Diari Més

Punt d'orgull a Sant Adrià (1-1)

Quintanilla, que acaba jugant de punta, dona l’empat a un Nàstic que torna a demostrar que mai es rendeix

Els jugadors del Nàstic celebren el gol de l'empat.

Punt d'orgull a Sant Adrià (1-1)Nàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nàstic va sumar a Sant Adrià un d’aquells punts que demostren l’orgull d’un equip gran. Tot i l’auto-gol de Carlos Albarrán a l’hora de joc, Quintanilla, que va acabar jugant de davanter centre, va aprofitar un refús del meta rival a un míssil de Pol Ballesteros en el 90’. El duel estava perdut però, una vegada més, els tarragonins van demostrar que volen i poden pujar a Segona Divisió A.

També va haver-hi moviments en l’últim onze de l’any 2020 ofert per Toni Seligrat. No va produir-se’n cap a la porteria, on Gonzi, amb la imminent sortida de Wilfred, va ser l’escollit sota pals. En el lateral dret va tornar, després de complir la seva sanció, Carlos Albarrán i, a l’esquerra, com sempre, Javi Bonilla. Pol Domingo rellevava Marc Trilles en el centre per fer parella amb Quintanilla. El centre del camp, per a Fran Miranda, Fausto Tienza i Franesc Fullana i, a dalt, Brugui en banda dreta, Pedro Martín tirat a l’esquerra i Gerard Oliva al centre.

Va anar de menys a més el Nàstic en el partit. Molt adormit va sortir el conjunt grana al principi. De fet, els jugadors van rebre un toc d’atenció del seu entrenador, el qual va demostrar, amb gestos i paraules, que no li agradava el que estava veient. El primer ensurt del Nàstic va arribar als cinc minuts de joc, quan Gonzi va salvar un gol cantat. Max Svensson va intentar afusellar al meta grana des de dins de l’àrea, però es va trobar amb la cama dreta d’un Gonzi que s’estava llençant cap al pal esquerre. Va ubicar bé el cos sota els pals i aquesta circumstància el va ajudar a desviar l’esfèrica i a salvar als seus.

Poc a poc, va anar despertant un Nàstic que va trobar en Fausto Tienza un guerrer indestructible que arribava a totes les esfèriques, que guanyava totes les disputes i que es va convertir en l’autèntic motor visitant a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. El filial espanyolista va basar pràcticament tots els seus atacs en Jofre, un autèntic terratrèmol per la banda dreta que va comptar amb un únic, però molt gran, inconvenient. Aquest era Joan Oriol, seriós com sempre defensivament i molt atent a tot el que succeïa pel seu carril.

Brugui, com l’equip, va anar creixent amb el pas dels minuts i un parell d’accions seves al final del primer acte van poder canviar el signe del partit, encara que no va acabar sent així. Oliva les lluitava totes i Pedro Martín va treure de polleguera a Rubén Sánchez. Per dins i per fora, el davanter del Nàstic destrossava una vegada i una altra les il·lusions del lateral, que va acabar realment desesperat.

Ara bé, les ocasions continuaven sent locals i tan clara, o més, que la primera, va ser la segona dels de José Aurelio Gay. Bona centrada per la banda dreta de Jofre als 42 minuts de joc que rematava de cap Becerra. El davanter va rematar, de cap, però es va trobar amb el travesser, que va escopir l’esfèrica. Empat a res, un bon premi pel Nàstic tenint en compte les dues accions locals.

Gol i triple canvi

Tenia controlat el partit el Nàstic durant l’inici del segon acte. Oliva, en el 58’, va tenir una clara ocasió dins de l’àrea, rebent una esfèrica d’esquenes, girant-se i trobant un rival en el seu xut. Al mateix temps, Toni Seligrat preparava un triple canvi que va haver d’esperar una mica, ja que va arribar el gol local. Acció per oblidar de Carlos Albarrán en el dia que tornava a l’onze, ja que va malbaratar una nova gran aturada de Gonzi. Novament, Becerra va ser qui va disparar i també després d’una centrada per la dreta. El meta del Nàstic la va desviar, però la pilota va topar en el cos d’Albarrán, qui no va poder evitar que l’esfèrica entrés cap a la seva pròpia porteria.

Els plans del Nàstic s’havien malbaratat del tot, però Seligrat va continuar amb la seva idea abans de la diana i va donar entrada a Joel Marín, Pol Ballesteros i a Javi bonilla. Van abandonar el camp Gerard Oliva, Pedro Martín i Francesc Fullana. Joel passava a jugar de punta, Ballesteros a l’esquerra i Bonilla a l’interior esquerre. Home per home en els tres casos.

El Nàstic arraconava poc a poc al rival i, Seligrat va entendre que havia d’esgotar tots els canvis per a buscar, com a mínim, el punt. Carbia i Ribelles van entrar per un incombustible Fausto Tienza i per un Miranda que acabava de veure la targeta groga. La reacció grana va ser immediata, amb un tret de Brugui que va marxar pels pèls. L’entrenador del Nàstic va endarrerir la posició de Joel, que va compartir l’interior amb Bonilla, deixant Carbia a la punta d’atac i el mateix Brugui i Ballesteros a les bandes. Tota la carn a la graella i amb dotze minuts encara per disputar-se.

Quintanilla en punta

Seligrat va apostar-ho tot enviant tot l’equip a dalt. El Nàstic va acabar amb Carbia a la dreta, Quintanilla en punta i Ballesteros a l’esquerra, amb tres interiors per darrere, com eren Bonilla, Joel i Brugui. Pràcticament sis davanters per intentar un punt que era or per als grana tal com s’havia desenvolupat el partit.

Li va sortir rodona la jugada a Seligrat, ja que Quintanilla va elevar al Nàstic a la glòria. Acció personal de Pol Ballesteros en el rebuig d’un córner. Poc a poc, com qui no vol la cosa, va entrant cap a dins l’extrem fins que veu un forat per disparar. Ho fa i, en el rebuig del porter, el central, llavors punta, anota l’empat. Va tenir la remuntada als peus Brugui, però el seu tret el va desviar el meta rival, en el descompte.

FITXA TÈCNICA
Espanyol B. Fortuño, Rubén Sánchez, Recasens, Ricard Pujol, Nil (Tugarinov, 74’), Jofre, Alejandro Pérez, Gori, Jutglà (Julián Mahicas, 82’), Becerra i Max Svensson (Ivan Gil, 74’).

Gimnàstic. Gonzi, Carlos Albarrán, Pol Domingo, Quintanilla, Joan Oriol, Fran Miranda (Javier Ribelles, 78’), Fausto Tienza (Fran Carbia, 78’), Francesc Fullana (Javi Bonilla, 60’), Brugui, Gerard Oliva (Joel Marín, 60’) i Pedro Martín (Pol Ballesteros (60’).

Gols. 1-0, Carlos Albarrán en pròpia porteria (60’); 1-1, Quintanilla (90’).

Àrbitre. Jorge Tárrega Lajara (Valencià). Va mostrar la targeta groga al local Gori; i als visitants Gerard Oliva i Fran Miranda. Va mostrar la targeta groga a l’entrenador visitant, Toni Seligrat.

Incidències. Partit a porta tancada a la Ciutat Esportiva Dani Jarque.

tracking