Diari Més
Javier Ribelles

Jugador del Gimnàstic de Tarragona

«Dona gust veure com competeix l'equip»

Javier Ribelles ha deixat enrere la lesió i s’ha consolidat en el centre del camp del Nàstic

Javier Ribelles, en el centre del camp del Nou Estadi, on ell s'encarrega de distribuir el joc en la seva segona temporada a Tarragona.

«Dona gust veure com competeix l'equip»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Com es troba amb tot això del coronavirus?

—Adaptant-me a tot el que es veu per la premsa. Ho estem fent molt bé i ens estem adaptant a totes les necessitats.

—A nivell d’equip, s’esperava aquest inici de temporada, amb un punt de sis?

—Els punts que tenim no els esperàvem, però sí és veritat que dona gust veure com competeix l’equip. Ni Barça ni Badalona han estat millors que nosaltres en aquest inici de Lliga.

—Entèn que s’hagi instal·lat cert nerviosisme després d’aquest inici?

—Pot ser que sigui així per les expectatives que s’han generat durant la pretemporada. Puc entendre la ràbia que fa, que nosaltres també la tenim, però no podem caure en la precipitació.

—A nivell de joc, què li va faltar a l’equip tant al Johan Cruyff com aquest diumenge contra el Badalona?

—A Barcelona crec que les defenses es van imposar als atacs, tant la seva com la nostra. Va ser un partit amb tant de físic i intensitat que cap dels dos vam tenir ocasions. El seu gol va ser una jugada desgraciada. Contra el Badalona, a la segona part vam anar a per totes amb menys fluïdesa i més precipitació i vam tenir-ne cinc o sis clares que, en una situació normal, acabes marcant-ne una o dos.

—Han estat determinants les decisions arbitrals?

—Han estat una o dues per partit que han pogut caure d’un costat o de l’altre i, precisament, han acabat sent en la nostra contra. No crec que hagin estat intencionades. Ha estat coincidència i espero que aquestes jornades no continuï així.

—Ho comenten al vestidor?

—Sí, perquè hauríem de necessitar aquestes ocasions per guanyar, però sí que és veritat és que els resultats a Segona B són molt justos.

—Fins a quin punt és important derrotar a l’Olot aquest diumenge?

—En una lliga tan curta com aquesta i amb la competitivitat que hi ha en tots els partits, és important, però no significa que l’Olot sigui importantíssim, sinó que tots ho són. Guanyar és molt complicat en aquest grup.

—Com li fa entendre a l’afició que guanya al Zaragoza, juga tant bé contra el Barça i, després, l’equip s’encalla contra el filial del Barcelona i davant del Badalona?

—Les sensacions van ser bones. Volem fer massa coses i potser ens precipitem.

—Parlant del Barça, com és això de marcar a Messi?

—Estava al vestidor i quan el mister va posar el nom de Messi a la mitja punta i vaig veure que jo estava en aquesta zona defensiva... És una experiència que m’emporto per a mi, espectacular.

—Creu que les expectatives, pel que fa a joc, s’han posat massa altes?

—Sempre es pot millorar. Entrenem i, a Segona B, coneixes pocs equips que fan joc bonic i que obtenen resultats. Som el Nàstic, tenim molta qualitat i pot ser que haguem de millorar en aquest aspecte, però també és veritat que no ens creen ocasions.

—Pitjor sort no es pot tenir. Arriba a Tarragona i es lesiona. Era una lesió anterior?

—Mai m’havia lesionat. Estava bé, havia jugat tots els partits de la primera volta i va ser una mica estrany. Estava acabant el primer entrenament i vaig notar un clack. Era com un malson. Ho vaig passar molt malament.

—Entre la lesió i la irrupció de la covid, hi va haver algun moment en el qual li va baixar la moral?

—La covid em va donar un període de reinici. Vaig estar vivint amb la meva parella durant un temps, fet que feia temps que no succeïa. Després, vaig fer molt de treball a l’ombra i, amb l’entrenador, mitjançant skype, vaig exercitar-me molt. De fet, crec que va ser el moment de la meva vida en el qual vaig entrenar més.

—Amb el 4-3-3 se sent còmode de pivot?

—Sí, perquè tinc molts jugadors tant per darrere, a la defensa, com per davant, de molta qualitat. Tinc llibertat i una responsabilitat d’intentar que no entri cap rival per dins.

—Durant la pretemporada va actuar com a central.

—Ja ho vaig fer a l’Alcoyano i en moments puntuals en altres equips.

—Quin és l’objectiu mínim del Nàstic?

—La Segona B Pro.

tracking