Diari Més

Ajornen dues jornades més la Lliga EBA pel cost de les proves serològiques

CB Salou, CB Valls o ADT, entre els equips catalans que reclamen ajuda a la Federació Espanyola

Una imatge de l'amistós que van disputar el CB Salou i el CBT.

Ajornen dues jornades més la Lliga EBA pel cost de les proves serològiquesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou endarreriment en l’inici de la competició a la Lliga EBA. Els clubs catalans han decidit plantar-se davant de l’elevat cost que té per a ells tot el que suposa el coronavirus. Fer-se les proves serològiques, en el millor dels casos, i sempre que no es donessin positius, costaria als clubs uns 5.000 euros, en números rodons.

Ja es va ajornar la primera jornada del campionat i aquest dimecres a la nit els clubs catalans van traslladar a la Federació Catalana de Bàsquet que necessitaven l’ajuda de la Federació Espanyola (FEB) per poder competir amb la màxima seguretat per als seus jugadors.

Ara mateix, no hi ha acord. La Federació Espanyola únicament els subvenciona les proves serològiques de les tres primeres jornades del campionat, una situació que troben insuficient els clubs, els quals, després d’haver quadrat uns pressupostos ja molt austers per tot el que comporta la covid-19, no poden assumir més despeses si volen complir amb els seus compromisos.

Diari Més s’ha posat en contacte amb els presidents dels tres clubs tarragonins que competeixen a Lliga EBA, el Club Bàsquet Salou, el Club Bàsquet Valls i l’ADT Torreforta. Tots tres clubs, igual que la resta de conjunts catalans de l’esmentada categoria van determinar, en una reunió que va arrencar dimecres a les set de la tarda, que necessitaven ajudes per a poder començar la competició en les condicions necessàries per a afrontar-la amb garanties.

Santi Benito, president del club salouenc, recorda que «vam demanar una reunió a les federacions espanyola i catalana. Ens vam trobar dimecres i hi havia alguns clubs que volien jugar, mentre que d’altres no». Benito afegeix que «la Federació Catalana va enviar un mail amb un ultimàtum i cada club havia de dir si volia jugar o no» en les condicions actuals. Al final, la decisió va ser la de no disputar els enfrontaments, després de conèixer que no rebrien les ajudes que reclamaven pel que fa al cost de les proves serològiques.

Tres punts ben definits

La reunió, segons Benito, va finalitzar amb tres punts clars: «suspendre dues jornades més el campionat per poder negociar, que la FEB no pagui tan sols tres tests, sinó que assumeixi un 50% del cost de totes les proves de la temporada i buscar un pressupost uniforme per a tots els clubs» per conèixer, al detall, quina seria la despesa total de les proves relacionades amb el coronavirus. «Sent optimistes i sense tenir positius, el cost que hem calculat són uns 4.500-5.000 euros», sentencia Benito, que aposta per la prudència.

Per la seva banda, Magí Mallorquí, president del CB Valls, recorda que «estem en una lliga amateur i no ens podem considerar iguals a un LEB Or o un LEB Plata. A principis d’any vam fer un pressupost i ja es van complicar prou amb tot el que ha passat. El que no podem fer increments, i en el millor dels casos, el cost de les proves ascendirà a 5.000 euros».

Mallorquí reclama «una col·laboració específica de la Federació Espanyola de Bàsquet», ja que «ens van dir que a partir de la quarta jornada havíem d’assumir els tests, i no podem fer-ho». «Crec que és prioritari fer tests i la Federació ho ha d’entendre», manifesta el president de l’entitat de la capital de l’Alt Camp.

En deu dies hi haurà una nova trobada amb la Federació Catalana per continuar avançant amb les negociacions i decidir si la Lliga EBA arrenca en la quart ajornada o, per contra, continua l’aturada. «Nosaltres el que volem és jugar, però amb la major seguretat possible», sentencia Magí Mallorquí.

Robert Hernández, president de l’ADT, argumenta que «la situació que tenim actualment és convulsa. La Federació Espanyola ens traspassa la responsabilitat completa que en el cas que no es facin els tests la responsabilitat és dels clubs».

«Per contra, l’opció que ens dona és incrementar la despesa substancialment amb la compra de tests», recorda Hernández. El màxim mandatari del club de Riuclar explica els motius de la disputa. «Com hem vist que els contagis van en augment, vam demanar a la Federació Catalana que fos la interlocutora amb l’Espanyola per demanar-los l’ajornament d’aquestes dues jornades», especifica, tot finalitzant que «durant aquests dies hem d’intentar arribar a un acord perquè ells, de moment, només es fan càrrec dels tests de les tres primeres jornades i, ara mateix, a partir de la quarta nosaltres hauríem de fer front al seu cost».

tracking