Nastic

Joan Oriol, Álex Quintanilla i Roger Brugué, els intocables de Toni Seligrat

Són els únics futbolistes que han estat titulars en els nou partits de lliga que ha disputat fins al moment el Gimnàstic de Tarragona

El cambrilenc Joan Oriol és l'únic que encara no ha descansat ni un minut en el que va de temporada.

Joan Oriol, Álex Quintanilla i Roger Brugué, els intocables de Toni SeligratGerard Martí

El Gimnàstic de Tarragona ha finalitzat l’any 2020 líder del grup 3A de Segona Divisió B i, per aconseguir-ho, Seligrat ha confiat, especialment, en tres homes que han disputat de titular els nou partits jugats fins ara. Aquests intocables de Toni Seligrat són Joan Oriol, Álex Quintanilla i Roger Brugué. A aquests tres futbolistes també s’hi ha de sumar Carlos Albarrán que, sempre que no ha estat sancionat, ha estat titular.

L’únic futbolista de tota plantilla que no ha descansat ni un minut fins al moment és Joan Oriol. El de Cambrils s’ha convertit en un fix en el lateral esquerre des de la seva arribada, completant els 90 minuts dels nou partits, és a dir, sumant 810 minuts a les seves botes. Per darrere seu hi ha Álex Quintanilla, un central que, en un primer moment, venia per ser suplent de Marc Trilles i de Jesús Rueda, però que ha acabat jugant més que tots dos junts, almenys, en aquest inici de lliga Trilles i Rueda sumen 629 minuts, pels 795 de Quintanilla. El central basc només ha descansat 15 minuts, els dels instants finals del duel contra el Badalona (0-0) al Nou Estadi. Dels nou partits jugats, ha estat titular en els nou i n’ha completat vuit.

El top 3 el completa Roger Brugué, qui també ha estat titular en els nou partits disputats, però ha estat substituït en tres, sumant 719 minuts en total. El 10 grana va ser canviat al minut 72’ contra el Barça B (1-0) a l’Estadi Johan Cruyff, contra el Badalona al 63’, i contra l’Olot al 72’ (al Nou Estadi). Els canvis es van produir en les primeres tres jornades, per tant, a partir de l’1 de novembre ja ha completat els sis partits restants que s’han disputat.

Un altre dels futbolistes que, probablement, ho hagués jugat tot és Carlos Albarrán qui, sempre que ha estat disponible ha estat titular i ha completat els 90 minuts. El lateral dret ha disputat sis partits, ja que ha estat expulsat en tres ocasions, fet que ha provocat que es perdés tres duels fins al dia d’avui.

Un mig del camp fix

A banda de Brugui, Quintanilla i Oriol, també hi ha quatre futbolistes més que han jugat els nou partits, encara que no han estat titulars en tots. En el mig del camp hi ha tres futbolistes que han estat també molt utilitzats, com són Fausto Tienza, Javi Bonilla i Francesc Fullana. Tots tres han participat en els nou partits, encara que no tots de titular. Bonilla n’ha jugat set des de l’inici, sumant 667 minuts; mentre que Tienza i Fullana han estat titulars en sis, sumant 407 i 507 minuts, respectivament. Un altre dels migcampistes que també ha sumat força minuts, 505, és Fran Miranda, amb set duels jugats, sis com a titular.

En atac, Gerard Oliva només ha estat suplent en un dels nou partits que ha jugat, sent, clarament, el davanter centre titular de Seligrat, amb 595 minuts jugats, molt per sobre de Pedro Martín, amb 383, de Fran Carbia (278) i d’Amang (167). Precisament, el suplent més utilitzat ha estat Carbia, amb vuit partits jugats –tres d’ells de titular–, seguit de Pol Ballesteros, amb sis duels –un de titular–, i Joel Lasso amb set partits, tots des de la banqueta. Els futbolistes menys utilitzats són Pol Prats i Lucas Prudhomme, amb només un partit jugat i Bernat Guiu, a cavall entre la Pobla i el primer equip, amb tres enfrontaments.

La porteria, un cas a banda

En un apartat especial hi ha la porteria on, en la majora d’equips, sempre acostuma a haver-hi un porter que ho jugui absolutament tot, com va succeir l’any passat amb Bernabé Barragán. Però enguany, les lesions de Wilfred i la seva situació personal han fet que no hi hagués un porter titular fins a les últimes jornades. Wilfred va ser titular en el primer partit de lliga contra el Barça B, però en el segon, unes molèsties, el van deixar fora de la convocatòria i van portar a Gonzi a defensar la porteria grana des de la jornada 2 fins a la 4, ambdues incloses. A la cinquena va tornar Wilfred, amb una errada que va fer obrir el debat a la porteria sobre quin hauria de ser el meta titular. Seligrat va tornar a apostar per Wilfred a les jornades 7 i 8, però novament un error de Wilfred contra el Lleida el van portar, definitivament, a la banqueta per tornar a Gonzi a la titularitat. En total, el de Los Palacios ha jugat quatre partits abans d’abandonar l’entitat grana i el de Pamplona ja en suma cinc a l’espera que arribi el nou porter que, tal com va avançar Diari Més, tot indica que serà Manu Garcia, procedent de la Sociedad Deportiva Ponferradina.