava el seu equip.

Ara bé, el partit els va marxar de les mans als locals. Amb el 44-46 a l'electrònic, van assenyalar una tècnica a Berni Álvarez que va descol·locar als locals i La Roda ho va aprofitar per marxar 44-50. Ara bé, la desconnexió va ser molt breu. Temps mort i, tot seguit, triple d'Adrià Duch. 47-50 a falta de menys d'un minut per arribar al final del quart. Finalment, un bàsquet de dos i un triple de Gregorio Adón van portar el partit a un 47-55 a falta de deu minuts.

En l'últim quart va aparèixer l'encert des de la línia de tres dels visitants. L'avantatge de La Roda, tot i que mai va arribar a ser insalvable, oscil·lava sempre entre els vuit i deu punts, amb una màxima de +13 (49-62). Pèrdues de pilota innecessàries per part dels de Berni Álvarez i un bon encert anotador en moments puntuals per part de La Roda van provocar que els aficionats haguessin de marxar a casa amb cara de pocs amics (67-80).

FITXA TÈCNICA Club Bàsquet Tarragona. David Fernández (12), Adrià Duch (20), Jaume Zanca (10), Kevin Coronel (3) i Dejan Bjelic (6). També van actuar Dani Tugores (5), Ferran Torres (9), Dani Fernández, Ndiaye (2) i Kristian Mendes. La Roda. Mark Hughes (17), Álvaro Sanz (10), Antonio Burgos (7), Álex Tamayo (6) i Mouhamadou Diop (8). També van actuar Bnenvenue Djimassal (4), Pablo Córdoba (11), Jorge Martínez, Gregorio Adón (12) i William McDonald. Parcials. 20-21; 32-37; 47-55; 67-80. Incidències. El Pavelló del Serrallo va acollir a uns 400 espectadors.