Diari Més

Barçagate

El FC Barcelona hauria cedit dades dels socis a l'empresa I3 Ventures

En un informe trobat al registre de la seu de Telampartners s'explica «que aquestes dades del cens són rellevants per al vot»

Imatge de l'entrada de les oficines del Barça amb els Mossos a dintre fent registres l'1 de març del 2021 .

L'FC Barcelona hauria cedit dades dels socis a l'empresa I3 VenturesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Algun responsable del FC Barcelona «hauria cedit dades personals dels socis del club (que formen el cens electoral) amb finalitats de propaganda particular i en contra de possibles opositors o crítics a la direcció», segons l'atestat policial dels Mossos d'Esquadra del cas Barçagate.

Segons el relat de l'atestat policial del sumari, al qual ha tingut accés EFE, en un informe trobat al registre del dilluns a la seu deTelampartners(l'empresa que va presentar I3Venturesal Barça) s'explica «que aquestes dades del cens són rellevants per al vot».

A més, «s'estarien creant bases de dades amb aquesta informació privada per adaptar el missatge d'aquesta empresa (I3Ventures)», l'encarregada del treballreputacionala favor de Bartomeu i la seva junta i en contra dels seus opositors a les xarxes socials.

Els Mossos relaten que «l'objectiu era identificar el perfil ideològic i polític del cens del club» i que en l'informe «s'identifiquen unes comunitats de detractors i actius». En el mateix apareixen assenyalats Joan Laporta i Víctor Font, actuals candidats a la presidència del FC Barcelona.

«La unitat d'investigació unificada ambSmartAnalyticsmesurarà l'opinió pública, socis, actors influents i stakeholders combinant múltiples perspectives, anàlisis d'aspectes territorials de base i de carrer per cada penya i territori, un termòmetre del que succeeix a les xarxes socials i un model predictiu de comportament que permetrà etiquetar a tot el padró en tribus/clústers i incorporar aspectes tous com ideologia, obertura al canvi, posicionament polític amb tots els seus atributs i perfils de comportament», diu l'informe trobat a la seu deTelampartners.

I segueix: «Enfortirem una xarxa de comunitats per a cada finalitat, que permetran intervenir en els tres fronts de treball: comunitats de suport que puguin ser un vector que li doni contenció i direcció a la militància, unes altres en to periodístic que puguin informar dels temes que necessitem instal·lar i finalment trackingsobre actius de contrast que es dediquin exclusivament a desgastar al candidat i el seu grup de treball permetent un control del mal i anticipar iniciatives de desinformació i desprestigi».

L'arxiu de l'informe, segons l'atestat policial dels Mossos, es denomina «BusinessDossier sobre el monitoratge d'opinions relatives alFCB»i és un dels 11 indicis que van trobar durant el registre de la seu deTelampartners, una empresa dedicada a les inversions financeres.

Al mateix també apareix «un exemple per combatre el discurs, l'any 2018, del candidat Jordi Roche (aquesta persona estava entre les que es postulaven per a presentar-se a les eleccions del Barça)».

tracking