Tres punts d'autèntica Segona B (0-1)

El Nàstic suma el primer triomf de la temporada a domicili gràcies a un gol, en el 89', de Pedro Martín a la sortida d'un córner

Imatge d'una disputa de pilota entre un jugador del Nàstic i del Badalona.

Sense gols a BadalonaCF Badalona/Twitter

El que ha aconseguit aquest diumenge el Gimnàstic de Tarragona a l'Estadi Municipal de Badalona és de lloar. Partit que semblava que havia d'acabar 0-0, en el qual els tarragonins estaven patint, fins i tot, pel punt, però que acaba 0-1 gràcies a un gol en el 89' i, a més a la sortida d'un córner, de Pedro Martín. Estratègia, porteria a zero i tres punts: millor, impossible.

Primer triomf dels tarragonins a domicili en un enfrontament disputat, que va tenir un inici molt intens pels tarragonins, però que es va anar igualant poc a poc fins al punt que els badalonins es van arribar a trobar més còmodes. Tot i això, els tres punts volen cap a Tarragona.

No va faltar a la seva cita amb les sorpreses a l'alineació Toni Seligrat. La primera, la més gran de totes. Amb el fitxatge de José Aurelio Suárez, tota l'atenció estava focalitzada en conèixer qui seria el titular sota pals. Finalment, va ser la nova incorporació, amb què Gonzi va haver d'esperar la seva oportunitat de de la banqueta.

En defensa, no hi va haver cap canvi en els laterals, de forma que els van ocupar Carlos Albarrán a la dreta i Joan Oriol a l'esquerra. En el centre sí que hi va haver una novetat, ja que va tornar Trilles en comptes de Rueda i al costat d'Álex Quintanilla. Per davant, Fran Miranda, Francesc Fullana i Javi Bonilla. Tienza, doncs, deixava el seu lloc a l'esquerrà, clau en la pilota aturada. A dalt, el doblet de Fran Carbia li va servir per repetir titularitat, al costat dels insubstituïbles Brugui i Gerard Oliva.

Inici trencador el que va protagonitzar un Tarragona que, en atac, va estar comandat en tot moment per Carbia. El davanter està de dolç i, finalment, tot el seu treball està tenint la més que merescuda recompensa. Tan sols van haver de passar dos minuts perquè el tarragoní fregués el gol. Va ser en una gran passada a l'espai de Brugui, que va deixar Fran davant d'un defensor, i en plena cursa. Va sortejar el rival i, quan es va plantar al davant de Dorronsoro, va trobar-se amb les bones maneres d'un porter que li va endevinar les intencions.

El mateix Carbia volia seguir sent protagonista i, en el 5', va rematar un córner, molt alt. També ho va provar Brugui als set minuts de joc amb una màgica xilena, des de la frontal, que va acabar a mans del meta local. S'agradava molt el Nàstic fins llavors, però la situació va canviar. El centre del camp grana va deixar de carburar. Pèrdues constants de pilota de Fullana i un Bonilla que no apareixia de forma suficient van incomodar a un Nàstic que es va començar a veure superat.

Robert Simón, als nou minuts, va estar a punt de donar un gran ensurt. Va rematar una centrada des de la dreta de Chema Moreno però Trilles, salvador, va enviar a córner. Als disset minuts de joc, Goyo, lateral esquerre local, va posar-la al punt de penal, però Suárez, en primera instància, i Joan Oriol, posteriorment, van allunyar l'esfèrica.

Sabia el Nàstic que no podia continuar així i va provar una cosa diferent: pilotes llargues a Carbia. En una d'aquestes, el davanter va enganxar una centrada de Joan Oriol des de l'esquerra, la va rematar, però l'esfèrica es va passejar sense que Brugui arribés a empènyer l'esfèrica. Era un partit bonic per a l'espectador, amb dos conjunts que van buscar el gol des de l'inici, però que van arribar al descans sense gols.

En la segona meitat, el joc es va tornar més físic. L'inici no va ser ni semblant al del primer acte. Molta lluita, contacte entre els futbolistes, però nul·les arribades. Ara bé, a partir del quart d'hora, el Badalona va tornar a despertar i va inquietar la meta defensada per Suárez. Rober Simón va entrar amb facilitat pel centre i va estar a punt de rematar al fons de la xarxa una bona centrada des de la banda esquerra.

Triple canvi

No va trigar Toni Seligrat a moure la banqueta. Tres de cop, com té acostumats aquesta temporada als seus. Pedro Martín per Gerard Oliva, Fausto Tienza per Fullana i Pol Domingo per Quintanilla, home per home. No va moure el partit el guió ni una engruna. Els dos equips pràcticament tenien assumit que l'empat seria el resultat final, però Seligrat encara volia dir l'última, i ho va fer en forma del penúltim canvi disponible. Pol Ballesteros, qui ho revoluciona tot, va entrar al terreny de joc per Fran Carbia, amb què tota la pólvora ja era al camp.

Tocava patir fins al final, i el Badalona va tenir opcions clares per marcar. Toledo, en el 80', va enviar una centrada des de la banda dreta que es va passejar per l'àrea perquè, instants després, Néstor disparés a l'esquerra de José Aurelio Suárez. L'últim tret de Seligrat va ser l'entrada de Joel, quan mancaven cinc minuts per a la finalització del duel. Pocs minuts, novament, per a un jugador que segueix demanant pas.

I beneït Joel, que va ser gran protagonista del triomf grana. En la primera que va tocar, que va ser un córner a l'esquerra de Dorronsoro, va posar-la, perfecta, perquè aparegués Pedro Martín, al segon pal. Perfectament desmarcat, l'andalús la va enviar a l'escaire dret del meta rival, provocant la bogeria d'un Nàstic que, novament, va demostrar la seva fiabilitat.

BADALONA Dorronsoro, Toledo (Cristian Márquez, 88'), Robusté, Moyano, Llerena, Goyo, Galindo, Robert, Musa (Roger, 75'), Néstor i Chema Moreno (Jairo Cárcaba, 65'). NÀSTIC José Aurelio Suárez, Carlos Albarrán, Alex Quintanilla (Pol Domingo, 63'), Marc Trilles, Joan Oriol, Fran Miranda, Francesc Fullana (Fausto Tienza, 63'), Javi Bonilla (Joel, 85') Brugui, Gerard Oliva (Pedro Martín, 63') i Fran Carbia (Pol Ballesteros, 76'). GOLS 0-1, Pedro Martín (89'). ÀRBITRE Luis Bestard Servera (Balear). Va mostrar la targeta groga als locals Robusté, Robert Simón, Musa, Llerena i Cristian Márquez; i als visitants Alex Quintanilla i Javi Bonilla. Va mostrar la targeta groga a l'entrenador local, Manolo González. INCIDÈNCIES Partit disputat a l'Estadi Municipal de Badalona a porta tancada.