Diari Més

El CE Unió Astorga renova la imatge i promou els valors socials del futbol

El nou coordinador del club està reformulant per complet l’estructura de la base

En total tenen 140 nens repartits en els 8 equips que tenen de diferents categories.

El CE Unió Astorga renova la imatge i promou els valors socials del futbolCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Volem que els nens s’ho passin bé, adquireixin valors i aprenguin». Sota aquestes premisses el nou coordinador del Club Esportiu Unió Astorga, Jordi Tobias, ha renovat la imatge d’un club que, fins fa poc, «tenia mala imatge». Tobias ha agafat les regnes del club amb la confiança del president, però, sobretot, de l’Ajuntament de Reus qui «em va dir que em quedés definitivament com a coordinador», tal com explica el mateix Jordi Tobias. I és que «jo vaig entrar a finals de juliol de manera provisional, mentre buscàvem un nou coordinador, però la feina que vaig fer els va agradar i per això m’he quedat», comenta Tobias.

«El primer que em vaig trobar quan vaig entrar va ser un club sense material per poder entrenar, sense entrenadors en ple agost, amb només 70 nens, sense camisetes per poder jugar, etc.», comenta el nou coordinador, qui afegeix que «el primer pas va ser comprar tot el material nou i parlar amb entrenadors». Aquests nous tècnics que van buscar per a renovar el futbol base de l’Astorga van ser «joves, amb ganes de treballar i, sobretot, que els nens estiguin contents», prioritzant això per sobre dels resultats que es puguin obtenir, és a dir, posant en relleu el que és important en les categories del futbol base, el creixement dels nens independentment dels resultats.

La renovació de la imatge del club també va passar per la contractació d’un fotògraf propi, nutricionista, fisioterapeuta i entrenador de porters, que va tots els dimarts i és obert per a tots els nois que siguin porters o vulguin provar-ho, encara que formin part d’un altre club. A més, també tenen previst gravar tots els partits de casa perquè «els entrenadors puguin analitzar el seu equip i veure les imatges amb els jugadors per comprovar el que es fa bé i el que cal millorar», explica Tobias. Per tant, el nou coordinador busca que els nens i nenes que formen part de l’Astorga se sentin com si estiguessin en el futbol professional.

«Aquest és un club d’integració social, tenim 10 nacionalitats diferents al club, hi ha molts nens que vénen de centres d’acollida i que tenen dificultats per pagar, l’únic que paguen són 20 euros al més», detalla Tobias, qui reconeix que «així és difícil que el club aixequi el vol, sense cap recurs econòmic, però estem contents amb els patrocinadors que ens estan ajudant».

Pel que fa al nombre de nens, dels 70 que eren a finals de juliol, ara en són gairebé 140, que estan repartits en vuit equips. Un baby, un infantil, dos cadets, dos juvenils, un amateur i un femení. Un altre dels canvis que s’han realitzat, i que deixa entreveure l’ambició del club, és que han establert un mateix model de joc per a totes les categories, d’aquesta manera «facilitem al nen que pugen de categoria, tenir els conceptes més o menys adquirits i s’adapten de manera molt més senzilla al nou entrenador i grup».

A més, amb el futbol com a excusa, cada mes els diferents equips de la base treballen una de les 10 nacionalitats que hi ha al club per tal de fomentar més la integració i, també, treballen els valors, com ara la diversió, adaptant diferents activitats en funció de l’equip. Tot i aquesta nova aventura que comença ara l’Astorga amb molta il·lusió, també són conscients que la situació econòmica és molt delicada i, per això, continuen cercant patrocinadors.

tracking