Diari Més

El sector esportiu recorre al TSJC la suspensió de l'activitat esportiva

També presenten la seva queixa sobre el tancament d’instal·lacions a causa del coronavirus

Dues dones nedant a la piscina exterior de 50 metres del Club Natació Reus Ploms.

Els clubs esportius comencen a obrir piscines amb nous protocols i un únic nedador per carrilACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector esportiu va presentar aquest dilluns al matí un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) amb l’objectiu de demanar la suspensió cautelar de les mesures decretades per la Generalitat per les quals s’atura tota la competició esportiva i es tanquen les instal·lacions, decisió que es va prendre per culpa de l’expansió del coronavirus i els danys que està realitzant a la població catalana.

El recurs demana «la mesura cautelar de suspensió de l’executivitat i l’eficàcia dels apartats 2 i 4 del punt novè de la Resolució objecte» (SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, dels Consellers de Salut i d’Interior de la Generalitat de Catalunya). Entre les al·legacions, el text destaca que «el tancament de les instal·lacions i equipaments esportius infligeix als seus operadors uns danys econòmics que, en molts casos, els abocaran a la insolvència, tancament definitiu i pèrdua de llocs de treball» i que «el tancament total de les instal·lacions i equipaments esportius que resulta de la resolució recorreguda afecta també negativament la salut dels usuaris i, per tant, a l’interès general». A més afegeix que el congrés dels diputats va declarar el passat 15 d’octubre l’esport com a activitat d’interès general.

«Desproporcionada»

En l’argumentari, les al·legacions també incideixen en què «la mesura adoptada en relació a les instal·lacions i competicions esportives és desproporcionada, arbitrària i manifestament contrària al Decret Llei 27/2020 en què busca emparar-se».

Les entitats que representen el conjunt del sector, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gestiona (Gestors d’instal·lacions públiques de Catalunya, el Coplefc (Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i l’Esport de Catalunya), el clúster de l’esport INDESCAT, la Federació Catalana de Natació, l’Agrupació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya i la Federació Catalana de Futbol, van explicar els fonaments de la demanda.

tracking