Ballesteros torna a rescatar al Nàstic (2-2)

Brugui posa per davant al Nàstic, dues errades defensives signifiquen la remuntada del Cornellà i el gol de Ballesteros deixa la remuntada a mitges

El Nàstic ha hagut de remontar el resultat advers davant el Cornellà

Ballesteros torna a rescatar al Nàstic (2-2)Nàstic de Tarragona

El Gimnàstic de Tarragona no va poder sumar els tres punts en el primer partit del 2021. Els tarragonins van cedir un empat contra el Cornellà (2-2) tot i posar-se per davant en el marcador gràcies a un Brugui que, novament, va brillar. Errades defensives d’Albarrán i de Quintanilla van posar per davant al Cornellà i, el de sempre, Pol Ballesteros, va sortir des del banc per rescatar un punt.

Amb Gonzi sota pals, ja que era l’únic porter del primer equip disponible, Toni Seligrat va tornar a sorprendre amb una alineació amb novetats. A la defensa, Jesús Rueda era qui formava parella a l’eix amb Quintanilla, mentre que Carlos Albarrán i Joan Oriol seguien a les bandes (dreta i esquerra, respectivament).

Gran novetat la de Javier Ribelles a la medul·lar. És un jugador que, tot i la gran pretemporada realitzada, en la qual va actuar tant en el centre del camp com a la rereguarda, no ha tingut continuïtat en partits oficials. Contra el Cornellà, però, li va arribar el torn. Per davant, Fausto Tienza i Javi Bonilla, amb què Francesc Fullana quedava relegat a la banqueta. A dalt, els tres més habituals: els insubstituïbles Brugui i Oliva i un Pedro Martín que ha tornat a fer-se fort a la banda esquerra.

S’esperava el Nàstic un partit complicat, i així va ser. El Cornellà va començar més fort, buscant sorprendre aviat, conscient que els últims minuts serien complicats per a un equip que, feia pocs dies, havia eliminat de la Copa del Rei al líder en solitari de la Primera Divisió. El fet que els barcelonins no arribessin amb claredat, barrejat amb la bona feina que feien els de Seligrat defensivament, va ser vital per poder obrir la llauna.

Els tarragonins van ser capaços de dominar sense pilota i de sentir-se poc incòmodes quan no tenien la possessió de l’esfèrica. Les seva arribades van tenir lloc a comptagotes, però van ser més decisives que les del rival. La primera, de Fausto Tienza amb un tret sec i ras en un refús, que va desviar el meta visitant Ramón. La segona sí que va ser decisiva, i va tenir com a gran protagonista un noi que està de dolç i que, cada dia que passa, està demostrant que la Segona Divisió B se li està quedant més petita. Brugui va ser qui va obrir la llauna rematant, de primeres, una bona centrada, a mitja altura, que li va arribar des de la banda dreta. L’assistent va ser Carlos Albarrán, qui es va marcar una gran acció pel seu cantó que va rematar el gironí amb un xut amb classe, com els que ell té acostumats als seus.

Ara bé, Albarrán no va estar tan encertat en el gol de l’empat del Cornellà, així com part de la defensa d’un Nàstic que va permetre que, a deu minuts del final, Chiki rematés a plaer des de l’interior de l’àrea en una acció tan desafortunada com evitable. El final de la primera meitat va ser un autèntic malson per als de Seligrat, ja que una nova errada, aquesta molt més grossa, va permetre al Cornellà remuntar i marxar 1-2 al descans. Nefast control de Quintanilla, qui va regalar l’esfèrica a Agus Medina. Aquest, davant de Gonzi no va fallar i, després de deu minuts per oblidar, el Nàstic va tornar a marxar a un descans amb la necessitat de remuntar un resultat advers.

En la represa, com manava el resultat, el Nàstic va anar a per totes. Va arraconar al rival a la seva pròpia àrea, a l’espera de poder aconseguir empatar i, d’aquesta manera, tenir opcions de sumar els tres punts. Seligrat va veure que el centre del camp necessitava alguna cosa diferent, més control i dinamisme, pel que va donar entrada, en el 54’, a Francesc Fullana, substituint Ribelles. Fausto Tienza va endarrerir una mica la seva posició, i l’illenc es va emparellar amb Javi Bonilla, dotant de més espurna a la medul·lar.

Més canvis

El carrusel de canvis va continuar i, sis minuts més tard, van entrar Joel Marín i Pol Ballesteros, per Fausto Tienza i un desafortunat Gerard Oliva, que no tenir el seu millor dia. Sense Tienza al camp, el centre del camp ja era gairebé un segon atac, amb el mateix Joel fent parella d’interiors amb Fullana i amb Bonilla de centrecampista defensiu. Més carn a la graella, impossible.

També va moure banqueta Guillermo Fernández. Rubio, lesionat, va deixar el seu lloc a Presa i va haver-hi canvi de davanters, amb l’entrada de Pablo Fernández. El Nàstic continuava sentint-se molt incòmode sobre el verd i s’encomanava a Brugui, que era per qui passaven totes les pilotes. L’esquerrà hi afegia sentit, però la resta no acompanyava.

Veia Seligrat que el partit se li escapava i, amb la intenció d’esperonar els seus, va sortir de la banqueta en reiterades ocasions amb crits, però no sorgia efecte. En el 78’, Joel Marín va treure, amb el cap i sota els pals, una pilota que entrava i que hauria significat la sentència.

Bogeria final

Seligrat va esgotar els canvis, i va deixar clar que, si el gol no arribava, no havia de ser per falta de pólvora. Entraven Pol Prats i Fran Carbia per Pedro Martín i Bonilla. Dos minuts després, i a set del final, tot va tenir el seu efecte. El protagonista, el de sempre a les segones meitats. Pilota que li cau a Pol Ballesteros a l’interior de l’àrea i, sense pensar-s’ho, afusella Ramón. Quatre dianes porta ja tan sols jugant estones, potser és el moment que Ballesteros sigui dels onze d’inici.

La remuntada es va quedar a mitges i el Nàstic inicia el curs amb una igualada a casa.

NÀSTIC: Gonzi, Carlos Albarrán, Quintanilla, Jesús Rueda, Joan Oriol, Javier Ribelles (Francesc Fullana, 54’), Fausto Tienza (Pol Ballesteros, 61’), Javi Bonilla (Fran Carbia, 81’), Brugui, Gerard Oliva (Joel Marín, 61’) i Pedro Martín (Pol Prats, 81’). CORNELLÀ:Ramón, Estellés, Borja García, Pol Moreno, Rubio (Presa, 70’), Rulo, Dorca, Agus Medina, Eloy Gila (Maxi, 87’), Guzmán i Chiki (Pablo Fernández, 71’). GOLS 1-0, Brugui (23’); 1-1, Chiki (35’); 1-2, Agus Medina (45’); 2-2, Pol Ballesteros (83’). ÀRBITRE Francisco Javier Fernández Vidal (Valencià). Va mostrar la targeta groga al local Javier Ribelles. INCIDÈNCIES Partit a porta tancada al Nou Estadi.