Diari Més

El Nàstic alça la veu contra les decisions arbitrals de l'inici de temporada

L’equip grana ha sortit greument perjudicat en els quatre enfrontaments oficials que ha disputat i la preocupació és evident

Sergiu Claudiu Muresan Muresan, del col·legi valencià, mostra una cartolina groga a un jugador del Badalona al Nou Estadi.

El Nàstic alça la veu contra les decisions arbitrals de l'inici de temporadaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vagi per endavant que el presumiblement millor equip del seu subgrup o, com a mínim, un dels principals favorits a l’ascens no ha de posar excuses que, per a molts, poden semblar de mal pagador. Però també és cert que una errada pot ser humana; dos, una casualitat; tres, tenir molta mala sort; però quatre, ja fan pudor. Així ho pensen tant el Gimnàstic de Tarragona, com una gran part de la seva afició, que han esclatat davant de l’allau d’errades arbitrals que, en el cent per cent dels casos, han perjudicat molt a l’equip de Toni Seligrat.

Precisament, va ser l’entrenador qui diumenge, després d’empatar contra el Badalona, va deixar ben clar que el que està passant en aquest inici de temporada al voltant dels arbitratges no està ajudant gens a complir amb les metes fixades. Està ben clar que si Gerard Oliva hagués anotat l’ocasió més clara del partit o si la falta de Bonilla, que va topar amb la fusta després d’un rebot, no estaríem parlant d’això, però el cert és que el Nàstic va empatar 0-0 contra els badalonins en un partit amb dues errades del col·legiat que van condemnar als tarragonins.

Dues errades que podrien haver significat dos punts, més una de clara al Johan Cruyff que també podria haver suposat un empat pel Nàstic, més una a Ebro que no va tenir importància en el resultat, més dues a Llagostera que van costar, molt possiblement, l’eliminació de la Copa Federación. Massa errades per a una temporada en la qual tan sols s’han disputat dues jornades lligueres de la primera fase de competició. És la nostra realitat, si fos diferent i haguéssim sortit perjudicats, també ho diria».

Seligrat també va resumir el que va succeir en els quatre partits: «A Ebro, gol de Trilles. Ens assenyalen un fora de joc que no ho era per tres metres. Avui, Trilles marca de falta lateral i ens l’anul·len per un fora de joc que no era. El gol de Gerard Oliva a Llagostera era legal, hauria estat el 0-2 i, després, el penal del Barça. Portem quatre situacions, tres gols legals i un penal en el 90’».

A Ebro

A punt de finalitzar la primera meitat del duel inaugural del Nàstic a la competició, al camp de l’Ebro, va arribar la primera de les situacions que va començar a encendre la llum d’alarma. Trilles rebia una centrada des de la banda esquerra i, en posició legal, rematava al fons de la xarxa. Era un 0-1 que no va pujar al marcador perquè el jutge de línia va aixecar la bandera. El problema és que ni tan sols era un fora de joc dubtós, ja que la distància entre Trilles i el defensor era de més d’un, de dos i de tres pams.

Escàndol al Johan Cruyff

Com que el resultat a Ebro va ser favorable, el mal va ser menor. Ara bé, el que va succeir a l’Estadi Johan Cruyff en el partit inaugural del grup tercer de la Segona Divisió B és d’escàndol. Una situació que podria haver beneficiat al Nàstic hauria estat l’expulsió, justa i justificada, de Jandro. El centrecampista del filial blaugrana, que ja comptava amb una cartolina groga, no va veure la segona després d’una entrada molt dura i més que mereixedora de targeta. Però el que resulta més incomprensible és que, en el darrer sospir de l’enfrontament, ni el jutge de línia, que ho veia perfectament, ni el col·legiat decidissin assenyalar penal en una acció en la qual gairebé arrenquen del cos la samarreta a Gerard Oliva. Si Sergio Ramos va llençar des dels onze metres aquest dissabte al Camp Nou, no hi ha motiu perquè un penal deu vegades més clar no s’assenyalés.

A Llagostera, més del mateix

Després d’una primera part de domini d’un Nàstic que va posar-se per davant en el marcador, el duel semblava controlat a Llagostera, en la segona ronda grana de la Copa Federación. Res més allunyat de la realitat. Gol legal a Gerard Oliva que el col·legiat decideix no assenyalar i penal a favor dels gironins més que discutible, per no dir inexistent, sobre Sasha. Va notar passar el vent i el davanter es va deixar caure. No va dubtar el col·legiat, que va assenyalar la pena màxima.

Però és que no hi ha hagut cap moment de descans, arbitralment parlant, a Tarragona. Aquest diumenge, davant del Badalona, dues decisions més que van penalitzar clarament als de Toni Seligrat. Una falta a Carlos Albarrán que va començar amb una agafada de samarreta a dins de l’àrea es va assenyalar fora d’aquesta. A banda, un gol anul·lat a Marc Trilles, encara no se sap per què, culminen un pòquer de partits que fan que la llum d’alarma s’instal·li al Nou Estadi.

tracking