Helder Nunes deixa al Reus Deportiu sense la Supercopa d'Espanya (4-1)

Un ‘hat-trick’ del portuguès, suficient perquè el Barça alci el títol en un duel amb polèmica per un gol fantasma que no va pujar per la banda reusenca

Una imatge de la final de la Supercopa d'Espanya.

Helder Nunes deixa al Reus Deportiu sense la Supercopa d'Espanya (4-1)FC Barcelona

El Reus Deportiu es va haver de conformar, aquest diumenge, amb el subcampionat a la Supercopa d’Espanya. Després del gran triomf de dissabte contra el Liceo (7-5), els de Jordi Garcia es van veure superats a la gran final pel FC Barcelona (4-1), en un duel que van decidir les tres dianes d’Helder Nunes i en el qual també hi va tenir molt a veure la decisió dels àrbitres de no pujar al marcador un gol legal de Raúl Marín quan el marcador encara no s’havia inaugurat.

El conjunt blaugrana es plantava al partit sense Sergio Fernández, amb què perdia molta força sota els pals. Ara bé, el Barça és el Barça, i ho va tornar a demostrar. Molt podria haver canviat la cosa si els àrbitres haguessin posat una mica de sentit comú en la primera acció perillosa de l’enfrontament. Va ser als quatre minuts del xoc, quan una doble decisió equivocada, i que va perjudicar els reusencs, va impedir que pugés el gol roig-i-negre al marcador. En la mateixa acció, no es va assenyalar un clar penal sobre Romà Bancells i no es va donar per bo un gol de Raúl Marín. La bola va entrar però, incomprensiblement, el gol no va pujar al marcador.

No es va arronsar el Reus tot i les adversitats i Romà Bancells, als vuit minuts de joc, va disparar, trobant-se en primera instància amb el meta Aitor Egurrola i després amb Sergi Panadero. Dos mites de l’hoquei patins que no volien deixar escapar el títol.

Va trigar a despertar el conjunt de la Ciutat Comtal, però va ser el primer a disparar amb certesa. Joao Rodrigues va enviar una pilota a la fusta després de plantar-se sol davant de Càndid Ballart, però, alguns segons després, Helder Nunes, amb una sola mà, va empènyer la bola al fons de la xarxa. A un minut i mig del descans, Pablo Álvarez va poder ampliar distàncies, però el marcador no es va moure de l’1-0 que ho deixava tot completament obert.

Els primers minuts del segon acte van ser un autèntic assetjament del Barça. L’equip, que actuava com a local, buscava el segon amb insistència per poder acostar-se a la sentència, davant d’un Reus que es defensava com podia, a l’espera de poder contraatacar.

De cop i volta, el partit es va tornar boig. Dos minuts d’alta tensió van servir pràcticament per sentenciar l’enfrontament. Primer, en el 34’, Helder Nunes, en estat de gràcia, va aprofitar un tres contra dos per pujar el segon a l’electrònic. Ara bé, els de Jordi Garcia no van abaixar les mans i, pocs segons després, gràcies a una diana de Raúl Marín, van tornar a situar-se a un gol de rival. Però, instants més tard, Nunes va convertir una canonada llunyana en el tercer dels seus. Restaven catorze minuts i, amb el 3-1, el títol se li posava coll amunt als de la capital del Baix Camp.

Marc Julià es va estavellar amb el pal a deu minuts del final, en una de les últimes ocasions dels reusencs, que van haver de suportar també el quart gol del seu rival, obra de Pau Bargalló a mig minut del final del duel.

FITXA TÈCNICA

FC Barcelona. Aitor Egurrola, Pablo Álvarez, Pau Bargalló, Sergi Panadero i Ignacio Alabart. També van actuar Matías Pascual, Nil Roca, Helder Nunes i Joao Rodrigues.

Reus Deportiu. Càndid Ballart, Joan Salvat, Romà Bancells, Raúl Marín i Marc Julià. També van actuar Ferran Giménez, Àlex Rodríguez, Felipe Castro i Pablo Nájera.

Gols. 1-0, Helder Nunes (15’); 2-0, Helder Nunes (34'); 2-1, Raúl Marín (35’); 3-1, Helder Nunes (36’); 4-1, Pau Bargalló (50’).

Àrbitres. Álvaro De la Hera Jaudenes i Germán Sandoval Santos. Van mostrar la targeta blava al local Pau Bargalló.

Incidències. Partit a porta tancada al Pavelló Municipal de Lloret de Mar.