Diari Més

El Nàstic espera un Cornellà cansat

El rival dels grana va eliminar ahir a l’Atlético de Madrid de la Copa del Rei i arribarà al duel amb més minuts a les cames

Pedro Martín, durant el Nàstic-Llagostera.

El Nàstic espera un Cornellà cansatGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest cap de setmana torna l’emoció de la Segona Divisió B després de l’aturada nadalenca. Els equips han recarregat piles i ara arriba el moment de la veritat. El segon tram de la primera fase de la categoria de bronze del futbol espanyol serà decisiu tant per decidir quins equips lluiten per l’ascens a Segona Divisió A com per determinar quins intentaran no baixar a la Segona RFEF, que seria la quarta categoria en importància al país, l’equivalent a l’encara anomenada Tercera Divisió.

El Gimnàstic de Tarragona rebrà diumenge, a les dotze del migdia, al Cornellà, en el primer enfrontament de l’any en un Nou Estadi que continuarà estant buit a causa de les restriccions motivades per la pandèmia.

El rival dels grana arribarà al duel cansat. Ahir va haver de disputar partit de Copa del Rei contra tot un Atlético de Madrid. Els barcelonins van donar la sorpresa i van eliminar als matalassers per la mínima (1-0) en un partit molt disputat i que va deixar molt cansats als jugadors del pròxim rival del Nàstic. L’onze que presentarà el Cornellà a Tarragona probablement serà diferent al d’ahir, encara que molts dels jugadors repetiran i aquesta és una circumstància que ha d’aprofitar un Nàstic que no té la intenció de perdre el lideratge del subgrup 3A de Segona B.

Eloy Gila és una de les grans referències de l’entitat barcelonina. El que va ser jugador del CF Pobla de Mafumet i del Nàstic, a Segona Divisió A, és el capità d’un equip que la passada temporada va estar molt a prop de fer el salt a la professionalitat. Al final, però, es va quedar en el camí i l’objectiu marcat aquesta campanya no és un altre que el de, com a mínim, passar a la Primera RFEF. Per a assolir-ho, seria suficient amb finalitzar entre els tres primers en aquesta primera fase, encara que una altra via és finalitzar en el segon grup de la classificació i després aconseguir el pas mitjançant una gran segona fase de campionat.

El mateix Gila, amb dues dianes, és el màxim artiller del campionat. Chiki i Pablo Fernández són els dos jugadors que han de portar el pes ofensiu de l’equip, però el primer tan sols ha aconseguit anotar una diana i, el segon, no s’ha estrenat. El centre del camp té un dominador. El veterà Albert Dorca, als seus 38 anys, és el pulmó dels de Romo, un futbolista tot terreny que posarà les coses complicades als Fullana, Bonilla o Tienza, que es repartiran les dues posicions per davant del pivot, en el qual torna a apuntar Fran Miranda.

Aquesta temporada no està sent la dels de Romo, ja que són setens a la taula classificatòria, d’entre els onze equips que la componen. Han disputat els mateixos nou enfrontaments que el Nàstic, encara que han sumat onze punts, pels setze dels de Toni Seligrat. Cinc punts de diferència, encara que la comparativa entre un equip i l’altre encara va més enllà. El Nàstic ha anotat divuit dianes, el doble que el seu rival de diumenge. N’ha encaixat set, tres menys que el Cornellà. I, pel que fa a partits perduts, tan sols un del Nàstic pels quatre dels barcelonins. Amb totes aquestes dades, el Nàstic parteix com a gran favorit de cara a la cita a Tarragona.

tracking