Diari Més

Les greus errades arbitrals posen en perill la temporada del Nàstic

L’inexistent penal assenyalat a Lleida va costar dos punts i situacions com aquesta poden valer un ascens

Francesc Fullana lluita una esfèrica durant el partit disputat diumenge al Camp d'Esports.

Les greus errades arbitrals posen en perill la temporada del NàsticNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les errades arbitrals en contra del Gimnàstic de Tarragona han deixat de ser una anècdota o una possible casualitat. El penal assenyalat aquest passat diumenge a favor del Lleida Esportiu, el qual mai va existir, va costar dos punts al conjunt grana, i no són els primers que perd aquesta temporada per culpa de decisions errònies de col·legiats.

Alpha Bakayoko va llençar-se a la piscina en una acció en la qual, fins i tot, podria haver-se fet molt de mal. El gir de la seva cama és perillós perquè una acció com aquesta pot enviar un futbolista a la infermeria. El col·legiat va assenyalar penal, situació greu i incomprensible, igual que l’actuació del jutge de línia, que va veure clarament l’acció i no va entrar-hi. La decisió de l’àrbitre principal va ser ferma i els lleidatans van sumar un punt de la forma més injusta i cruel.

Aquests dos punts perduts haurien deixat al Nàstic molt destacat en el lideratge del subgrup 3A de Segona Divisió B, però no és així.

La creu amb els arbitratges ve de lluny. De fet, en els primers quatre enfrontaments de la temporada, el club grana va perdre punts i va ser blanc de greus errades de col·legiats. Deixant de banda el partit contra l’Ebro de la Copa Federación, on van anul·lar un gol legal de Marc Trilles per un fora de joc inexistent, l’escàndol de l’Estadi Johan Cruyff va ser monumental. Primer, l’àrbitre es va estalviar la segona targeta groga a Jandro i, a les acaballes de l’enfrontament, no va xiular un penal claríssim a Gerard Oliva que, possiblement, hauria significat el primer punt de la temporada.

A Lagostera, el mateix Oliva va veure com li anul·laven un gol completament legal i penal que no ho era a Sasha, no tan clamorós com el de Lleida, però també inexistent. El resultat, eliminació de la Copa Federación.

Finalment, en la segona jornada lliguera, en la qual el Nàstic va empatar sense gols a casa contra el Badalona, doble errada arbitral que va ser decisiva per a la no victòria grana. Primer, penal a Albarrán que va ser assenyalat fora de l’àrea i, després, gol anul·lat a Marc Trilles, encara no se sap per quin motiu. O canvien les coses, o el Nàstic tindrà problemes.

tracking