Diari Més

El Nàstic torna avui a la feina després d'una setmana amb treball individual

Josep Maria Ferrer ‘Joma’ detalla com està sent aquest «període transitori» fins que no torni la lliga el pròxim 10 de gener

Imatge d'arxiu d'un entrenament del Nàstic a l'interior del Nou Estadi al començament d'aquesta temporada.

El Nàstic torna avui a la feina després d'una setmana amb treball individualGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els futbolistes del primer equip del Gimnàstic de Tarragona tornen avui a la feina després d’una setmana de festa per l’habitual aturada de Nadal, encara que durant aquestes festes no han deixat de treballar, tal com explica Josep Maria Ferrer, Joma, segon entrenador i preparador físic del club tarragoní.

«Aquestes setmanes en què no hi ha competició les anomenem període de transició», explica Joma, qui afegeix que «els futbolistes van marxar cap a casa la setmana passada i aquesta han tornat, però encara no tenim partit, és aquí quan aprofitem per fer més càrrega física, ja que enmig de la competició és més complicat fer-ho». Precisament, tot i que la setmana anterior els futbolistes no van haver d’anar a exercitar-se al Nou Estadi, el cos tècnic del Nàstic va preparar un seguit d’exercicis físics individuals perquè tots els futbolistes seguissin actius. «Encara que és difícil que en una setmana, el futbolista perdi la forma, si que pot notar més la tornada a la feina si no fa cap mena de treball, per això és important seguir aquestes pautes que dissenyem de manera individualitzada per a cada jugador, el treball està enfocat a mantenir el to muscular i cardiorespiratori», detalla Joma, qui afegeix que «bàsicament, resumint, són treballs de força general i aeròbics».

Aquesta primera setmana d’entrenaments després de l’aturada de Nadal, continua compresa dins el «període transitori», ja que aquest cap de setmana encara no hi ha partit de competició. Això fa que el preparador físic pugui dissenyar entrenaments amb més càrrega muscular que durant la temporada no són tan freqüents per evitar possibles lesions musculars. «Aquesta setmana l’encarem seguint les premisses de l’anterior, però amb entrenaments enfocats al futbol», diu Joma, i, per tant, «hi ha treballs de força general, aeròbics, i de futbol normal i corrent, com són exercicis tàctics i físics, el que toqui».

«Començar el millor possible»

«Aquest és el període transitori on hem aprofitat per fer altres tipus de treball per crear sinergies de cara a començar el millor possible aquest nou tram de la lliga, per treballar l’aspecte físic», argumenta Joma, qui repeteix que «quan et trobes en mig de la competició costa més poder fer aquests treballs encarats al nivell muscular de cada jugador».

Així doncs, després d’aquesta primera setmana fora de la gespa els futbolistes es tornaran a exercitar sobre el verd avui a partir de les 10 hores i ho faran en una doble sessió per tornar a enganxar la dinàmica amb la qual van marxar a les vacances de Nadal i que han de tornar a recuperar ara per continuar igual de contundents com han estat en el primer tram de la lliga. L’objectiu no és un altre que començar amb bon peu del 2021 i això passa per derrotar al Cornellà el pròxim diumenge 10 de gener per seguir líders del grup 3A de Segona Divisió B.

tracking