Diari Més

Pugen a dos els positius per covid al Nàstic i l'equip es farà més proves avui

En el cas que apareguin dos positius més, entre futbolistes i tècnics, diumenge no es jugarà

Joel realitza una acció durant el partit disputat entre el Nàstic i el Llagostera al Nou Estadi aquesta temporada.

Joel guanya protagonisme al Nàstic i demana pas en un onze titularGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nàstic estava pendent la matinada d'aquest dimecres de la revisió de dos resultats de les PCR realitzades als seus jugadors aquest dimecres per determinar si eren positius o negatius. Finalment, un ha estat positiu i, l'altre, negatiu, amb què es confirmen dos casos de coronavirus al club grana.

Aquests dos casos no podran jugar el partit d'aquest diumenge contra el Prat al Nou Estadi (12 hores) i també es perdran el duel davant de l'Andorra del dissabte dia 13 de febrer (encara que es pugui determinar que hagin passat els deu dies de rigor, no hauran entrenat amb l'equip i, per tant, no estaran preparats). A ells, se'ls sumen dos contactes estrets de la plantilla grana, que també hauran de romandre a casa sense contactar amb ningú per tal d'evitar contagis.

Toni Seligrat tindrà quatre baixes de cara a les pròximes cites, situació que no impedirà als grana continuar competint, ja que el requisit per no poder fer-ho és comptar amb més de tres casos positius de covid-19.

Seguint el protocol sanitari, tots quatre hauran de romandre deu dies a casa, sense poder sortir-ne i, tal com va detallar el club, «un dels positius ha presentat simptomatologia lleu i es troba bé de salut, el segon és totalment asimptomàtic i els dos contactes estrets, negatius en el test PCR, són totalment asimptomàtics i també compliran amb la quarantena estipulada».

El club creua ara mateix els dits perquè no hi hagi cap positiu més. I és que avui, abans de l'entrenament, tant futbolistes com cos tècnic se sotmetran a proves per determinar si hi ha algun positiu més. En el cas que no hi hagi cap novetat al respecte, l'equip podrà jugar sense problemes contra el Prat. Ara bé, si hi ha dos positius més, el duel no es podrà disputar.

Cal recordar que més de tres positius en un mateix equip significa brot i, per tant, no es pot jugar l'enfrontament pel protocol establert. No és necessari que siguin quatre futbolistes, ja que tots aquells que tinguin fitxa federativa (entrenador, cos tècnic, delegat, cos mèdic...) també entren en aquesta llista de persones que no poden superar els tres positius.

L'equip va entrenar ahir després que el cos tècnic es veiés obligat a suspendre l'entrenament d'aquest dimecres en fer-se eco del cas positiu. En un comunicat, el club va recordar que «des de l'inici de l'activitat esportiva del primer equip, el passat mes de juliol, el Gimnàstic de Tarragona ha aplicat estrictament els protocols sanitaris».

tracking