Diari Més

Apinisme

L'alpinista català Sergi Mingote mor al K2

Intentava assolir el repte de coronar la muntanya en període hivernal

Imatge d'arxiu de l'alpinista català Sergi Mingote.

L'alpinista català Sergi Mingote mor al K2Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El muntanyenc català Sergi Mingote (Parets del Vallès, 1971) va morir aquest dissabte durant la seva expedició a la muntanya K2 (8.611 metres) després de patir un accident, van informar diverses fonts relacionades amb l'expedició.

L'alpinista va morir després de patir una caiguda quan descendia al camp base, va dir a Efe el portaveu del Club d'Alpinisme del Pakistan, Karrar Haidri, que havia informat amb anterioritat de l'accident en el qual, va dir, Mingote es va trencar les dues cames.

La defunció de l'alpinista va ser confirmat també per Chhang Dawa, líder de l'expedició hivernal al K2, que ha aconseguit aquest dissabte fer cim en la segona muntanya més alta del món per primera vegada.

«Desafortunadament hem perdut a Sergi. El millor escalador i un gran amic», va escriure en la xarxa social Facebook Dawa.

L'escalador nepalès va indicar que Mingote va patir una caiguda baixant del Campament 1 al campament base avançat, on van enviar un equip mèdic en va.

Mingote va arribar al Pakistan al desembre per a tractar d'escalar a l'hivern el K2, l'únic dels 14 vuit-mils que no havia estat superat en època hivernal, una cosa considerada com l'últim gran desafiament del muntanyisme.

L'espanyol va escalar sense oxigen el K2 a l'estiu de 2018, una difícil experiència que va suposar un punt d'inflexió en la seva carrera.

«Pujar el K2 a l'hivern és l'últim gran repte que li queda a l'alpinisme. Molts pensen que és impossible», va dir en una entrevista a Efe abans de començar el desafiament.

Alpinista d'elit i esportista d'ultra resistència ha pujat 10 vuit-mils, entre ells un doble ascens a l'Everest per les seves dues cares.

Va aconseguir els 'Sostres' dels 5 continents i va sumar més de 20 ascensos a muntanyes superiors a 6000 metres.

A més, va completar les travessies als Deserts de Gobi, a Mongòlia, i de Djanet al Sàhara, va travessar l'estret de Gibraltar nadant i a realitzat la travessia del Gel Patagònic Sud, entre altres assoliments.

tracking