Diari Més

Penúltima estació, Llagostera

El Nàstic es juga a partir de les vuit del vespre el pas al partit definitiu que li donaria dret a jugar la Copa del Rei

Joma, durant l'entrenament d'ahir al Nou Estadi.

Penúltima estació, LlagosteraGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona deixa de banda per uns moments la Lliga per centrar-se en la Copa Federación. I és que aquest vespre, a partir de les vuit, els grana juguen a Llagostera un duel vital, a cara o creu, i que els pot ajudar a plantar-se en l’enfrontament final que decidirà si juguen la present edició de la Copa del Rei o no.

Pol Prats, per haver estat en contacte amb un cas de coronavirus, és l’única baixa dels tarragonins de cara a un duel que serà molt peculiar, futbolísticament parlant, pel que fa a la forma de jugar del rival. Mentre que el Nàstic apostarà pel seu habitual 4-3-3 amb pocs canvis respecte al partit del Johan Cruyff, el Llagostera no es mourà del 4-2-3-1, que passa a ser un 4-4-2 en fase ofensiva.

Tenint en compte les reduïdes dimensions del camp, l’aposta dels gironins es clara. Pilota a dalt, Sasha la pentina i a buscar segones jugades. Juvanteny, Gil Muntadas i Magallán són les baixes dels locals de cara a un duel en el qual futbolistes com l’exgrana Lucas Viale o el tarragoní Guiu tindran seran dels destacats, un a l’eix de la defensa i l’altre a la banda dreta. La perillositat del Llagostera també arriba per Pitu, un migcampista de molta qualitat que és capaç de desequilibrar duels.

Sense Toni Seligrat, que continua sense poder entrenar per culpa d’haver estat en contacte amb un cas positiu de coronavirus, Joma continuarà fent les tasques de primer entrenador. Després de la dolorosa derrota patida diumenge al camp del Barça B, el tècnic té clar que només val guanyar. «Un equip gran ho demostra quan, després de perdre un partit, és capaç d’aixecar-se», va dir ahir.

La Copa Federación «no ens molesta», segons un Joma que argumenta que «tots hem lloat la tasca que s’ha fet des del club i de la direcció esportiva pel que fa a incorporacions i tenim una plantilla competitiva per intentar guanyar i donar una alegria a la nostra gent». Sobre els possibles canvis a l’alineació respecte al duel del diumenge, va argumentar que «jugarem amb el millor onze, ja que no existeixen les rotacions».

La derrota contra el Barça B, per com va produir-se, va ser dura. Tot i això, l’avui titular de la banqueta grana creu que «et reposes simplement treballant més fort. Va ser un cop dur. El primer partit que jugàvem no va sortir com volíem, però l’equip va lluitar fins al final i vam acabar a l’àrea contrària». Sobre el rival, Joma té clar què es trobarà el Nàstic. «És un camp molt difícil. Ells dominen tot el que s’ha de fer allí i mantenen el bloc de les darreres temporades. Tot seran segones jugades, molta intensitat i guanyar metre a metre», va assegurar.

tracking