Diari Més

Oci

López: «Els abonats segueixen confiant en les nostres instal·lacions»

La regidora d’Esports de Tarragona es felicita pels números de la primera setmana de la nova desescalada, on hi ha hagut més de 900 usos diaris

El gimnàs del Serrallo és un dels equipaments que funciona actualment al 30%.

López: «Els abonats segueixen confiant en les nostres instal·lacions»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova desescalada va pel bon camí pel que fa a les instal·lacions esportives de Tarragona. Així ho assegura en declaracions a Diari Més María José López, regidora d’Esports del consistori tarragoní, qui es felicita tant quantitativament, ja que els números «així ho demostren», com qualitativament, ja que és el que es desprèn de la gent que utilitza els esmentats equipaments.

En aquesta primera setmana de desescalada han passat per les instal·lacions tarragonines una mitjana que supera les 900 persones, pel qual López va fer la setmana passada «una valoració molt positiva de la represa de l’activitat esportiva a les instal·lacions municipals», ja que «els usuaris i els clubs han mostrat una actitud molt responsable davant de les noves indicacions sanitàries».

López es mostra satisfeta del treball dels seus tècnics, ja que el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona (PMET) «treballa en tot moment perquè els seus abonats i esportistes puguin gaudir des del primer moment de les condicions que estableixen les fases del pla d’obertura progressiva d’activitats».

Durant aquesta primera setmana d’inici d’aixecament de restriccions, el dia de més afluència a les instal·lacions va ser el dimarts dia 24 de novembre, amb 987 persones utilitzant-les, unes xifres que són lleugerament inferiors a les del mes d’octubre, però que són proporcionals a l’aforament permès per les autoritats.

Aquests últims set dies i aquesta setmana que avui comença l’aforament màxim és del 30% i, en el mes d’octubre, quan era del 50%, el dia de més afluència, el 21 de l’esmentat mes, van ser 1.331 les persones que van fer ús dels equipaments. Per tant, no hi ha diferències entre un i l’altre mes. «Ara bé, si en el dia de més aforament se li resten els serveis que actualment no s’ofereixen, estaríem parlant de 1.097 usos», tal com detalla la regidora.

Els cursets de natació

L’únic aspecte que encara no s’ha reprès en aquesta fase són els cursets de natació que s’iniciaran quan s’entri en la segona fase de la desescalada, que està previst que sigui el 7 de desembre, sempre que la situació sanitària ho permeti. A més, serà en aquest moment quan l’aforament de les instal·lacions esportives serà del 50%. Pel que fa a les instal·lacions cobertes, l’aforament màxim és del 30% i sempre amb cita prèvia, garantint la ventilació dels espais. L’ús de vestidors només està permès en les instal·lacions que disposin de piscines i només per a les activitats esportives aquàtiques.

López està satisfeta d’aquest nou procés de desescalada, ja que «els protocols establerts ens han donat confiança a l’hora de posar en pràctica l’activitat esportiva» i, sobre els clubs, apunta que, «dins de les possibilitats que ofereix el confinament nocturn, han pogut reprendre la seva activitat a les instal·lacions municipals».

La cita prèvia per accedir a les instal·lacions mitjançant l’aplicació Connecta es manté amb 72 hores d’antelació i l’ús de mascareta a les instal·lacions continua sent obligatori, així com la presa de temperatura i la desinfecció del calçat.

tracking