Diari Més

El Nàstic no arrenca (0-0)

Els tarragonins empaten en la seva estrena a casa amb errades clares de cara a porteria

Javi Bonilla espera l'arribada d'una pilota en un córner, en un enfrontament en el qual cap dels dos equips va aconseguir veure porteria.

El Nàstic no arrenca (0-0)Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nàstic segueix sense aixecar cap. L’equip suma el primer punt en Lliga, però ho fa a casa i contra el Badalona, en un enfrontament en el qual, sobre el paper, l’equip grana havia d’haver-se quedat amb el triomf però, en el món del futbol, no sempre guanya el club amb millors futbolistes.

Sí que va ser millor el Nàstic, també va tenir més ocasions i, potser, l’àrbitre també va perjudicar amb un gol anul·lat a Marc Trilles. Però Gerard Oliva no hauria d’haver fallat una ocasió claríssima i el pal de Carbia també podria haver entrat. El fet és que un punt de sis és innecessari.

Thomas Amang va ser la major de les novetats a l’onze de Toni Seligrat. Els bons minuts que va oferir a Llagostera van donar la titularitat a l’africà, qui va partir des de la banda esquerra. Pedro Martín va ser el perjudicat per la decisió del tècnic grana. Gerard Oliva i Brugui l’acompanyaven a la davantera. El centre del camp va ser el mateix del Johan Cruyff i la defensa també va ser idèntica a la que va caure en l’estrena del campionat de Lliga. Una altra de les novetats era Gonzi que s’estrena en el campionat domèstic després de ser el titular a la Copa Federación.

Primera part amb domini local, però sense la claredat que reclamava l’enfrontament. Brugui era l’home que portava més perill, per la banda dreta, sempre intentant buscar diagonals i a un Gerard Oliva que estava més pel terra que per l’aire. La defensa visitant, molt agressiva, impedia tota acció de perill. Amang, perdut i la pilota no passava pel centre del camp. Ara bé, tot i això, les ocasions més clares les va tenir el conjunt de Toni Seligrat.

Als sis minuts, Bonilla va rematar una centrada de Brugui, a les mans del meta. El lateral esquerre, que actuava novament en el centre del camp, no va connectar l’esfèrica com volia. El mateix Brugui, als disset minuts de l’enfrontament, va intentar-ho des de lluny, sense sort. També va tenir la seva ocasió el Badalona, amb una rematada de Meléndez que Gonzi va desviar a la cantonada. Abans del descans, qui la va tenir va ser Joan Oriol. En el minut 35, el lateral cambrilenc va disparar amb la seva cama dolenta i, tot i el perill, la pilota no va entrar.

El Nàstic no estava malament, però tampoc bé. Més se li ha de reclamar a un equip que juga en casa, que té la plantilla que té i que ha de guanyar tots els partits, sense excuses. Tienza demostra que, quan estigui bé, serà determinant, però de moment no ho està. Ribelles destrueix, no construeix, i Bonilla és més un arribador i un centrador o rematador que un constructor de joc. En el 4-3-3, el centre del camp ha de funcionar d’una altra manera i, durant els primers 45 minuts, no va ser així.

Falla Oliva

Amb millors intencions va començar el Nàstic la segona meitat. Va tenir el gol a les seves botes Gerard Oliva, però no va rematar entre els tres pals un gol que semblava fet. Va ser en una bona acció d’Amang per l’esquerra que, entre empentes, va aconseguir trobar un forat que el va conduir a Oliva. Des de dins de l’àrea, i amb el porter al davant i un defensor, el de Riudecanyes va triar malament. Va disparar alt quan, al pal llarg del porter, hauria pogut fer molt de mal. No va ser així i el Nàstic va perdonar l’ocasió més clara de l’enfrontament.

No ho veia clar Toni Seligrat, qui va decidir realitzar un triple canvi quan passava el quart d’hora de la segona meitat. Entraven Joel Marín, Fullana i Fran Carbia i abandonaven el seu lloc Brugui, Tienza i Amang, respectivament. Aquest aire fresc va ajudar al Nàstic a empènyer, amb més cor que cap. S’acostaven els moments dels nervis i el Nou Estadi, buit, va veure com li anul·laven un gol a Carlos Albarrán en un fora de joc més que dubtós.

Els cinc canvis

No hi havia moments per al dubte. També van entrar Pedro i Marc Trilles, en el 76’, en un intent de Toni Seligrat de gastar totes les bales que tenia disponibles. Una falta assajada a cinc minuts del final va acabar a la fusta, en la que es presumia com a una de les últimes ocasions d’un Nàstic que veia que, poc a poc, se li acabaven les forces i, amb elles, les possibilitats de sumar els primers tres punts de la temporada.

La força, l’empenta i les ganes no van ser suficients, i el Nàstic, bolcat a l’àrea contrària, es va haver de conformar amb un empat que, tot i que ajuda a sumar el primer punt de la temporada, és insuficient.

Fitxa tècnica

Nàstic. Gonzi, Carlos Albarrán, Quintanilla (Marc Trilles, 76’), Jesús Rueda, Joan Oriol, Javier Ribelles, Fausto Tienza (Francesc Fullana 62’), Javi Bonilla, Brugui (Joel Marín, 62’), Gerard Oliva (Pedro Martín, 76’) i Thomas Amang (Fran Carbia, 62’).

Badalona. Áléx, Robert Simón, Robusté, Llerena, Goyo (Musa, 64’), Meléndez (Cristian Márquez, 86’), Josep Jaume, Núñez, Galindo (Jordi Cano, 71’), Roger (Aparicio, 86’) i Chema Moreno.

Gols. No n’hi va haver.

Àrbitre. Sergiu Claudiu Muresan Muresan (Valencià). Va mostrar la targeta groga als locals Brugui, Jesús Rueda i Quintanilla; i als visitants Núñez, Robert Simón, Josep Jaume i Aparicio.

Incidències. Partit a porta tancada al Nou Estadi.

tracking