Diari Més

La diferència van ser els gols (2-0)

Un bon Nàstic, com en els altres dos partits de Lliga, va sumar el primer triomf del curs gràcies a les dianes d’Oliva i de Pedro Martín

Gerard Oliva, durant un moment del Nàstic-Olot.

La diferència van ser els gols (2-0)Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer li poden apuntar a Javi Bonilla, tot i que, a l’acta del partit, apareix Gerard Oliva com a anotador. El segon va ser de Pedro Martín després d’un gran contraatac de Brugui. El fet és que, finalment, el Nàstic va trobar el camí de la victòria. 245 minuts va trigar a marcar el conjunt tarragoní en partit de Lliga a la present temporada. El gol s’havia resistit, però el bon joc i el mereixement del triomf sempre havien existit. Contra l’Olot va arribar la primera de moltes en el llarg camí a Segona Divisió A que està dibuixant el Nàstic.

Després de dos duels sense sumar el triomf, Toni Seligrat havia de sacsejar una mica l’equip, per allò de provar coses i d’intentar donar amb la tecla. Sense Wilfred i Marc Trilles lesionats, ni la porteria ni la defensa van patir cap modificació respecte a les que va presentar el tècnic valencià davant del Badalona. Gonzi va actuar sota pals i a la rereguarda, Carlos Albarrán i Joan Oriol pels cantons i Quintanilla i Jesús Rueda a l’eix.

On sí que hi va haver revolució va ser en el centre del camp. Al banc es van quedar Javier Ribelles i Fausto Tienza perquè van entrar Fran Miranda i Francesc Fullana. Ordre i posició per part del primer i qualitat pel que fa a l’ex de la Ponferradina. Aquesta barreja, juntament amb Javi Bonilla, mai podia sortir malament. A dalt, Brugui, a la dreta, és intocable, igual que ho resulta Gerard Oliva en punta d’atac. En aquesta ocasió, la banda esquerra era per a Fran Carbia. Nou moviment en aquest cantó, per on han passat, en tres partits com a titulars, Pedro Martín, Thomas Amang i el mateix Carbia.

Els dos esquerrans

Bonilla i Brugui són mig Nàstic, ofensivament parlant. El lateral, ja convertit definitivament en centrecampista, mou gran part del joc de l’equip. Amb Fullana al seu costat, a més, es va notar que el Nàstic hi sortia molt guanyant a la sala de màquines. A dalt, Brugui ho és tot. Lluita totes les esfèriques, fa diagonals, posa la por al cos als rivals i també fa jugar als seus companys. Un luxe comptar amb dos esquerrans de tanta categoria. La major part del perill ofensiu grana surt de les seves cames.

El Nàstic va completar uns primers 45 minuts molt complets, amb bon joc, domini de l’esfèrica i ocasions de gol. Ara bé, la més clara de totes no va ser local, sinó que van ser els de la Garrotxa els que van disposar de la millor acció per a avançar-se en el marcador. L’etern Xumetra, que encara deixa detalls de la seva inqüestionable qualitat sobre el verd, va guanyar la posició a Jesús Rueda i, sense pensar-s’ho, va enviar un míssil que es va estavellar a la fusta en el minut 20. Ensurt i dels grossos.

A partir d’aquest moment, un únic equip sobre la gespa, almenys pel que fa a ocasions de gol. Bonilla va començar amb el seu particular recital ofensiu amb una centrada des de la banda que va obligar a la defensa a refusar a córner, en el 24’. Un minut després, l’ex de l’Ibiza va disparar des de la frontal, aturant Pol Ballesté l’esfèrica. Apareixia en el 32’ Brugui qui, fent de les seves, rematant una centrada... de qui? De Bonilla. L’atac era cosa de dos al Nàstic, ja que era Brugui, en el 35’, qui rematava una contra i Masó enviar a córner. Encara abans del descans, Oliva remataria, tou, una centrada de Bonilla des de la dreta i el mateix Brugui, en el 45’, realitzava una desmarcada de llibre per a rematar massa alt. Faltava posar la cirereta amb el gol, però el col·legiat, puntual, va mostrar el camí dels vestidors als dos conjunts.

El domini va canviar de botes en el segon acte, almenys a l’inici. L’equip de Raúl Garrido va voler guanyar protagonisme, però sense excessos, ja que el Nàstic, aparentment, ho tenia tot controlat. Novament, la primera ocasió del període va ser per a l’Olot. Va ser Moha Chabboura, ex del CF Pobla de Mafumet, qui va provar sort després de guanyar-li la posició a la defensa del Nàstic. Gonzi va desviar el seu xut.

Marxa Carbia

Fran Carbia es va fer mal a la boca en una acció posterior i Toni Seligrat no s’ho va pensar. Va donar entrada a Pedro Martín, que es va tornar a ubicar a la banda esquerra. Fullana s’animava, poc a poc, disparant a porteria. Sempre trobava el forat per a lliurar-se del rival i veure una escletxa per a on intentar fer mal. En el 60’, buscava una rosca el centrecampista, a les mans del meta rival. El gol del Nàstic era al foc i era qüestió de minuts que es convertís en una realitat. Doncs no va trigar gaire, ja que va ser en el 65’ quan els tarragonins van avançar-se en el marcador, obra de Bonilla. De fet, aquesta va ser la sensació, però revisant bé la jugada i fent una ullada a l’acta, queda clar que l’últim a tocar l’esfèrica és Gerard Oliva i que, per tant, per a ell és aquesta diana. Acció amb molts rebots però amb assistència final de Fullana i diana de l’esquerrà, col·locant l’esfèrica a l’esquerra de la meta rival.

L’alegria encara es va multiplicar en tan sols cinc minuts quan el recentment ingressat Pedro Martín va aprofitar una gran jugada de Brugui, acompanyada d’una magnífica assistència del gironí, per a marcar a plaer el segon, el de la tranquil·litat, el que ajudava als tarragonins a sumar aquesta tan anhelada victòria.

Tienza i Amang van ingressar instants després al terreny de joc per a acabar de calmar les aigües i per a donar descans a Brugui i a Fullana, que van realitzar una gran feina de desgast. Al final del duel, amb cinc minuts per a disputar-se, van ingressar en el terreny de joc Pol Ballesteros i Joel Marín. Carlos Albarrán va veure la vermella en el 90’ per entrar a l’últim home en una acció irrellevant, ja que la falta va marxar per sobre del travesser.

FITXA TÈCNICA

Nàstic. Gonzi, Carlos Albarrán, Quintanilla, Jesús Rueda, Joan Oriol, Fran Miranda, Fullana (Fausto Tienza, 73’), Javi Bonilla (Joel Marín, 85’), Brugui (Thomas Amang, 73’), Gerard Oliva (Pol Ballesteros, 85’) i Fran Carbia (Pedro Martín, 52’).

Olot. Ballesté, Blázquez, Carles Mas (Soler, 75’), Roger Barnils (Aspar, 75’), Alan Baró, Roger Escoruela, Xumetra, Masó, Pedro, Kilian Grant (Vivi, 75’) i Moha Chabboura (Eloi Amagat, 65’).

Gols. 1-0, Gerard Oliva (65’); 2-0, Pedro Martín (70’).

Àrbitre. Kevin Javier Moreno Muñoz (Murcià). Va mostrar la targeta groga als locals Fran Carbia, Brugui, Jesús Rueda, Joel Marín i Thomas Amang; i al visitant Vivi. Va mostrar la targeta vermella directa al local Carlos Albarrán (90’).

Incidències. Partit a porta tancada al Nou Estadi.

tracking