Suárez obra el miracle en el 96' (2-2)

Una diana del meta del Nàstic en la darrera acció de l'enfrontament deixa un punt al Nou Estadi després d'un partit gris dels tarragonins

Primera reacció de Suárez després de fer el gol.

Suárez obra el miracle en el 96' (2-2)Nàstic

José Aurelio Suárez va fer esclatar al Nou Estadi amb un gol en el 96' que li va donar un punt al Nàstic. Era una acció en la qual va semblar que Amang també era l'últim a tocar l'esfèrica, però Suárez va ser qui va arrencar a córrer, com si d'un atleta es tractés, celebrant la diana com si es tractés d'un ascens. I és que, de fet, un gol a aquestes alçades de campionat pot servir per ajudar a pujar de categoria.

Va sortir amb l'onze de gala Toni Seligrat. Sense sorpreses en el primer partit de la nova vida dels tarragonins, en la qual es jugaran tot el seu futur. Guanyar era una obligació. La resta, no servia. José Aurelio Suárez continuava sota pals i, a la banqueta, tot i que Gonzi està gairebé recuperat, Parra el suplia. En defensa, amb Carlos Albarrán i Joan Oriol a les bandes, Alex Quintanilla i Marc Trilles tornaven a ser la parella de centrals després de complir sanció. Ambdós van viure la derrota de Cornellà des de la graderia i tornaven a estar disponibles per al tècnic. El centre del camp, el de gala: Miranda per davant de la rereguarda, Fausto tienza de box to box i Javi Bonilla buscant passades als davanters i disparar des de fora de l'àrea. A dalt, sense Brugui, encara sancionat, els acompanyants de Gerard Oliva van ser Fran Carbia i Pedro Martín.

Tots dos equips van voler portar la iniciativa. De fet, s'han acostumat a tenir-la en els partits que han disputat aquesta temporada i se'ls notava. El domini del duel va ser altern, amb un Villarreal B que pecava d'innocent en molts moments i un Nàstic que es basava en els Bonilla i, sobretot, Tienza, buscant sempre el marc contrari, ja fos per si mateixos o a través dels tres homes de dalt.

El mateix Bonilla, als sis minuts de partit, la va tenir. Va ser una gran jugada de Carlos Albarrán per banda dreta, la centrada del qual va arribar a peus de Bonilla qui, completament sol, i sense deixar-la caure, va disparar per sobre del travesser. Ara bé, els castellonencs també volien dir la seva. A poc a poc, van anar fent-se amb el domini de l'esfèrica i, com a conseqüència, van arribar les ocasions de gol. La primera, als onze minuts, amb una acció que va interceptar Suárez tirant-se a terra, en el 13'. La segona, amb una entrada de Carlos Albarrán, un minut després, anticipant-se a Arana. El col·legiat podria haver assenyalat pena màxima. És més, així ho van reclamar els de Miguel Álvarez. Però no van entrar ni l'una ni l'altra, sinó que va ser el moment de Pedro Martín. L'andalús va recollir un rebot, procedent d'un mal refús d'un defensor rival, per inaugurar l'electrònic.

En el 22' ja manava el Nàstic 1-0, però tan sols li va durar vuit minuts l'alegria al conjunt grana. Badada de la defensa grana, que va permetre que Arana, des de la banda esquerra, controlés l'esfèrica, se la canviés de cama i, amb la dreta, afusellés José Aurelio Suárez per l'escaire curt, el de la dreta del meta del Nàstic.

El partit, de sobte, es va començar a embrutar. Targetes i més targetes, gairebé totes per al Nàstic. Quatre futbolistes grana van marxar amonestats al descans, en un partit tens, però no violent. Fausto Tienza, Gerard Oliva, Alex Quintanilla i Fran Miranda, en algunes ocasions perquè l'àrbitre es va equivocar, però en alguna altra a causa de la tensió, sabien que no se la podien jugar si no volien tornar a deixar als seus amb deu.

Va decidir no canviar res al descans Toni Seligrat, amb què els quatre futbolistes havien d'estar molt alerta de no cometre cap falta que pogués comprometre al seu equip. Se'l continuava veient incòmode al Nàstic en el segon acte. Els locals basaven el seu joc en passades llargues, ja que la pressió visitant impedia que Bonilla i Tienza entressin tant en joc com els hauria agradat.

Entra Fullana

Toni Seligrat va moure banqueta al quart d'hora. Miranda, que no va tenir la seva millor tarda, va abandonar el terreny de joc deixant el seu lloc a Fullana. Així, endarreria la seva posició Fausto Tienza deixant els interiors per al mateix Fullana i per Bonilla. Dos canvis i un tercer en poc temps els que va fer Miguel Álvarez, que amb les entrades de Pacheco, Ahn i Collado va voler més frescor a dalt, per acabar de rematar a un Nàstic que no es trobava a si mateix.

Amb l'ingrés al terreny de joc de Joel, quan quedaven vint bons minuts de joc, Seligrat va posar tota la carn a la graella. Bonilla, com ja ha fet en alguna altra ocasió, va quedar-se com a centrecampista més endarrerit i Joel i Fullana es van enganxar als davanters. Però les connexions no van funcionar. El Nàstic no va ser el d'altres partits, no va tenir la seva tarda.

Tres de cop

Buscant un gol que almenys deixés un punt a casa, Toni Seligrat va acabar amb un triple canvi, a deu minuts del final. Amang, Lupu i Pol Ballesteros, revulsius de ple dret, van haver de posar-se l'equip a l'esquena en el final del duel. Cames fresques per buscar la diana, la qual va tenir Thomas Amang amb una esfèrica que, en el 83', va acabar a la fusta. El duel es va trencar, amb el Nàstic ja a l'àrea rival, sense centre del camp i amb un Villarreal que, com si d'un conjunt veterà es tractés, va esgarrapar tots els minuts que va poder.

Al final, els tarragonins van protagonitzar un atac i gol en el qual el col·legiat va haver d'assenyalar cinc minuts de descompte, que van acabar sent set. Van ser set minuts en els quals, fins i tot, José Aurelio Suárez va quedar com a davanter. Va tenir-ne una i, a la segona de què va disposar, la va marcar. Punt que, segurament, li acabarà anant com anell al dit als tarragonins.

NÀSTIC José Aurelio Suárez, Carlos Albarrán, Alex Quintanilla, Marc Trilles, Joan Oriol, Fran Miranda (Francesc Fullana, 61'), Fausto Tienza (Joel, 73'), Javi Bonilla, Pedro Martín (Pol Ballesteros, 80'), Gerard Oliva (Lupu, 80') i Fran Carbia (Thomas Amang, 80'). VILLARREAL B Jorgensen, Ratiu, Murria, De la Fuente, Tasende, Ros,, Andrei Ratiu, Carlos García, Arana (Collado, 70'), Hassan (Pacheco, 64'), Juan Cruz (Ahn, 64') i Millán (Harper, 74'). GOLS 1-0, Pedro Martín (22'); 1-1, Arana (30'); 1-2, Millan de penal (56'); 2-2, José Aurelio Suárez (96'). ÀRBITRE Luis Bastard Servera (Balear). Va mostrar la targeta groga als locals Fausto Tienza, Gerard Oliva, Alex Quintanilla i Fran Miranda; i als visitants Arana, Murria, Ahn i Collado. INCIDÈNCIES El Nou Estadi va acollir a 996 espectadors.