Diari Més
Dani Vidal

Entrenador del CF Pobla de Mafumet

«Volem un equip que parteixi de ser sòlid a nivell defensiu i molt ràpid en atac»

El nou entrenador de la Pobla de Mafumet assegura que tenia ganes de fer el salt al filial del Nàstic

El tècnic de la Pobla en la seva estrena al municipal.

«Volem un equip que parteixi de ser sòlid a nivell defensiu i molt ràpid en atac»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Després de tres temporades al Juvenil A, tenia ganes de fer el salt a la Pobla?

—Sí. Com tots els professionals de cada ofici, el que un vol és anar cremant etapes, anar ascendint i trobar nous reptes per poder millorar tant a nivell personal com professional. Aquesta ja era la tercera temporada al Juvenil A, però sumant les del B era la cinquena i, a més, ja tenia un llarg recorregut al futbol base amb les nou temporades al Nàstic i les tres al Cambrils. Al final ja vas trobant el moment de posar-te en un vestuari de gent gran i competir a un nivell semiprofessional com és la Tercera Divisió.

—Li va fer pena deixar el Juvenil A, especialment ara que són líders del grup?

—Per descomptat. Soc un entrenador que ho viu molt, que intenta que els seus jugadors se sentin molt identificats amb el que fan, amb el grup de treball i quan formes això i treballes així també té les seves coses dolentes. T’involucres molt a nivell personal amb tots i et fa una mica de llàstima haver fet que tots s’involucressin i que siguis tu el que ha d’abandonar el vaixell.

—Li va costar acceptar el càrrec?

—No perquè jo sempre he dit que, sobretot aquí que és casa meva, soc l’entrenador del club i si ells creuen oportú que jo estigui en un altre equip, jo sempre respondré. En el moment que se’m va plantejar, jo no vaig dubtar ni un moment, encara que aquest any fos quan millor anaven les coses amb el Juvenil A.

—Ha dirigit dos partits fins al moment, més enllà dels resultats, les sensacions són les que esperava trobar?

—He de dir que m’ha sorprès molt gratament la capacitat que han tingut els nois de canviar el xip ràpidament, sobretot les primeres 24 hores. Era quelcom que podia deixar marca a l’equip, però des del primer moment la seva predisposició va ser màxima. En una sessió i mitja no podíem canviar l’equip, però els vam donar pinzellades del que volem que sigui la nostra senya d’identitat i els nois van executar-ho molt bé. Ara tenim 15 dies per treballar i preparar el partit de l’Igualada i conèixer-nos millor entre nosaltres.

—Com va ser el canvi del Juvenil A a la Pobla?

—Els primers dies van ser molt intensos, la setmana que vam entrar teníem dos partits en cinc dies –Vilafranca i Castelldefels– que, a més, per a nosaltres eren molt importants, no només per començar bé la nova etapa, sinó per seguir a prop de l’Igualada que és el pròxim rival i just el que tenim per sobre. Ens vam marcar l’objectiu de, com a mínim, treure dos punts en aquests dos partits per quedar-nos a un de l’Igualada i això ho hem aconseguit.

—Canviarà molt l’estil de la Pobla?

—Sí, crec que sí. Al final Beto és un excel·lent entrenador, però cadascú té diferents maneres de veure el futbol. Nosaltres volem un equip que parteixi de ser sòlid a nivell defensiu, que sigui molt ràpid si pot quan ataca, però també volem ser un equip que quan ens toqui atacar organitzats ho sapiguem fer bé. Que tinguem diferents maneres de jugar ens farà ser un rival més fort. Volem un equip sòlid, sacrificat i que s’ho deixi tot al camp.

—Tal com va veure l’equip, creu que mereix ser el tercer per la cua?

—El tema dels mereixements en el futbol és complicat. L’equip té els punts que tenia, sí que és cert que això ens sorprenia a tots, especialment veient la qualitat que tenen els jugadors, però no és la primera ni l’última vegada que es rodeja un equip de futbolistes de primer nivell i la cosa no funciona. Nosaltres ara som a temps de treure l’equip d’aquí, estem convençuts que ho farem i més encara perquè tenim molt bons futbolistes.

— L’aspecte de la solidesa defensiva és el que més ha fallat fins ara?

—Crec que és un d’ells. Quan un equip no acaba d’arrencar no és per un matís, crec que és un cúmul de diferents situacions. Jo crec molt en la solidesa i més tenint jugadors amb gol, desequilibri i que ells sols, quan el col·lectiu no ens funcioni, són capaços de fer una jugada individual i decantar el partit, però està clar que hem de tenir la porteria a zero. És molt difícil quan vas encaixant una mitjana de dos gols per partit, poder marcar-ne tres per endur-se la victòria.

—Ara mateix, doneu per descartat l’ascens a Segona B?

—Crec que la manera més fàcil en la qual hem de treballar tots és mirar el pròxim partit, anar setmana a setmana. La nostra meta a curt termini és treure l’equip de baix i els objectius a llarg termini els posaran els nois. Nosaltres no podem mirar a llarg termini ni mirar els equips de dalt quan el dia d’avui estem entre els quatre o cinc últims.

—Quin és l’objectiu que es marca Dani Vidal per aquesta temporada?

—Intentar treure l’equip de baix, que ho farem segur, intentar que els nois acabin amb bones sensacions l’any, que tots millorin a nivell individual perquè es veurà reflectit en el col·lectiu de manera directa i intentar que la Pobla acabi la temporada sense patir que segur que serà així. Tant de bo els nois siguin capaços de treure-ho ràpidament i quan parlem d’aquí dos o tres mesos puguem parlar d’altres objectius.

—Hi haurà molts moviments en el mercat d’hivern?

—Nosaltres hem arribat a mitja temporada amb una plantilla ja confeccionada. Avui dia sí que tenim la intenció de poder fer algun petit matís, però els nois estan responent bé, la situació econòmica és complicada i no portarem jugadors per portar. Si nosaltres portem algú és perquè estem molt segurs que millorarà el que tenim. Tenim una fitxa disponible i el que ens marcarà les baixes seran les opcions que hi hagi de mercat. Estem en permanent contacte amb la secretaria tècnica per veure quants moviments acabem fent, però crec que com a molt en seran dos.

—L’acompanyarà el tàndem de sempre?

—Des del primer dia Jaume Garcia i Albert Sentís han estat al meu costat i m’han volgut acompanyar sempre. Jo vaig demanar que el Jaume es quedés al Juvenil A fins al Nadal, per no desmuntar l’equip, però ara tots dos m’acompanyaran perquè fan una gran feina com a segon entrenador i auxiliar, respectivament.

tracking