Líder de líders (3-1)

El Nàstic es destaca com a primer classificat després d'escombrar al Barça B a la primera meitat, gràcies a un doblet de Carbia i a un golàs de Brugui

Els granes celebren un dels gols fent pinya

Líder de líders (3-1)Gerard Martí

Què més ha de demostrar aquest Nàstic per deixar clar que és el més fiable de tots? Aquest diumenge, va derrotar al Barça B clarament (3-1), en un partit que va solucionar a la primera meitat gràcies a un doblet de Carbia i a un gran gol de Brugui. A la segona meitat, el que feia falta era mantenir la distància en el marcador, i els de Toni Seligrat ho van aconseguir.

Quan es podia pensar que Pol Ballesteros entraria a la titularitat després de les seves darreres actuacions, va ser Fran Carbia qui va fer acte de presència en l'extrem esquerre, acompanyant als dos de sempre, a Brugui i a Gerard Oliva. El davanter tarragoní també estava trucant a la porta de la titularitat, però no amb tanta força com un Ballesteros que arribava al duel com a màxim realitzador de l'equip, amb quatre dianes. Ara bé, el partit de Carbia va ser per a emmarcar, ja que va convertir-se en l'autèntic heroi dels seus.

Pel que fa a la resta, Gonzi repetia a la porteria i, en defensa, tampoc hi havia canvis. D'esquerra a dreta van sortir d'inici Carlos Albarrán, Álex Quintanilla, Jesús Rueda i Joan Oriol. Tornava a la titularitat Fran Miranda en comptes de Ribelles i l'acompanyaven l'incombustible Fausto Tienza i Francesc Fullana, que tornava a l'onze, en perjudici de Bonilla.

Primer i segon classificat del subgrup 3A de Segona B s'enfrontaven, i ho van deixar ben clar des de l'inici. Gran duel amb dos equips amb ambició el que es va desprendre des del minut zero, sobretot per part d'un Nàstic que va escombrar des del xiulet inicial. Fran Carbia es va posar la capa de superheroi i no va trigar a demostrar per què es va insistir tant en el seu fitxatge i per què el Nàstic va prescindir d'un pilar com Goldar per comptar amb el punta tarragoní.

Havia passat un minut de joc quan Fullana, que va tornar a demostrar una precisió mil·limètrica, va enviar un servei de cantonada a l'únic que no esperada la rematada de cap. Carbia, arribant des del darrere, la va engaltar i la va enviar cap a l'escaire dret d'Arnau Tenas, on era impossible que ni el meta del Barça B ni cap terrestre hi arribés. Amb el marcador a favor, lluny de tirar-se enrere, el Nàstic no va deixar d'empènyer, com fan els equips grans. De fet, el Nàstic no era gran, sinó gegant.

Dos minuts després del gol, Oliva va estar a punt d'ampliar distàncies, en una rematada en una acció a pilota aturada, però Tenas, atent, va estar atent i va impedir la diana. El que no va poder fer és evitar el doblet de Carbia. Onze minuts del partit, el Nàstic es va situar 2-0, novament amb un gol del tarragoní, que aprofitava una bona acció i conseqüent passada de Carlos Albarrán per la banda dreta per rematar al fons de la xarxa.

El 2-0 va donar una tranquil·litat extrema a un Nàstic que va iniciar una fase de control en la qual els visitants estaven obligats a buscar la diana si no volien tornar malparats a la Ciutat Comtal. Però el festival grana va continuar, amb el que mai falla, el que demostra i demostra cada partit i que s'ha convertit en l'autèntic líder de l'equip tot i la seva joventut. Brugui la va agafar des de l'esquerra, la va punxar i va disparar, impossible per al meta del Barça, que ja no sabia ni per on li venien. 23 minuts i 3-0, millor impossible. El conjunt blaugrana va decidir no abaixar els braços i va buscar, primer amb una rematada de cap de Manaj, retallar distàncies. Gonzi, atent, va desviar a córner. Ara bé, als 27 minuts no va poder fer res el porter grana per aturar el tret de Mika Mármol, qui va aprofitar un rebuig per retallar distàncies. 3-1 en el 27'. Amb espectadors al camp, la bogeria encara s'hauria multiplicat.

Al final, se li va acabar fent llarga la primera meitat a un Nàstic que va veure com, en el 41', Jandro Orellana estavellava en el travesser una falta des de la frontal. L'esfèrica va impactar amb la fusta i, en el rebot, el Barça no va estar encertat. Quedava, doncs, molta feina per fer en la segona meitat.

Entra Domingo

No va voler córrer riscos Toni Seligrat i va donar entrada a Pol Domingo per Carlos Albarrán en el descans. El tècnic sabia que, amb cartolina, era perillós que el lateral continués al verd. A més, tenint en compte que hi ha cinc canvis disponibles i que fer-ne un al descans no penalitza com a pausa, el moment va ser l'oportú. El conjunt de García Pimienta va entendre que la debilitat del Nàstic residia, precisament, en la banda de Domingo, i va carregar tot el seu atac per aquell cantó. Balde, que va entrar en el lateral esquerre per José, va ser un dels homes més perillosos. També va entrar en el descans, pels blaugrana, Nils Mortimer, una de les perles del club barceloní.

El Barça va fer-se amb el domini del joc, una situació esperada per dos motius. El primer, perquè aquet és un equip que sempre té la pilota més que els rivals, pel seu ADN, i, el segon, perquè havia de remuntar. El Nàstic, tot i això, va saber contrarestar bé aquestes escomeses. A més, Seligrat, en el 67', va entendre que era el moment de Pol Ballesteros, i el va introduir en substitució del bigolejador Fran Carbia.

Carrussel de canvis

Dos minuts després, García Pimienta també va moure banqueta, donant entrada Matheus i Busquets, mentre que va aprofitar l'aturada Seligrat per donar descans a Tienza, que havia realitzat una gran tasca, i donar entrada a Bonilla. També va canviar els puntes, amb un Pedro per Oliva.

El Nàstic va ser capaç de mantenir-se ferm i, fins i tot, va acabar amb un futbolista més que el rival a la gespa. Matheus va fer una entrada en una acció en la qual Álvaro Sanz, per impotència, va empènyer a Pol Ballesteros quan l'esfèrica no estava en joc. El col·legiat no va dubtar: groga al primer i, el segon, expulsat. El conte va acabar bé pel Nàstic.

NÀSTIC Gonzi, Carlos Albarrán (Pol Domingo, 46'), Quintanilla, Jesús Rueda, Joan Oriol, Fran Miranda, Fausto Tienza (Javi Bonilla, 70'), Francesc Fullana, Brugui (Joel, 87'), Gerard Oliva (Pedro Martín, 70') i Fran Carbia (Pol Ballesteros, 67'). BARCELONA B Arnau Tenas, Álvaro Sanz, Comas, Mika Mármol, José (Balde, 46'), Jandro (Jaume Jardí, 80'), Lucas De Vega (Matheus, 69'), Nico (Oriol Busquets, 69'), Peque (Nils Mortimer, 46'), Rey Manaj i Collado. GOLS 1-0, Fran Carbia (1'); 2-0, Fran Carbia (11'); 3-0, Brugui (23'); 3-1, Mika Mármol (27'). ÀRBITRE Manuel Ángel Pérez Hernández (Madrileny). Va mostrar la targeta groga als locals Carlos Albarrán, Javi Bonilla i Gonzi; i al visitant Matheus. Va mostrar la cartolina vermella al visitant Álvaro Sanz (85'). INCIDÈNCIES Partit a porta tancada al Nou Estadi.