Diari Més

El Lleida Esportiu, un equip que goleja però que també encaixa molts gols

El Nàstic visita aquest diumenge a les sis un equip també candidat a l’ascens i amb una inestabilitat institucional que ve de llarg

Carlos Albarrán, durant el Nàstic-Lleida Esportiu de la passada temporada.

El Lleida Esportiu, un equip que goleja però que també encaixa molts golsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona visitarà aquest diumenge, a partir de les sis de la tarda, al Lleida Esportiu. Els aficionats no podran assistir al Camp d’Esports, ja que les autoritats sanitàries no permeten públic als camps, ni tampoc podran veure el partit per Footters, perquè no hi ha conveni amb l’entitat de la Terra Ferma. Per 10 euros, podran seguir als tarragonins per una plataforma que han posat en marxa els locals.

El partit, per als grana pot ser el de la reafirmació. Després de dos grans resultats (4-2 davant de l’Andorra amb remuntada inclosa i 5-0 contra L’Hospitalet després d’una espectacular segona meitat) els tarragonins buscaran mantenir-se en el lideratge del subgrup 3A de la Segona Divisió B, un gran repte i, alhora, un objectiu que ha de perseguir l’equip que està cridat a ser el referent català en la categoria de bronze del futbol espanyol.

Els lleidatans tenen uns números molt particulars, ja que són un equip d’extrems. Si el Nàstic és l’equip que més dianes ha aconseguit en aquest inici de curs, amb un total de dotze en sis jornades disputades, el Lleida n’ha sumat onze en els mateixos partits. Nou són els gols que ha encaixat l’equip de la Terra Ferma en sis partits que el deixen amb una mitjana d’una diana i mitja encaixades.

Els lleidatans són candidats ferms a l’ascens de categoria, encara que han destacat en els darrers anys per una inestabilitat institucional que no els ha ajudat a complir les seves metes. Enguany, tenen la intenció de pujar ja que, a Segona A, els problemes econòmics acostumen a minvar.

El duel també serà, per als dos equips, un partit de retrobaments. Entre d’altres, Abrahám Minero es retrobarà amb alguns dels que van ser els seus excompanys. El lateral esquerre, que després d’abandonar el Nàstic fa dues temporades va militar al Racing de Santander, ara intenta l’ascens a Segona B amb la samarreta blava, després de fitxar pel Lleida Esportiu aquest passat estiu.

Pedro, Joan Oriol i Trilles

En el cantó contrari apareixen altres jugadors que van militar al Lleida en el seu moment i que aquest diumenge buscaran el triomf amb la samarreta grana. Pedro Martín va fer les maletes la passada temporada. Entre la clàusula de rescissió i el corresponent IVA, el Nàstic va pagar uns 180.000 euros pel seu traspàs, una operació que va beneficiar molt econòmicament al club lleidatà, però que va coure, va fer molt de mal a l’entitat catalana.

El davanter andalús va convertir-se en ídol a Lleida, però amb la seva marxa, amb l’única intenció de millorar futbolísticament i professionalment, va crear una gran polèmica entre els dos clubs. En una situació similar estan Joan Oriol i Marc Trilles. Els dos van ser dels millors jugadors la passada temporada a la Segona Divisió B. Tant l’espectacular temporada que va protagonitzar Trilles a l’eix com la gran campanya d’Oriol en el lateral esquerre van cridar l’atenció d’un Nàstic que els va contractar sense que aquesta situació caigués gens bé a terres lleidatanes.

tracking