Diari Més

Més cruel, impossible (1-1)

Un Nàstic amb deu homes per l’expulsió de Trilles deixa escapar el triomf per culpa d’una diana de Padilla en el 92’ i la primera victòria com a visitants haurà d'esperar

Pol Ballesteros lluita una pilota durant la primera meitat, en la qual va aconseguir el gol que va obrir la llauna.

Més cruel, impossible (1-1)Nàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En el descompte es va escapar la primera victòria a domicili del Gimnàstic de Tarragona. El gol de Pol Ballesteros en el primer acte va ser contrarestat de la manera més cruel. En el descompte, en el 92’, i en una acció quan el Prat jugava a la desesperada contra un Nàstic que estava amb un home menys a causa de l’expulsió de Marc Trilles. Final cruel però desenllaç no del tot injust, ja que tot i que els tarragonins tenien el duel controlat, els barcelonins també van tenir opcions, com la del gol o com els dos trets al pal dels locals.

Novetats a l’onze del Nàstic, com va passar la jornada anterior. Pol Domingo entrava de forma obligatòria en el lateral dret pel sancionat Carlos Albarrán i hi havia un segon canvia a la rereguarda, en aquest cas, per decisió tècnica. Marc Trilles, finalment, aconseguia la titularitat deixant Jesús Rueda a la banqueta. Ribelles li va guanyar la partida a Fran Miranda en la posició més endarrerida del camp per fer d’escuder als que posen la qualitat, Javi Bonilla i Francesc Fullana. Però encara mancava una novetat més, la de l’extrem esquerre. Tant Pedro Martín com Fran Carbia van caure de la convocatòria per unes molèsties musculars d’última hora i, amb el que tenia disponible, Toni Seligrat va decidir apostar per Pol Ballesteros, que s’estrenava en un onze titular en Lliga.

El Nàstic va sortir a fer el que havia de fer. No complicar-se la vida, fer-ho tot el màxim senzill possible i aprofitar les ocasions de gol. Dit i fet. Ara bé, el Prat no va abaixar els braços en cap moment i també va gaudir d’opcions de gol. La fusta li va fer molt de mal a l’equip de Pedro Dólera. I és que en la primera que va tenir, en el 21’, Sergio Montero, un vell conegut de l’afició del Nàstic per la seva participació al filial, va enviar al travesser un córner de forma directa.

Ensurt i gol

L’ensurt va ser gran, però el Nàstic va ser capaç de marcar la primera clara que va tenir. Pol Ballesteros, que tenia moltes ganes de reivindicar-se, va obrir la llauna, en el 28’. Va ser en una gran acció de Brugui, novament molt actiu i productiu en atac, en la qual el gironí va trepitjar línia de fons i, va disparar. Craviotto, atent, la va desviar, amb la mala sort pel Prat que l’esfèrica va arribar a peus de Ballesteros.

No va fallar i va marcar un gol que va servir als tarragonins per agafar aire i per a acostar-se una mica més a l’objectiu de sumar de tres fora de casa.

No s’arronsava un Prat que tornava a topar amb la fusta. També a pilota aturada, però aquesta vegada era Neeskens qui, en una falta directa, estavellava la pilota al pal. L’esfèrica marxava fora. Abans del descans, Gerard Oliva la va tenir, va poder pràcticament sentenciar, però no va poder recollir una esfèrica que li va caure, sol, sense defensors i tan sols amb el porter davant. No s’esperava que un rebot acabés a les seves cames i no va poder recollir l’esfèrica.

Marxa Ballesteros

Seligrat va decidir moure banqueta. Pol Ballesteros tenia cartolina groga i hi havia un parell d’accions en les quals el rival va demanar la vermella. Per no prendre cap risc, el tècnic del Nàstic va prendre la determinació de substituir-lo. Va entrar Miranda, qui va quedar-se en el centre del camp i aquest moviment va moure Bonilla cap a l’extrem esquerre.

El Nàstic es va emportar el partit al seu terreny. Va fer mitja passa enrere i el Prat, obligat a marcar, va agafar les regnes del joc. Ara bé, defensivament, el Nàstic estava impecable. Més refresc va buscar Toni Seligrat amb l’entrada de Joel Marín per Gerard Oliva i de Fausto Tienza per Fullana. Tant el punta com el migcampista van realitzar una gran tasca de desgast i necessitaven relleu.

Trilles, expulsat

Quan menys necessitava el Nàstic una situació així, va veure com li expulsaven un jugador. Va ser una vermella més que justa per a Trilles, que va entrar amb tot i que va deixar al seu equip amb deu homes. Rueda va entrar ràpidament per un Brugui que va ser el sacrificat. Minuts després, Guiu va entrar per Pol Domingo amb què, en el 80’, ja no li quedaven canvis al Nàstic.

Gairebé li surt bé la cosa al Nàstic, que va veure com, poc a poc, el Prat el tancava al darrere i, en el descompte, va arribar el gol local, el que impedia la primera victòria com a visitant del Nàstic. Padilla va rebre una bona centrada des de la banda dreta i, completament lliure de marca, va pujar l’empat. Gerro d’aigua congelada per a un Nàstic que necessitava aquests tres punts per a arrencar del tot.

FITXA TÈCNICA

Prat. Craviotto, Garzón, Ricarte, Martos, Neeskens, Adri Díaz, Putxi (Padilla, 78’), Guzmán, Domi (Alberto Padilla, 84’), Sergio Montero (Carracedo, 62’) i Gerard (Ufano, 84’).

Nàstic. Gonzi, Pol Domingo (Guiu, 80’), Marc Trilles, Quintanilla, Joan Oriol, Javier Ribelles, Francesc Fullana (Fausto Tienza, 68’), Javi Bonilla, Brugui (Jesús Rueda, 73’), Gerard Oliva (Joel Marín, 68’) i Pol Ballesteros (Fran Miranda, 46’).

Gols. 0-1, Pol Ballesteros (28’); 1-1, Padilla (92’).

Àrbitre. Alejandro Quintero González (andalús). Va mostrar la targeta groga als locals Domi, Neeskens i Gerard; i als visitants Pol Ballesteros i Jesús Rueda. Va mostrar la targeta groga a l’entrenador local, Pedro Dólera. Va mostrar la vermella directa al jugador visitant Marc Trilles (72’).

Incidències. Partit a porta tancada al Municipal Sagnier.

tracking