Diari Més

Automobilisme

Mor l'expilot de Fórmula U Adrián Campos

Va ser el descobridor de Fernando Alonso y va fundar l'escuderia Campos Racing

Adrián Campos

Mor l'expilot de Fórmula U Adrián CamposCampos Racing

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'expilot de Fórmula U Adrián Campos Suñer, figura històrica de l'automobilisme espanyol, ha mort aquest dijous als 60 anys d'edat, ha informat l'escuderia que ell mateix va crear, Adrián Campos Racing.

«Avui és el dia més trist en la història de Campos Racing. El nostre president i fundador, Adrián Campos Suñer, ens ha deixat. El seu cor ha deixat de bategar, però la seva memòria serà el motor que ens mantindrà a tots lluitant per seguir el seu llegat... Descansi en Pau», ha publicat l'escuderia.

El pilot Carlos Sainz, dues vegades campió mundial de ral·lis i tres del Dakar, es va fer eco immediatament del luctuós succés: «Sentim molt la mort d'Adrián Campos, pilot,mánager, emprenedor entusiasta de l'automobilisme Español. El nostre record i tot el nostre ànim per a tota la família. La vida ens recorda que el nostre camí per aquí és desconegut i pot ser capritxós. DEP ADRAN», ha escrit a Twitter.

Adrián Campos, valencià, nét de l'empresari Luis Suñer, va ser una figura clau en l'automobilisme espanyol tant en la seva faceta de pilot com en la demánager, organitzador i comentarista de televisió.

Fa pocs dies va participar en el documental de Movistar + 'Torna Alonso, torna el cap', on augurava un reeixit retorn del pilot asturià a l'equip Renault amb el qual va obtenir dos títols mundials de F1.

Entre 1987 i 1988 Campos va competir en 21 carreres de Fórmula U amb l'equipMinardi. El seu millor resultat va ser el catorzè lloc del GP d'Espanya el 1987.

Després de la seva retirada com a pilot va fundar l'escuderia Adrián CamposMotorsport, de la qual va ser director i que després va adquirir les denominacions Campos Racing i CamposGrandPrix. En ella van pilotar, entre altres, Fernando Alonso -doble campió mundial de F1 amb Renault- i MarcGené.

Entre els seus projectes actuals estava la promoció de joves talents com el mexicà de 16 anysJesseCarrasquedo, de l'Escola de Checo Pérez.

També va exercir com a representant i en la seva cartera va tenir a Fernando Alonso, MarcGené, FélixPorteiro, Roldán Rodríguez i Antonio García.

tracking